fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 11 januari (video)

Zeezender foto’s uit het Nationaal Archief

Offshore Radio Archive heeft 130 foto’s uit het Nationaal Archief op haar website geplaatst. Het gaat om beelden uit de historie van Radio Veronica en vele andere zeezenders. Met onder andere de stranding van de Norderney, de demonstratie op 18 april 1973, Veronica’s Teleflight, de actie ‘Veronica Blijft Als U Dat Wilt’, Veronica voetbalt tegen de Tweede Kamer en Radio Noordzee Internationaal, Radio Noordzee DJ’s in Scheveningen, Radio Caroline-baas Ronan O’Rahilly bij Singel 160 in Amsterdam, de Marine die langszij de MV Mi Amigo gaat liggen, het zendschip King David van Capital Radio gestrand en de MV Magda Maria van Radio Paradijs die wordt binnengesleept. Klik hier voor de Veronica foto’s en hier voor de overige beelden. (Mediapages.nl)

De finalisten van de Nieuwe Lichting

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die de toekomst van de Belgische muziek kunnen mee bepalen. Bijna duizend jonge, muzikanten en bands uit eigen land, schreven zich in. De jury; Flip Kowlier (’t Hof van Commerce), Jan Paternoster (Black Box Revelation), Jeroen De Pessemier (The Subs) en voorzitster Kirsten Lemaire selecteerden de negen finalisten. Vanaf donderdag 24 januari kan iedereen via stubru.be stemmen op zijn of haar drie favoriete bands. Op donderdag 31 januari worden de drie winnaars bekendgemaakt tijdens een Facebook live-slotshow. Deze negen mensen kregen het goede nieuws te horen. Dit zijn alle finalisten. (JLB)

En dat wist u ook nog niet (denken we)

Stadsradio Vlaanderen maakt zich klaar om het peloton DAB+stations te vervoegen. Op hun website spreken ze “vanaf maart”…/… Vanaf morgen, zaterdag 12 januari, is Evi Hanssen terug op Joe met ‘Het Heilig Huis van Hanssen‘ (10:00-12:00 uur). De presentatrice die stormenderhand de Nederlandse tv veroverde, ontvangt in haar radioprogramma, een bekende gast. Samen overlopen ze de actualiteit van de afgelopen week, af en toe gaan heilige huisjes tegen de vlakte, moeilijke onderwerpen of taboes worden niet vermeden. De meer ‘Nederlandse aanpak’, zeg maar…/…  Radio-icoon Gust De Coster staat tegenwoordig ook op de planken. Tijdens het vertelspektakel ‘Kind van de Sixties’ van auteur Rudolf Hecke, zorgt hij voor unieke geluidsdocumenten, groovy sixties plaatjes en far-out dj commentaar, alive and kicking! Een wervelwind die veelkleurig voorbij raast en doet duizelen.


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Gratis edit software voor arme(re) radiomakersAd Roland vertelt podcastgewijs over hitparadesDe nieuwste luistercijfers uit Nederland
MEDIALAAN bouwde twee nieuwe radiostudio'sFelix Meurders volgt Tineke de Nooij op als winnaar 'Zilveren Reissmicrofoon'Patrick
Ruud de Wild en Giel Beelen in de jury bij selectiedag  Jongerenplatform ZTACK, dat afgelopen
Rani Deconinck wordt (een weekje) vervangen door Ann Van Elsen bij JoeKarolien Debecker kan privé
Vorige week vond in het Amerikaanse Mountain View (Californië) de Google I/O plaats, een ontwikkelaarsconferentie
U weet dat wij fervente fans zijn van podcasts. Niet alleen omdat het om audio
Zevenhonderd Joe-luisteraars en één Bart fietsten de 'Vélo'-routeWereldwijd zijn er 700.000 podcasts. Hoe vindt u
Audio van Radio Veronica: de Tipparade van 5 mei 1973De geschiedenis van de Nederlandse Radio

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
De nieuwsjaarspeeches van de publieke omroep
Het Avondblad van 10 januari (audio)
Een destructief luisterspel met Wiet (audio)
Zeewolde: Middengolf letterlijk neergehaald
Het Avondblad van 9 januari
Qualcomm legt focus op 5G en Wi-Fi 6
Sluiten