RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Avondblad van 14 februari (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Apache maakt nu ook radio

Nieuwswebsite Apache slaat nu ook aan het podcasten. De eerste aflevering gaat over.. media. Welke impact heeft de commercialisering van mediabedrijven de voorbije jaren gehad op redacties, nieuws en journalistiek? Radio Apache praat met Sven Gatz, Vlaams minister bevoegd voor media (Open VLD), de Nederlandse journalist Joris Luyendijk en communicatiewetenschapper Steve Paulussen (UA), over commercialisering van media en de commerciële druk op redacties, de verregaande mediaconcentratie in Vlaanderen, de financiering van journalistiek en de rol van alternatieve journalistieke initiatieven. Hier leest u meer en kan u de podcast beluisteren.

Perfect is Sky’s perfecte liedjeslied

‘Perfect’ van Ed Sheeran is verkozen tot favoriete lovesong voor deze Valentijnsdag. De romantische ballad kreeg de meeste stemmen van de luisteraars en staat dus op 1 in de Valentijn Top 101 die Sky Radio nog tot 17.00 uur uitzendt. De top 5 wordt volgemaakt door Adele met Make You Feel My Love op 2, Justin Timberlake’s Can’t Stop The Feeling! op 3, Bruno Mars met Marry You op 4 en P!NK met Just Give Me A Reason op 5.

De eerste vlog van Linde

Linde Merckpoel heeft haar eerste vlog online gezet, sinds ze fulltime videoreporter is geworden. Twee weken geleden gaf ze de presentatie van de StuBru-ochtend door aan Michèle Cuvelier. In een korte reportage gaat ze op bezoek bij de dakloze man Jacob (fictieve naam), die al negen maanden in een bosje vlak bij de VRT kampeert. De aanleiding was simpel,voor het eerst in 2,5 jaar reed Linde naar de VRT toen het al licht was en ze een hut in een bosje, vlakbij de VRT opmerkte. Samen met collega Arnout Bracke ging ze op onderzoek uit.


Blad Gemist?

Blad 1694: World Radio Day, Radioplayer, MusicLM

Blad 1694: World Radio Day, Radioplayer, MusicLM

• World Radio Day in het teken van vredesopbouw • Finland sluit aan bij Radioplayer • Google maakt AI-muziek met MusicLM
Blad 1693: Enkavee, Radio Victoria, Natalia, Freewave Nostalgie

Blad 1693: Enkavee, Radio Victoria, Natalia, Freewave Nostalgie

• Halse en Ninoofse carnavalradio's verboederen • De Natalia-jingles voor Peter en Kim • De januari-editie van Freewave Nostalgie
Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
14 februari 2019 - 20:42 20:42

‘De eerste vlog van Linde’…allemaal zéér mooi! Maar ik kan nu wél wat ouderwets zijn maar wat heeft dat nu allemaal te maken met ‘The good old radio’?Of met radio maken?Bij mijn weten is radio nog altijd geen TV (trouwens ook niet omgekeerd).Beelden en reportages horen- dacht ik toch- méér bij TV, hoe mooi het allemaal (modern) is…of ben ik mis?

Haveve
14 februari 2019 - 21:40 21:40
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Pieter, je bent dus ‘ouderwets’. Haha! Serieus nu. Vloggen is de video-blog, moderne radio is ook meekijken. Vloggen kan een on demand aanvulling zijn, laten we eerlijk zijn, toch al beter dan wat er door sommigen op DAB+ ‘aangevuld’ wordt op radio. Zolang het maar niet prostitueren is met selfies, en men bewust radio maakt (of opnames) naar de camera toe (masturbatieradio) kan ik er allemaal mee leven. Wij maakten vanaf de jaren 80 ook al geen radio meer zoals 20 jaar eerder. En of iets aanslaat en/of blijft aanslaan zal de toekomst bepalen. Of omgekeerd dus.

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
14 februari 2019 - 22:26 22:26
Antwoord aan  Haveve

Hugo ik begrijp u best hoor, geen probleem 😉 Zit misschien wél op het puntje ‘ouderwetse radio maken’ gedoe.Maar wat er heden ten dage allemaal niet gebeurt met het medium ‘radio’ om toch maar (te blijven) opvallen of…wat nieuw(s?) te brengen…gewoon om op te vallen…daar begin ik moeite mee te krijgen. Creatief radio maken met nieuwe ideeën zonder enig beeld wordt moeilijker om moeilijker.En dat wou ik gewoon zeggen hé.

Jan D.M.
Jan D.M.
15 februari 2019 - 06:11 06:11
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Pieter u bent helderziend… want u heeft mijn gedachten geraden… ik had ook iets van “ze willen of moeten dat braaf meiske aan het werk houden” en is dit alles betaalbaar in tijden van besparingen ?

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx