fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Middagblad van 13 januari (audio)

We hadden het zelf niet zien aankomen, maar kijk, u hoeft niet tot 16:00 uur te wachten voor uw dagelijkse portie kort nieuws. Beetje verrassend, ook voor ons. Maar het houdt wel iedereen scherp.

Nasrien zet radiocarrière verder bij NRJ

NRJ zit echt niet stil. Zeker niet wat het aantrekken van nieuwe presentatoren betreft. Er gaat geen week voorbij of de personeelslijst wordt weer wat langer. Dit keer verwelkomen ze in het Antwerpse Mediahuis niemand minder dan Nasrien Cnops, de voormalige sidekick van Peter Van de Veire (augustus 2012 tot medio 2014). Tijdens de zomermaanden presenteerde ze bij MNM ook het laatavond programma ‘Night Lounge.’ Eind september 2014 moest ze de Reyerslaan verlaten. Daarna werkte ze nog even voor Story FM en de Vlaamse versie van tv-kanaal FOX. Bij NRJ gaat ze de zondagavond voor haar rekening nemen (20:00-22:00 uur). (Patrick De Smit)

100 jaar Nederlandse radio-avonturen in 100 uur

Omdat het in 2019 precies een eeuw geleden is dat het eerste radioprogramma in Nederland te horen was, maken NH-presentatoren Arjan Snijders en Harm Edens een jubileumserie. Afgelopen week werd de eerste aflevering uitgezonden. Vanaf nu elke vrijdag gratis te downloaden als podcast. Bedoeling is dat er honderd afleveringen komen. Van zeezender Veronica tot ‘Het Geluid’ van Qmusic, van de ‘Bonte Dinsdagavondtrein’ op Hilversum 1 tot ‘Serious Request’ op 3FM, van Herman Stok tot Edwin Evers, van vooroorlogse verzuilingsprogramma’s tot formatradio op commerciële radiostations. Alles passeert de revue. De radioversie wordt op zondag van 14:00 tot 15:00 uur op NH Radio uitgezonden. (PVB)

Het is zondagmiddag 13 januari 1974

Op zondagmiddag 13 januari 1974 kon men bij Radio Mi Amigo vanaf 12:30 uur voor het eerst luisteren naar de ‘Joepie Top 50’, gepresenteerd door Ad Roland. Bij deze nieuwe zeezender gebruikte de man evenwel het pseudoniem Ad Petersen. Voorafgaande aan de hitlijst was er een half uurtje te beluisteren boordevol DJ hit tips en werden er kaartjes behandeld van luisteraars. Op die dertiende januari, precies 45 jaar geleden dus, werd er eentje voorgelezen door Ad Petersen, ingestuurd door ene Jean-Luc Bostyn uit Geluwe. De plaatsnaam is voor de presentator lastig om uit te spreken, zo blijkt. Na afloop van deze eerste ‘Joepie Top 50’ wordt Ad Petersen om 15:00 uur afgelost door Eddy Emmery. (TvH)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Toekomstige kabeltelevisie met of zonder REM? Vorige week eindigde ik met het gegeven dat de
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
Radio Atlantis In de zomer van 1963 kwam de plaat Atlantis uit, van de Shadows,
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Zwitserse precisie is voorlopig ver zoek bij de afschakeling van het FM-park Arabische gemeenschap van

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Jan de Hoop stopte show wegens ‘noodsituatie’

Het Avondblad van 12 januari (video)

MNM en Telenet met nieuw seizoen ‘D5R’ (video)

Het Avondblad van 11 januari (video)

De nieuwsjaarspeeches van de publieke omroep

Het Avondblad van 10 januari (audio)

Sluiten