fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Het Avondblad van 11 mei (video)

China mag songfestival niet censureren

De European Broadcasting Unit (EBU) heeft het Chinese Mango TV verboden om nog verder het Eurovisiesongfestival uit te zenden omdat tijdens de eerste halve finale beelden van een homokoppel en een getatoeëerde artiest werden gecensureerd. De Albanese zanger Eugent Bushpepa heeft een grote tatoeage op zijn arm. Tijdens de Ierse act, een romantische dans tussen twee mannen, wordt gekust. Ook dat mochten de Chinezen niet zien. Als er in het publiek regenboogvlaggen opdoken, werden die wazig gemaakt. “De censuur is niet in lijn met onze waarden van universaliteit en inclusie en onze trotse traditie om diversiteit te vieren via muziek. Het is met spijt dat we onmiddellijk onze samenwerking stopzetten”, luidde het in een officiële mededeling.

Het vreemde Amerikaanse radio-avontuur van Natalia 

Twee keer Natalia in één week bij RadioVisie. Ja hoor. Bij Qmusic vertelde ze woensdag 9 mei een opmerkelijk verhaal. Ooit probeerde ze de VS op de muzikale knieën te krijgen met haar single ‘In my blood’. Toen ze tijdens een promotietournee langsging bij een radiostation kreeg ze te horen dat het nummer voor 25.000 dollar kon geplugd worden. “Op een andere manier mag ook”, liet de presentator weten. Waarna de Oevelse diva afhaakte. “Die mens heeft dus gewoon gevraagd of ik seks met hem wilde. Ik heb gezegd dat hij zijn geld mocht steken waar de zon niet schijnt”. De feiten zouden zich volgens Natalia hebben afgespeeld bij Radiozender Adult Contemporary. (sic) Kleine oeps… Dat is natuurlijk geen radiostation, zelfs geen Amerikaans. Wel een muziekformat. In de VS te horen bij honderden zenders. Nog meer oeps… bij Q ging men daar niet verder op in. 

Giel Beelen als kluizenaar

Giel Beelen laat zich woensdag 16 mei twaalf uur lang opsluiten in een hokje van één bij twee meter. De Veronica-dj presenteert er zijn ochtendshow om aandacht te vragen voor de problematiek rondom kinderprostitutie wereldwijd. Het hokje staat symbool voor de bordeelhokjes in India. De opsluiting is onderdeel van de ‘Lock me Up – Free a Girl actie’. Na zijn programma zal hij ieder uur verslag doen van de situatie en die van zijn medekandidaten, waaronder Thomas Berge en John Ewbank. ‘Free a Girl’ bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Tijdens de Week tegen Kinderprostitutie (13 – 20 mei) waar de ‘Lock me Up actie’ onderdeel van is, laten ruim driehonderd bekende en onbekende Nederlanders zich, verspreid over een dertigtal locaties in het land, opsluiten om zoveel mogelijk aandacht te creëren en sponsorgeld op te halen voor het gezamenlijk doel van één miljoen euro.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
DAB-je d'r bij voor Norkring Vorige week nam Norkring alweer een nieuwe steunzender in gebruik
De zomer komt eraan, de festivals worden op gang getrokken, de campings openen hun poorten,
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Ben Bode had terug moeten zijn uit vakantie. Maar er was een foute boeking bij
De Hilversumse mediabedrijven YPCA, De Radiofabriek en Radiocoach starten onder de naam ‘The Radio Project’
Jaarlijks combineren talloze Amerikanen tijdens het laatste weekend van mei de herdenking van de gesneuvelde
Urban Trail dwars door Radio 2-gebouw In Hasselt werd gisteren, Pinkstermaandag, de Urban Trail voor
Donderdag aanstaande (24 mei) geeft minister van Media Sven Gatz, uitleg in de commissie voor

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Klara op maat geknipt
Strijd om superhoge radioband barst los
Het Avondblad van 10 mei (video)
Radio 2 trekt naar de rechter
Naar de nachtclub met Veronica
Het Avondblad van 9 mei (video)
Sluiten