fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 11 februari (video)

Over Winne, Sienna, Magnus, Patrick en Harry

Wine Lauwers, om den brode, voor het plezier en in ieder geval voor de luisteraars aan de slag als presentatrice bij Qmusic, is vrijdag jongstleden, 8 februari, bevallen van haar tweede kindje dat de naam Sienna meekreeg. Het gezinnetje telt hiermee twee kinderen. In april 2017 was er al zoontje Magnus…/… In de reeks ‘Interviews met helden uit de radio en media’ praat Patrick Kicken dit keer met iemand die zijn eerste stappen zette bij de Nederlandse tijdschriften Nieuwe Revu en Panorama om daarna als sportverslaggever aan de slag te gaan bij Radio Noordzee, met o.a. Mart Smeets. De naam is Harry Vermeegen. Tegenwoordig maakt hij voetbalvlogs. Een vurige babbel met een ras-entertainer. (TB)

De jingles van Cees

Cees van Zijtveld (foto bovenaan – credits: Stichting Norderney), bekend van de zeezender Radio Veronica en AVRO (Hilversum III), weliswaar uit het pleistoceen van die zenders, heeft ook een verleden als jinglemaker. Hij vertegenwoordigde in de jaren ’80 enige tijd TM Productions en hij liet WBZ-jingles (‘Count on us’) inzingen voor de AVRO maandag. Hij schonk zopas zijn archief aan Jingleweb.nl. Een mooie buit dus, met buitengewoon leuk materiaal. Een kleine selectie kan u hieronder beluisteren. Overbekend. Voor wie een gevorderde leeftijd heeft althans. Voor wie ze niet kent wordt ook het Cees van Wieveld-grapje duidelijk gemaakt. (Jingleweb)


World Radio Day

Op 13 februari is het voor de achtste keer World Radio Day, een jaarlijkse viering van het medium radio door UNESCO. António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, plaatste daarom een boodschap online: “Zelfs in de huidige wereld van digitale communicatie bereikt radio meer mensen dan welk ander mediaplatform. Radio geeft vitale informatie en vergroot het bewustzijn over belangrijke kwesties. Het is een persoonlijk, interactief platform waarop mensen hun opvattingen, zorgen en grieven kunnen uiten. Radio kan een community maken. Voor de Verenigde Naties, met name onze vredeshandhavingsoperaties, is radio een essentiële manier om mensen die door oorlog zijn getroffen, te informeren en herenigen. Laten we op deze World Radio Day de kracht van radio erkennen om dialoog, verdraagzaamheid en vrede te bevorderen.” Voor deze editie organiseert UNESCO een evenement, open voor het publiek, op het hoofdkantoor in Parijs. Van 11.00 tot 16.00 uur wordt Radio UNESCO uitgezonden op DAB+ en online via een tijdelijk radiostation. (RDS)


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Om een boek te 'lezen', hebt u niet eens uw handen nodig De herfst komt
In Nederland is de AudioMonitor 2019 verschenen. Dat is een tweejaarlijks onderzoek van de Stichting
Lekker los in de Nieuwe Revue Ik schrijf dit stukkie op de dag dat het
Europese hoofdstad kiest voor een 'groene' ether (toch nog even afwachten) Nederlanders buigen (een heel
Kink FM was een merkwaardig Nederlands radiostation. Niet in het minst door de naam, maar
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
StuBru: Week 2 van de ‘nieuwe ochtend’

Het Middagblad van 10 februari (video)

UK: Bauer koopt 15 lokale stations (audio)

Het Avondblad van 9 februari (audio)

Luistercijfers Wallonië: Nostalgie een vol jaar op 1

Muziekgeschiedenis herleeft bij NPO Radio 5

Sluiten