RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het Avondblad van 14 februari (video)

Apache maakt nu ook radio

Nieuwswebsite Apache slaat nu ook aan het podcasten. De eerste aflevering gaat over.. media. Welke impact heeft de commercialisering van mediabedrijven de voorbije jaren gehad op redacties, nieuws en journalistiek? Radio Apache praat met Sven Gatz, Vlaams minister bevoegd voor media (Open VLD), de Nederlandse journalist Joris Luyendijk en communicatiewetenschapper Steve Paulussen (UA), over commercialisering van media en de commerciële druk op redacties, de verregaande mediaconcentratie in Vlaanderen, de financiering van journalistiek en de rol van alternatieve journalistieke initiatieven. Hier leest u meer en kan u de podcast beluisteren.

Perfect is Sky’s perfecte liedjeslied

‘Perfect’ van Ed Sheeran is verkozen tot favoriete lovesong voor deze Valentijnsdag. De romantische ballad kreeg de meeste stemmen van de luisteraars en staat dus op 1 in de Valentijn Top 101 die Sky Radio nog tot 17.00 uur uitzendt. De top 5 wordt volgemaakt door Adele met Make You Feel My Love op 2, Justin Timberlake’s Can’t Stop The Feeling! op 3, Bruno Mars met Marry You op 4 en P!NK met Just Give Me A Reason op 5.

De eerste vlog van Linde

Linde Merckpoel heeft haar eerste vlog online gezet, sinds ze fulltime videoreporter is geworden. Twee weken geleden gaf ze de presentatie van de StuBru-ochtend door aan Michèle Cuvelier. In een korte reportage gaat ze op bezoek bij de dakloze man Jacob (fictieve naam), die al negen maanden in een bosje vlak bij de VRT kampeert. De aanleiding was simpel,voor het eerst in 2,5 jaar reed Linde naar de VRT toen het al licht was en ze een hut in een bosje, vlakbij de VRT opmerkte. Samen met collega Arnout Bracke ging ze op onderzoek uit.


Blad Gemist?
Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

• Minister Dalle schept (bijna) duidelijkheid over mux 11A • Ludo ging shoppen bij Pors • Bekroond: de creatiefste Belgische radio- en audiocampagnes
Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

• Winnaars Podclass 2023 bekend • Duitsland: extra zenders voor Bundesmux en mux NRW • Qmusic deed Bart Kaëll een foute remix cadeau
Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

• Win een last minute vakantie bij Nostalgie • Nederland: Radio- en tv-maker Bob Visser overleden • PURE gaf StuBru een nieuw jasje
Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

• De Hall of Fame van de radiosterren van Los Angeles • De leegloop van de langegolf • Spanje: RTVE eindelijk gewonnen voor DAB+?
Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

• Radio Viva leeft voort in Slowakije • VS: Tina Turner zeven keer meer op de radio • Waarom houdt Vlaamse radio niet van K3?
Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

• Barbara Callier ruilt radionieuws voor communicatie • Top 2000 Singalong Party krijgt vervolg • Wallonië: nieuwe campagne voor belRTL
Het Blad op deze dag
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
14 februari 2019 - 20:42 20:42

‘De eerste vlog van Linde’…allemaal zéér mooi! Maar ik kan nu wél wat ouderwets zijn maar wat heeft dat nu allemaal te maken met ‘The good old radio’?Of met radio maken?Bij mijn weten is radio nog altijd geen TV (trouwens ook niet omgekeerd).Beelden en reportages horen- dacht ik toch- méér bij TV, hoe mooi het allemaal (modern) is…of ben ik mis?

Haveve
14 februari 2019 - 21:40 21:40
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Pieter, je bent dus ‘ouderwets’. Haha! Serieus nu. Vloggen is de video-blog, moderne radio is ook meekijken. Vloggen kan een on demand aanvulling zijn, laten we eerlijk zijn, toch al beter dan wat er door sommigen op DAB+ ‘aangevuld’ wordt op radio. Zolang het maar niet prostitueren is met selfies, en men bewust radio maakt (of opnames) naar de camera toe (masturbatieradio) kan ik er allemaal mee leven. Wij maakten vanaf de jaren 80 ook al geen radio meer zoals 20 jaar eerder. En of iets aanslaat en/of blijft aanslaan zal de toekomst bepalen. Of omgekeerd dus.

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
14 februari 2019 - 22:26 22:26
Antwoord aan  Haveve

Hugo ik begrijp u best hoor, geen probleem 😉 Zit misschien wél op het puntje ‘ouderwetse radio maken’ gedoe.Maar wat er heden ten dage allemaal niet gebeurt met het medium ‘radio’ om toch maar (te blijven) opvallen of…wat nieuw(s?) te brengen…gewoon om op te vallen…daar begin ik moeite mee te krijgen. Creatief radio maken met nieuwe ideeën zonder enig beeld wordt moeilijker om moeilijker.En dat wou ik gewoon zeggen hé.

Jan D.M.
Jan D.M.
15 februari 2019 - 06:11 06:11
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Pieter u bent helderziend… want u heeft mijn gedachten geraden… ik had ook iets van “ze willen of moeten dat braaf meiske aan het werk houden” en is dit alles betaalbaar in tijden van besparingen ?

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx