fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 11 september (video)

1200 ‘zichtbare’ luisteraars voor GRK

Eens om de zes jaar openen de Stedelijke Werkplaatsen van Stad Genk hun deuren om de lokale bevolking een blik achter de schermen te gunnen inzake het reilen en zeilen van deze dienst die intern ook vaak de ‘lokale helden’ genoemd worden. Zondag 9 september konden geïnteresseerden van dichtbij zien wat er allemaal bij komt kijken en over hoeveel (geweldig) materiaal ze beschikken. Radio GRK was de hele dag aanwezig en praatte onderuit met de aanwezige werknemers, bezoekers, en standhouders allerlei. Het zonnetje was van de partij, kortom het werd een super gezellige zonovergoten zondagmiddag die ruim 1200 toeschouwers lokte. Organisator Yannick Krikke was dus een tevreden man voor de microfoon van GRK-presentator Lenn Melotte. (Foto bovenaan)

Vrouwen drijven het succes van podcasts aan

Na jaren een fenomeen voor een beperkt publiek, luistert tegenwoordig haast iedereen naar een of meerdere podcasts. Vrouwen worden daarbij steeds belangrijker, nadat het podcast-publiek lange tijd voornamelijk uit mannen bestond. En dat is deels te danken aan slimme luidsprekers, en de entertainment modules in de auto. Die zorgen er namelijk voor dat je overal kan luisteren, en niet langer afhankelijk bent van smartphone en koptelefoon. Uit de studie blijkt dat liefst 43% een ‘zware gebruiker’ is, (meer dan 6 uur per week). Het jaar tevoren was dat 36%. 15% van de ondervraagden gebruikt een slimme luidspreker, tegenover 8% verleden jaar. Die nieuwe belangstelling doet ook de interesse van adverteerders stijgen. In de VS stegen de inkomsten in 2017 tot 314 miljoen dollar (+ 86%). Volgens het IAB zou dit tegen 2020 tot 660 miljoen dollarwtijgen. Toch nog altijd maar een fractie dan de 1,6 miljard uit de hele digitale audiowereld. Meer cijfers bij Adage.

Klara zoekt creatieve fotografen

Nu tegenwoordig zowat iedereen een camera op zak heeft, en dat mag u zelfs heel letterlijk nemen, is iedereen ook in meerdere of mindere mate… fotograaf. Naast uw hele oeuvre aan sociale media toevertrouwen, kan u misschien ook eens meedoen aan een wedstrijd. Zoals die van Klara bijvoorbeeld. De volle vrijheid krijgt u niet, want er is een thema, maar net dat maakt hij zo boeiend. Binnen een bepaald kader beroep doen op uw creativiteit. De wedstrijd van de klassieke radiozender draait om instrumenten. Zij spelen de hoofdrol. En dat komt net goed uit want ook de muziekacademies mogen sinds 1 september weer een hoop enthousiaste leerlingen ontvangen. Alle details ziet u hieronder.


Yesterdayland
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is nog niet te laat, maar het begint wel een beetje te dringen Eén
"De Europese Commissie heeft een duidelijk signaal gegeven dat overcompensatie van de VRT te allen
Op het politiek debat naar aanleiding van de nieuwe VRT-beheersovereenkomst/vijfjarenplan weerde commissievoorzitter Philippe De Coene
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Temperatuur stijgt, radioreclame neemt toe, al heeft het één niks meer het ander te maken
Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De erfenis die niemand wilde (gelukkig wordt ze straks ook weer doorgegeven) Krijg nu wat:

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Gemiddelde luisteraar is bijna halve eeuw ‘jong’ 

Grand Prix Radio: must voor racefans (video)

Het Avondblad van 10 september

Nog 100 dagen tot ‘De Warmste Week’ (video)

Al is de leugen nog zo snel…

DVB-T: Zwitserland volgt Vlaanderen 

Sluiten