fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het avondblad van 13 december (filmpje)

Deel of print dit artikel

Afbraak in mineur

Eergisteren, dinsdag 11 december hadden we in ditzelfde Avondblad nog over de verkoop en afbraak van de zendmasten (foto bovenaan) in Middelkerke die jarenlang voor de scheepvaartradio van Oostende werden gebruikt. Inmiddels is de sloop ervan gestart, helaas in mineur. Bij de ontmanteling van de vierde mast liep het woensdagmiddag 12 december fout. Om een voorlopig nog onbekende reden kantelde het gevaarte plots. Op dat moment waren twee arbeiders vastgeklikt aan de zendmast om de kabels van de kraan te bevestigen. Zij stortten met de kraan mee naar beneden. U leest het hele verhaal bij de Krant van West-Vlaanderen. (JLB)

Kerstman, vergeet Maria niet aub!

Het Nederlandse Radio Maria gaat in deze decembermaand opnieuw rond met de collectebus. Naast de jaarlijkse radiomarathon in mei organiseerde de katholieke zender een nieuwe eindejaars-actieweek, die nog tot en met morgen 14 december duurt. De voorbije dagen werden luisteraars opgeroepen om financieel te steunen zodat het jaar 2018 alsnog goed afgesloten kan worden. Tegelijk was en is er ook heel wat aandacht voor het functioneren van het station, dat hoofdzakelijk drijft op vrijwilligerswerk. Morgen, vrijdag wordt de actieweek om 22:00 uur afgesloten. Dan wordt ook de eindstand van de toegezegde donaties bekendgemaakt.

Ondanks de kou, bleven de deuren open 

Zaterdag 8 december zette Radio 2 Limburg de hele dag de nieuwe studiodeuren open. Sinds het complete team half november van de Via Media naar het Limburgplein in het centrum van Hasselt wandelde, worden de programma’s vanuit deze voormalige – gelukkig compleet gerenoveerde – oud Rijkswachtkazerne gemaakt. Vorig weekend konden vijfhonderd bezoekers de sfeer ter plekke gaan opsnuiven. Deskundig, telkens in groepjes van vijftien, werden ze rondgeleid voor een ontdekkingstocht van zowat 45 minuten. Achteraf kreeg iedereen nog een drankje. En zoals het hoort/moet/wenselijk is, zijn er beelden van gemaakt. (PVB)

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Meer in Actueel
Luistercijfers Wallonië: Nostalgie blijft de dans leiden
De ‘heruitvinding’ van Studio Brussel
Een toprapport voor TOPradio
Hele toekomst van de media onder 1 dak (filmpje)
Winnaars Belgodyssee 2018 zijn bekend
Het Avondblad van 12 december (video)
Sluiten