fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het Avondblad van 14 augustus (video)

Lukas De Vos even terug uit pensioen

Johan De Ryck las eind juli zijn laatste nachtnieuws bij VRT radio. Zijn opvolger begint pas op 1 september. Tot dan worden de bulletins gelezen door o.a. Lukas De Vos (foto boven, credits: VRT), die daarvoor, na vier jaar, uit… pensioen terugkeert. Een beetje uit noodzaak, want iemand om de nachtelijke shifts over te nemen, werd niet direct gevonden. De Vos maakte de nachtbulletins acht jaar lang.  Ook oud-journalist Walter Zinzen, inmiddels 81, krijgt straks een nieuw programma. Hij laat zijn licht schijnen op de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Gepensioneerde collega’s weer aan het werk zetten, blijft uitzonderlijk”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem in De Standaard. “Als we een beroep op hen doen, gaat het om losse opdrachten. In het geval van Lukas De Vos: hij heeft veel ervaring met nachtradio en hij wou het heel graag doen.”

Nieuwe programmering op Radio 10 is rond

Bij het Nederlandse Radio 10 krijg Robert Feller een nieuw programma in het weekend. Feller presenteert vanaf september iedere zaterdag en zondag een nieuw programma tussen 10.00 en 13.00 uur. Ook de vrijdagavond krijgt een nieuwe invulling. Lex Gaarthuis luidt dan het weekend in met de ‘Radio 10 Happy Hours’. De vrijdagavond wordt afgesloten met de ‘Radio 10 Powermix’ met Dennis Verheugd. ‘De Powermix’ was ruim 13 jaar te horen op Radio 538. Na vijf jaar afwezigheid maakt het programma een doorstart met een nieuwe invulling op Radio 10. Eerder kondigde Radio 10 de nieuwe programma’s ‘Ekdom in de Morgen’ met Gerard Ekdom en ‘Laat met Lex’ met Lex Gaarthuis aan. De nieuwe programmering van Radio 10 start op maandag 3 september.

Nieuw strijdlied voor Mi Amigo

In juli 1978 verscheen de instrumentale single van The Abdul Hassan Orchestra; ‘Arabian Affair’. Het plaatje stond zo’n twee maanden in verschillende hitparades en werd regelmatig op de diverse radiostations gedraaid. Ook bij Radio Mi Amigo dat toen op de prima golflengte van 319 meter uitzond. Maar dat is slechts de helft van het verhaal. Eigenlijk begint het dan pas. Boord-dj Marc Jacobs besloot om het nummer van een tekst te voorzien en in te zingen. De nieuwe opname kreeg het predikaat ‘strijdlied’ mee. De hele zomer en nog lang daarna was de nieuwbakken versie vaak bij de zeezender te horen. De single was (uiteraard en helaas) nergens te koop. Gelukkig is het ‘kunstwerkje’ van veertig jaar geleden, wel bewaard gebleven.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, muziek, nederland, offshore
De Zomerhit is een vorm van discriminatie

Kicken op radio en zo (9)

Het Avondblad van 13 augustus (video)

Offshore FM kan rekenen op Richard Bond

1978: Sylvain Tack maakt schoon schip

De Playa Papers – 6 (audio)

Sluiten