fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het avondblad van 18 april (video)

Kleine lokale, grote internationale 

Eerst even melden dat Radio Monza (foto onder) uit Kinrooi vandaag z’n tweede frequentie in gebruik heeft genomen. Er wordt nu ook uitgezonden op 105.6 FM vanuit Maaseik. De antennes staan op de mast van Radio LRM aan de Koning Albertlaan…//… De Persgroep, eigenaar van Qmusic en Joe heeft het jaar 2017 financieel goed afgesloten, zo meldt het mediabedrijf. De opbrengsten van de onderneming, actief in Nederland, België en Denemarken, bleven stabiel op ruim 1,45 miljard euro. Voor cijferfanatici: u vindt hier hun complete jaarrapport.

We gaan weer draaien (althans we gaan het proberen)

En er is alweer nieuws over de Radio Mi Amigo/Sylvain Tack film. Eergisteren kon u nog bij RadioVisie lezen dat het Vlaams Audiovisueel Fonds geen ontwikelingssubsidie wilde toekennen voor het eerder ingediende scenario. Dat werd te entertainend bevonden en hoofdrolspeler Sylavin Tack werd er te positief voorgesteld. Hij was geen voorvechter en nam het niet op tegen de gevestigde orde met zijn radiozender, hij was een notoir druggebruiker. Aldus het VAF. Zopas is er een nieuwe intendant aangesteld bij de organisatie, de in filmland welbekende Erwin Provoost. Het Mi Amigo-script werd nog door de oude commissie beoordeeld, die inmiddels is vervangen. Nieuwe mensen, een nieuwe poging dus. Het eerder ingediende scenario zal nog duidelijker maken waar de film precies over gaat. Binnen een maand wordt het opnieuw ingediend.

Telenet wil nog meer Belgisch worden

Telenet, eigendom van het Amerikaanse Liberty Global, de grootste kabelexploitant van Vlaanderen die ook een redelijke voet aan de grond heeft Brussel, zal binnenkort de voormalige netwerken van SFR in de hoofdstad aan z’n palmares toevoegen. Nu richt men ook resoluut de blik op het zuiden des lands. De topman van het bedrijf zegt 1,3 miljard euro over te hebben om het complete telecomnetwerk van het Waalse VOO over te nemen. Het bod geldt niet voor een derde kabeloperator in Brussel, Brutele, die het merk VOO verkoopt en daarvan juist mede-eigenaar is. Ondanks dat Telenet ook honderden miljoenen wil investeren en de politiek een stem wil geven, stelt VOO dat het momenteel niet te koop is. Orange probeerde recent ook al het netwerk te kopen. Telenet werkt hoe dan ook samen met VOO voor zaken als mobiele diensten. Ook denkt Telenet aan de mogelijkheid om het netwerk te leasen indien een fysieke aankoop niet mogelijk is.

Tip voor uw bucket list

Tip voor de komende vakantiemaanden… Het museum voor Beeld & Geluid in Hilversum. Uniek in zijn soort in Europa. Wie het hart voor radio en media in het bijzonder op de juiste plaats heeft zitten, moet een bezoekje op zijn/haar ‘bucket list’ zetten. Overigens is ook hun website een aanrader. Stagneren is stilaan en daarna achteruitgaan zullen ze daar gedacht want dit instituut voor mediacultuur is al weer aan vernieuwen toe. Bedoeling is om de huidige ervaring te vervangen en nog meer de fysieke én online plek te worden voor iedereen die van mediacultuur houdt. De centrale verhaallijn binnen het nieuwe museum is dat iedereen een plek inneemt in de media. Als consument, als onderwerp en – in explosief toenemende mate – als deelnemer/maker.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 605: NPO-app, MNM-jury & Belfius radioprijzen

NPO radio laat iedereen op een simpele manier 'meeluisteren'MNM op zoek naar juryleden: de eerste Lees verder

Blad 604: BNL, Siska en Mega (audio)

Luisteren naar nachtelijke stilte bij BNL (maar niet te lang)Siska mag het uitleggen op radio, Lees verder

Blad 603: Francesca, ’t Zwaantje, Dieuwertje (video)

Francesca slaat aan het podcasten over het klimaat. Een nieuwe webradio in Heist-op-den-Berg, genoemd naar Lees verder

Blad 602: DH Radio, TOPradio, DAB+ (video)

Gespierde (radio)taal, daar houden we wel van, al komt die dan uit Wallonië. Bij TOPradio Lees verder

Blad 601: Veel kort nieuws en dat kan niet in één titel (video)

Radio Superstar met 80's week en Golden Flash met nieuwe appPodcastreeks over radio-vormgeving en nieuwe Lees verder

Blad 600: Fiesta, Elvira, Gerbrandy en Sony

We geven het grif toe, de kop van Blad 600 is niet meteen een schoolvoorbeeld Lees verder

Blad 599: Klara, Joe en Qmusic (video’s)

Kijken naar Klara-jingles en dan het resultaat ontdekken op de radioNiels biedt extra hulp bij Lees verder

Blad 598: 854, NRJ, Bart, Tom & Raymond (video’s)

Vlaamse Radio 854 voor Canadese expats (omgekeerd mag ook)Een Metejoor in de studio van NRJ. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, lokale radio, nederland, tv
René over radio (1)

Het Avondblad: 17 april (audio)

Musica FM wacht op het VRM

Als voice track het hele ‘model’ is

JLB gaat (soms) naar zee (19)

MAX zendt Holebi Top 100 uit

Sluiten