fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 10 mei (video)

Luister eens naar de radio via uw TV

MENT programmeert zondag 13 mei de ‘Moederdag Top 100’, op televisie én radio. Een soort ‘kapstok’ voor een totaalprogramma tussen 13:00 en 19:30 uur (enkel onderbroken door de Vlaamse Top 10 om 12:00 uur). Met deze marathon-uitzending wil MENT het concept om radio te luisteren via televisie, nog eens extra stimuleren. Daarom komt er veel schoon volk langs. Mama’s als Mieke en Laura Lynn en kersvers moedertje Lindsay. Enkele redacteurs van het weekblad Flair wagen de oversteek en er wordt met tal van gasten gepraat over mode, wonen, lifestyle en de combinatie mama zijn en een drukke job hebben. Presentatie: Herbert Verhaeghe (foto bovenaan) die u ook kent van Radio 2 en Eveline Cannoot.

Helemaal schaamteloos op 1

Gisteren, woensdag 9 mei, heeft de TOPradio-luisteraar de cultklassieker ‘Bonzai Channel One’ van Thunderball verkozen tot meest schaamteloze track in de Schaamteloze 100, editie 2018. ‘L’Amour Toujours’ van Gigi D’Agostino eindigde op 2 en ‘I Like It Loud’ van Marshall Masters op 3. Twee keer per jaar presenteert de zender de lijst met honderd tracks die zelden nog op de radio worden gedraaid wegens té fout of niet meer van deze tijd. Toch blijken veel luisteraars er stiekem nog van te houden. De ‘Schaamteloze 100’ staat bol van hypes uit de 90’s en 00’s. Van boybands tot happy hardcore. Thunderball is puur Belgisch en werd begin jaren 90 opgericht door Jan Vervloet en Karim Boux.

Slim, slimmer en slimst

Cortana, de slimme voice assistent van Microsoft, kan samenwerken met Alexa, de slimme assistent van Amazon die in de slimme luidsprekers van het bedrijf, de Echo, ingewerkt zit. Een prima zet, tenminste als je met Microsoft producten werkt want Cortana heeft meer toegang tot tools zoals Outlook. Om bijvoorbeeld afspraken te noteren, een agenda te raadplegen, of mails voor te lezen. Zo zou bijvoorbeeld Cortana aan Alexa kunnen vragen om bepaalde domotica toestellen te bedienen, of één van de 40.000 vaardigheden uit te voeren. Omgekeerd zou men via Alexa toegang hebben tot de skills waarmee Cortina verbonden is. Wanneer één en ander gelanceerd wordt, is nog onduidelijk. Op de BUILD-conferentie liet Microsoft wel een demo zien hoe die combinatie zou kunnen werken. Er werd ook een website voorgesteld waar ontwikkelaars die ideetjes hebben voor tools gebaseerd op deze integratie en op de hoogte willen blijven van verdere evoluties, tetrecht kunnen. Meer bij The Crunch. (Hilde Vangool)


TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De zomer is niets, twee en een halve maand geleden was ik bang dat ik
In deze vijfde en laatste aflevering van onze artikelenreeks over radioportals willen we de internetradio-meerwaardezoeker
Oud-radiomaker Rik Joossens is niet meer [caption id="attachment_22466" align="alignright" width="175"] klik om te vergroten[/caption] In
Welke 60-plusser herinnert zich niet de demonstratie van 18 april 1973 in Den Haag, de
Augustus 1979  Mi Amigo wordt drijvend ‘Bedevaartoord’ Op een ogenblik dat nog maar weinig Mi
PROS krijgt twee broers Radio PROS schakelt een versnelling hoger en gaat van start met

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radio 2 trekt naar de rechter

Naar de nachtclub met Veronica

Het Avondblad van 9 mei (video)

Radioreclame: op papier gaat het vanzelf

Natalia doet rondje Medialaan

Het Avondblad van 8 mei (audio)

Sluiten