fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 15 oktober (audio)

In de sterren geschreven

Ook Herzele heeft een vijfsterren lokale radio en het zit ‘m niet enkel in de naam, de zender is immers ook behoorlijk geïntegreerd. Verkiezingszondag 14 oktober kon men er tijdens ’Helemaal Herzele’ al vanaf 16:00 uur terecht voor alle uitslagen en de eerste politieke reacties, ook online kon alles op de voet gevolgd worden. Op vrijdag 12 oktober organiseerde Star een vooraf-debat in ‘De Wattenfabriek’, tussen de vijf Herzeelse lijsttrekkers en kandidaat-burgemeesters. In een volle zaal ging het toen over vier grote thema’s: een bruisend centrum, verkeersveiligheid en mobiliteit, betaalbare zorg en burgerparticipatie. Uitzending was één dag later tussen 10:00 en 12:00 uur.

In de langste lijst gestemd

Lijstjes, u zag ze gisteren in het stemhokje… Om af te kicken komen wij er nog eenmaal op terug. Gelukkig heeft de lijst van Joe niks te maken met politiek, maar enkel met muziek. Begonnen op 1 oktober, werd vorige week vrijdag 12 oktober een punt gezet achter hun Top 2000. ‘Queen’ werd met ‘Bohemian Rhapsody’ voor het tweede jaar op rij verkozen tot grote winnaar. Overzicht en meer details vind u bij Joe zelf. Uiteraard. Op het digitaal Top 2000 kanaal, kan u alle tweeduizend nummers, in de juiste volorde (of niet), nog eens beluisteren. Via Joe.be of in de Joe app. Hebt u Spotify? Ook dan kan u de Top 2000 mee onderweg nemen.

In de geschiedenistabellen bijgeschreven 

Deze week is nogal bijzonder is de geschiedschrijving van de offshore radio. Veertig jaar geleden kwam er immers een eind aan de uitzendingen van Radio Mi Amigo. Tenminste die vanaf de MV Mi Amigo. Het Avondblad zorgt voor de gepaste hoorbare herinneringen. Zo werd op 15 oktober de laatste aflevering van het programma ‘Koffie op zondag met Haike’ uitgezonden. Behalve dat Ton Schipper afscheid neemt omdat hij zijn legerdienst moet vervullen, doet ook Haike Debois dat. Zelfs vier decennia later is het niet duidelijk waarom dat gebeurde. Al bleef ze wel in Playa de Aro wonen, samen met echtgenoot Maurice Bokkebroek. (Foto bovenaan)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Pionier van de verkeersinformatie op de radio is niet meerWalter Galle en Jan Berg hadden
Op zondag gaan we (voor het laatst fotobewijs) naar het Flageygebouw in Elsene'Podfathergear'. Het is
NRJ hielp luisteraars om een 'betere kiezer' te wordenPodcasts pieken vooral op 'schermloze momenten', zo
Gratis edit software voor arme(re) radiomakersAd Roland vertelt podcastgewijs over hitparadesDe nieuwste luistercijfers uit Nederland
MEDIALAAN bouwde twee nieuwe radiostudio'sFelix Meurders volgt Tineke de Nooij op als winnaar 'Zilveren Reissmicrofoon'Patrick
Ruud de Wild en Giel Beelen in de jury bij selectiedag  Jongerenplatform ZTACK, dat afgelopen
Rani Deconinck wordt (een weekje) vervangen door Ann Van Elsen bij JoeKarolien Debecker kan privé
Vorige week vond in het Amerikaanse Mountain View (Californië) de Google I/O plaats, een ontwikkelaarsconferentie

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
De ‘grote misleiding’ van BVN TV (video)

StuBru: De Motiveter van de ‘Warmste Week’

Opnieuw radio vanaf het REM-eiland? (video)

Toch (ook) DAB+ in Rusland

Klara: YouTube-reeks ‘Iedereen Klassiek 2′ (video)

Lilicast: nieuwe tool om je programma of podcast te coachen

Sluiten