fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 12 januari (video)

Zweden boven in ‘Teens500’

De Zweedse dj Avicii staat met ‘Wake Me Up’ postuum op 1 in de ‘Teens500’ van MNM. Een hele week werden de ‘beste’ hits van 2010 tot heden uitgezonden met de bedoeling de blokkende studenten een muzikaal hart onder de riem te steken. Maar ook wie na de winterstop terug aan het werk moest, kon de lijst als muzikale ondersteuning zien. Avicii dook maar liefst zeven keer op. Met ‘One Kiss’ van Calvin Harris en Dua Lipa en ‘Zoutelande’, de hit van Bløf en Geike Arnaert staan twee nummers uit 2018 in de top 10. Die laatste hit was tevens één van de hoogste Belgische nummers, naast ‘The Hum’ van Dimitri Vegas & Like Mike. Het complete overzicht en meer, vindt u hier.

Dagblad om naar te luisteren

We hebben het deze week, dit jaar zelfs… nog niet gehad over podcasts. Hoog tijd dus om daar wat aan te doen. Het is geen radio, noch een ‘uitzending’ in de pure ‘radiofonische’ betekenis van het woord, maar deze producties zijn wel bedoeld om naar te luisteren. En iedereen kan er zich op toespitsen. De meeste kranten hebben zich er ondertussen ook aan gewaagd, zoals bijvoorbeeld De Standaard. Tegenwoordig dus niet alleen om te lezen, u kunt er ook naar luisteren. In de auto. In de trein. Tijdens het wandelen of joggen. Waar en wanneer u dat maar wil. Er zijn drie wekelijkse podcasts: Studio Standaard, De MachtWacht, Bits&Atomen. (TM)

Stijn gaat ‘bijklussen,’ op TV

Stijn Van de Voorde (foto bovenaan – links), presentator bij Studio Brussel, is binnenkort ook te zien op televisie. Hij mag naast Jaap van der Wal (foto rechts – credits: VRT) aantreden in ‘De Ideale Wereld’, op Canvas. Tot op heden werd die stoel warm gehouden door Jelle De Beule, maar hij gaat andere oorden opzoeken. De entree van Stijn VdV, werd alvast opvallend aangekondigd met een filmpje waarin hij in de beste satirische traditie van het programma, ‘Schild & Vriend’ en z’n voorman Dries Van Langenhove, over de hekel haalt. Donderdag 17 januari aanstaande treedt hij voor het eerst aan. Eerder waren andere StuBru-corryfeeën ook al te horen en zien als side kick in ‘De Ideale Wereld’; Siska Schoeters, Jonas Geirnaert, Lukas Lelie en Thomas Huyghe.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Een complete generatie bekende radiomakers gaat met pensioen Qmusic.nl krijgt prestigieuze trofee voor innovatief denken,
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
Radio Minerva bijna klaar voor de digitale overstapJournalistieke ambities? Belgodyssee gaat weer van startExtra Gold
‘Dos Cervezas’, de singel waarmee Tom Waes probeert om zich te plaatsen voor een schlagerfestival
Studio Brussel is 'een beetje boos' op de collega's van Qmusic. Tenminste, op één collega,
Het is een traditie geworden: elk jaar bedenkt Radio 2 een passend Feestlied voor de Vlaamse feestdag.

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
MNM en Telenet met nieuw seizoen ‘D5R’ (video)
Het Avondblad van 11 januari (video)
De nieuwsjaarspeeches van de publieke omroep
Het Avondblad van 10 januari (audio)
Een destructief luisterspel met Wiet (audio)
Zeewolde: Middengolf letterlijk neergehaald
Sluiten