fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Het Avondblad van 14 maart (video)

De Madammen worden De ‘Meneren’

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart stellen ‘De Madammen van Radio 2 hun afwezigheidsassistent in. Ze trekken elk een week lang op reis met vijf luisteraars met wie ze eerder hun droomreis samenstelden. Anja Daems verkast naar Kenia op avontuur, Cathérine Vandoorne gaat cultuur snuiven in New York en Siska Schoeters kiest voor een sneeuwvakantie in Noorwegen. En dus moesten de dames op zoek naar de geknipte vervangers. Vanmiddag maakte het trio bekend dat Bart Peeters, Tomas De Soete en Gilles De Coster tijdens hun afwezigheid het roer zullen overnemen. Hoe de heren het er vanaf brengen is volgende week elke weekdag te horen van 10:00 tot 12:00 uur op Radio 2.

Gilles De Coster, Bart Peeters en Tomas De Soete (credits: VRT)

Er was vandaag ook een Ochtendblad. Klik hier.

Giganten clashen

Spotify heeft bij de Europese Commissie een aanklacht ingediend tegen Apple. De App Store zou de eigen Apple Music streaming teveel bevoordelen. Apple exploiteert een platform (IOS en de App Store) dat voor ruim een miljard mensen over de hele wereld de toegangspoort tot het internet is. Tegelijk is men een concurrent van o.a. Spotify. “Een oneerlijk voordeel”, zegt de Zweedse streamingdienst. Apple eist ook 30% bij aankopen via de App Store. Als Spotify dit zou moeten toepassen, dan zou het duurder worden dan Apple Music. Bovendien zou Apple de interactie met de gebruikers beperken: Spotify zou bijvoorbeeld geen mails mogen zenden naar de Spotify-gebruikers die via Apple een abonnement nemen. Meer bij Music Ally en For the record. (HVG)

Derde ‘gouden’ wens in vervulling

FM Goud (Noord en Noordoost Limburg) lanceerde op 14 december 2018 een bijzondere wedstrijd. Luisteraars konden via Facebook een wens formuleren voor iemand. Drie werden ervan werden waar gemaakt. Maandag 11 maart was Nancy Camps als laatste aan de beurt. De Peerse Inge Witters had de wens ingestuurd. Door endocarditis (een ontsteking aan de binnenwand en de hartkleppen) werden bij de 35-jarige Nancy beide onderbenen geamputeerd. En daarom stonden reporter Michael Cillen en TV Goud-cameraman Will Dekoninck plots in de woonkamer (foto bovenaan) van de nietsvermoedende Nancy in Mol-Rauw om haar als superfan van Niels Destadsbader een unieke meet and greet te bezorgen, plus een flinke cadeaubon om eens goed te gaan tafelen.  (TB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Om een boek te 'lezen', hebt u niet eens uw handen nodig De herfst komt
Sinds goed twee weken kreeg Radio 1 een nieuwe vormgeving. Het aangepaste auditieve logo en
De RTBF maakt voor haar uitzendingen, dit in tegenstelling tot de VRT, nog wel gebruik
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
'Publieke omroep' klinkt neutraler dan 'nationale radio en televisie', want dan ligt de nadruk wel
Vlaamse publieke omroep in snelheid gepakt door Nederland (al heel lang trouwens) Het gaat niet

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
RadioVisie’s DAB+ weekrapport (7)

Een ‘Green Day’ bij NRJ (video)

Het ochtendblad van 14 maart

Het Avondblad van 13 maart (video)

Nederland: ‘Michael Jackson moet op radio blijven’

Het Avondblad van 12 maart (audio & video)

Sluiten