fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 15 oktober (audio)

In de sterren geschreven

Ook Herzele heeft een vijfsterren lokale radio en het zit ‘m niet enkel in de naam, de zender is immers ook behoorlijk geïntegreerd. Verkiezingszondag 14 oktober kon men er tijdens ’Helemaal Herzele’ al vanaf 16:00 uur terecht voor alle uitslagen en de eerste politieke reacties, ook online kon alles op de voet gevolgd worden. Op vrijdag 12 oktober organiseerde Star een vooraf-debat in ‘De Wattenfabriek’, tussen de vijf Herzeelse lijsttrekkers en kandidaat-burgemeesters. In een volle zaal ging het toen over vier grote thema’s: een bruisend centrum, verkeersveiligheid en mobiliteit, betaalbare zorg en burgerparticipatie. Uitzending was één dag later tussen 10:00 en 12:00 uur.

In de langste lijst gestemd

Lijstjes, u zag ze gisteren in het stemhokje… Om af te kicken komen wij er nog eenmaal op terug. Gelukkig heeft de lijst van Joe niks te maken met politiek, maar enkel met muziek. Begonnen op 1 oktober, werd vorige week vrijdag 12 oktober een punt gezet achter hun Top 2000. ‘Queen’ werd met ‘Bohemian Rhapsody’ voor het tweede jaar op rij verkozen tot grote winnaar. Overzicht en meer details vind u bij Joe zelf. Uiteraard. Op het digitaal Top 2000 kanaal, kan u alle tweeduizend nummers, in de juiste volorde (of niet), nog eens beluisteren. Via Joe.be of in de Joe app. Hebt u Spotify? Ook dan kan u de Top 2000 mee onderweg nemen.

In de geschiedenistabellen bijgeschreven 

Deze week is nogal bijzonder is de geschiedschrijving van de offshore radio. Veertig jaar geleden kwam er immers een eind aan de uitzendingen van Radio Mi Amigo. Tenminste die vanaf de MV Mi Amigo. Het Avondblad zorgt voor de gepaste hoorbare herinneringen. Zo werd op 15 oktober de laatste aflevering van het programma ‘Koffie op zondag met Haike’ uitgezonden. Behalve dat Ton Schipper afscheid neemt omdat hij zijn legerdienst moet vervullen, doet ook Haike Debois dat. Zelfs vier decennia later is het niet duidelijk waarom dat gebeurde. Al bleef ze wel in Playa de Aro wonen, samen met echtgenoot Maurice Bokkebroek. (Foto bovenaan)


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Social Media Ranking maart 2019Hulpmiddel voor podcasts (als u die zelf wil maken) NRJ heeft nu
De stem van 'Met het oog op morgen' zwijgt voor altijdRuud de Wild heeft een
Kürt Rogiers legt in de Joe-podcast ‘Het Leven Begint Bij 40’ zijn ziel blootDe Waalse
De pokerface van Tess Goossens Joe blies gisteren, maandag 1 april, tien kaarsjes uit en
Google Podcasts: automatische transcriptie Google Podcasts genereren voortaan automatisch een transcriptie van de episodes van
Echt nieuws of nepnieuws? Alsmaar meer bekende mensen worden het slachtoffer van valse nieuwsberichten, foto’s
VRT podcasts in de lift De podcasts van de VRT zijn al één miljoen keer

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
De ‘grote misleiding’ van BVN TV (video)
StuBru: De Motiveter van de ‘Warmste Week’
Opnieuw radio vanaf het REM-eiland? (video)
Toch (ook) DAB+ in Rusland
Klara: YouTube-reeks ‘Iedereen Klassiek 2′ (video)
Lilicast: nieuwe tool om je programma of podcast te coachen
Sluiten