fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 14 februari (video)

Apache maakt nu ook radio

Nieuwswebsite Apache slaat nu ook aan het podcasten. De eerste aflevering gaat over.. media. Welke impact heeft de commercialisering van mediabedrijven de voorbije jaren gehad op redacties, nieuws en journalistiek? Radio Apache praat met Sven Gatz, Vlaams minister bevoegd voor media (Open VLD), de Nederlandse journalist Joris Luyendijk en communicatiewetenschapper Steve Paulussen (UA), over commercialisering van media en de commerciële druk op redacties, de verregaande mediaconcentratie in Vlaanderen, de financiering van journalistiek en de rol van alternatieve journalistieke initiatieven. Hier leest u meer en kan u de podcast beluisteren.

Perfect is Sky’s perfecte liedjeslied

‘Perfect’ van Ed Sheeran is verkozen tot favoriete lovesong voor deze Valentijnsdag. De romantische ballad kreeg de meeste stemmen van de luisteraars en staat dus op 1 in de Valentijn Top 101 die Sky Radio nog tot 17.00 uur uitzendt. De top 5 wordt volgemaakt door Adele met Make You Feel My Love op 2, Justin Timberlake’s Can’t Stop The Feeling! op 3, Bruno Mars met Marry You op 4 en P!NK met Just Give Me A Reason op 5.

De eerste vlog van Linde

Linde Merckpoel heeft haar eerste vlog online gezet, sinds ze fulltime videoreporter is geworden. Twee weken geleden gaf ze de presentatie van de StuBru-ochtend door aan Michèle Cuvelier. In een korte reportage gaat ze op bezoek bij de dakloze man Jacob (fictieve naam), die al negen maanden in een bosje vlak bij de VRT kampeert. De aanleiding was simpel,voor het eerst in 2,5 jaar reed Linde naar de VRT toen het al licht was en ze een hut in een bosje, vlakbij de VRT opmerkte. Samen met collega Arnout Bracke ging ze op onderzoek uit.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Een complete generatie bekende radiomakers gaat met pensioen Qmusic.nl krijgt prestigieuze trofee voor innovatief denken,
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
Radio Minerva bijna klaar voor de digitale overstapJournalistieke ambities? Belgodyssee gaat weer van startExtra Gold
‘Dos Cervezas’, de singel waarmee Tom Waes probeert om zich te plaatsen voor een schlagerfestival
Studio Brussel is 'een beetje boos' op de collega's van Qmusic. Tenminste, op één collega,
Het is een traditie geworden: elk jaar bedenkt Radio 2 een passend Feestlied voor de Vlaamse feestdag.

4
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
3 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
3 Personen die reageerden
Jan D.M.Pieter Van BandenHaveve Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Pieter Van Banden
Lid

‘De eerste vlog van Linde’…allemaal zéér mooi! Maar ik kan nu wél wat ouderwets zijn maar wat heeft dat nu allemaal te maken met ‘The good old radio’?Of met radio maken?Bij mijn weten is radio nog altijd geen TV (trouwens ook niet omgekeerd).Beelden en reportages horen- dacht ik toch- méér bij TV, hoe mooi het allemaal (modern) is…of ben ik mis?

Hugo Van Vlaenderen
Lid

Pieter, je bent dus ‘ouderwets’. Haha! Serieus nu. Vloggen is de video-blog, moderne radio is ook meekijken. Vloggen kan een on demand aanvulling zijn, laten we eerlijk zijn, toch al beter dan wat er door sommigen op DAB+ ‘aangevuld’ wordt op radio. Zolang het maar niet prostitueren is met selfies, en men bewust radio maakt (of opnames) naar de camera toe (masturbatieradio) kan ik er allemaal mee leven. Wij maakten vanaf de jaren 80 ook al geen radio meer zoals 20 jaar eerder. En of iets aanslaat en/of blijft aanslaan zal de toekomst bepalen. Of omgekeerd dus.

Pieter Van Banden
Lid

Hugo ik begrijp u best hoor, geen probleem 😉 Zit misschien wél op het puntje ‘ouderwetse radio maken’ gedoe.Maar wat er heden ten dage allemaal niet gebeurt met het medium ‘radio’ om toch maar (te blijven) opvallen of…wat nieuw(s?) te brengen…gewoon om op te vallen…daar begin ik moeite mee te krijgen. Creatief radio maken met nieuwe ideeën zonder enig beeld wordt moeilijker om moeilijker.En dat wou ik gewoon zeggen hé.

Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

Pieter u bent helderziend… want u heeft mijn gedachten geraden… ik had ook iets van “ze willen of moeten dat braaf meiske aan het werk houden” en is dit alles betaalbaar in tijden van besparingen ?

Meer in Actueel
RadioVisie’s DAB+ weekrapport (3)
DAB+ in Wallonië: (nog) onbekend en onbemind
De Eregalerij: ode aan de auteurs achter K3
Het Avondblad van 13 februari (audio)
UK: De Brexitmoeheid in radioland -2 (audio)
Talkradio-pionier Bruce Williams overleden (audio)
Sluiten