fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het Avondblad van 16 december (video)

Marc werd opnieuw Robert in 1979

Vrijdag jongstleden, 14 december had RadioVisie-columnist Hans Knot het nog over Radio Noord. Een vrij avontuurlijk ingestelde stadsgenoot van hem ging op 31 december 1979 bij deze regionale omroep aan het werk. Vanaf de MV Mi Amigo op de Noordzee trok ene Marc Jacobs naar de landstudio’s aan het Martinikerkhof in Groningen. Deze populaire offshore radio-dj in beide Lage Landen had eerder Caroline verlaten en was blij dat hij weer programma’s kon gaan maken. Tien jaar later trok hij naar RTL Veronique om in 1998 een back te maken bij RTV Noord. Rob van Dam, zoals hij echt heet, kreeg in de RTV Noord Gids van december 1998 opnieuw heel wat aandacht. Klik en lees… RTV Noord Gids

Niels zat Ed op de hielen

Gisteren, zaterdag 15 december zette MNM een punt achter de ‘MNM1000’, de lijst met favoriete nummers van de luisteraars. Ed Sheeran staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats. In 2017 was dit met ‘Shape of You’ ook al het geval. Een jaar later is dit met ‘Perfect’. Niels Destadsbader komt met ’Verover Mij’ heel verrassend, onmiddellijk binnen op tweede plaats. Queen sluit de top 3 af met ‘Bohemian Rhapsody’. Artiesten die het afgelopen jaar extra relevant waren scoren hoog. Ed Sheeran verkocht de wei van Werchter uit. Niels Destadsbader speelde twee keer in een bomvol Sportpaleis en zocht zijn voorprogramma samen met MNM, en de Queen-film ‘Bohemian Rhapsody’ was in 2018 een hit in de bioscoop. Van de 167 Vlaamse producties in de ‘MNM1000’ zijn er 41 in het Nederlands (het Kempisch werd goedgekeurd!). Vier ervan staan in de allerbeste twintig. De complete lijst vindt u hier.

Stress krijgen van teveel ‘vrede’

De mooiste tijd van het jaar? Voor veel mensen geldt dit… zolang de radio maar niet aanstaat. Want die laat in deze periode steeds weer dezelfde kerstliedjes horen. Sommige mensen krijgen er in deze vredevolle weken net… stress van. Aldus diverse studies van evenveel mensen die daarvoor… gestudeerd hebben. Kerstmuziek bestaat uit korte repetitieve melodieën. Om de negatieve effecten van dit soort kerstmuziek tegen te gaan, maakte Bowers & Wilkins het nummer ‘Sound SPA’, het eerste kerstnummer dat gecomponeerd werd om mensen te helpen ontspannen en weer gelukkig te worden in deze laatste dagen van het jaar. Een idee van muziekproducent & geluidsexpert Marcus Bergqvist, gesteund door componist Joel Danell. Met extra hulp van stresswetenschapper en internationaal gerenommeerd professor Töres Theorell.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio 2, met hernieuwde moed bezig dankzij de opvallende inhaalbeweging op Radio Donna, heeft een
Radiomedewerker Michel De Sutter (foto), bezieler en regisseur van de hoorspelen op Radio 1 en
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De ene Expres is de ander niet en ook deze CEO is uniek en moet
De campagne voor de editie 2008 van Music for Life is eigenlijk al begonnen, maar
Een luisteraar van Studio Brussel heeft het streefgewicht van Bart De Wever in pakjes friet
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien verzoekplaten voor het goede doel Over

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad van 15 december (video)

VS: De grootverdieners van de radio (audio)

Het Avondblad van 14 december

Eregalerij van de ‘Lage Landen’ op komst (video)

Heimwee drijft Bjorn Verhoeven naar… Nostalgie

Heart: ontbijtshow zonder Emma Bunton (video)

Sluiten