fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Het Avondblad van 10 januari (audio)

Apps vervangen steeds vaker sms-berichten

Een sms-berichtje sturen naar de Nederlandse publieke omroepen NPO Radio 2 en NPO 3FM behoort definitief tot het verleden dit ten voordele van de eigen apps. Bovendien is deze laatste ‘service’ gratis. U kan er ook veel meer mee doen; foto’s, audio en zelfs bewegende beelden kunnen er mee verstuurd worden. De commerciële collega’s zetten eveneens gretig in op de trend. Lange tijd hield men de boot af omdat de sms-kosten die luisteraars moesten betalen een bron van inkomsten waren. Maar via apps kunnen zenders een luisterprofiel samenstellen, wat commercieel interessanter is. Zo zijn er indirect inkomsten, terwijl luisteraars niet langer hoeven te betalen voor sms-berichten. (Spreekbuis.nl)

Radiostation zoekt ‘General Manager’

Ten zuidwesten van de UK ligt, in de Atlantische Oceaan, de eilandengroep The Isles of Scilly (uitgesproken als silly). Er heerst een bijzonder klimaat, en er zijn hagelwitte stranden. Er is ook een eigen radiostation op 107.9 FM (én internet); Radio Scilly. Zopas trok hun ‘general manager’ zich terug en wordt er dringend naar een overnemer gezocht. Dat moet voor 1 maart aanstaande gebeuren, anders moeten de uitzendingen gestaakt worden. Voor mensen die kapitaal teveel hebben en houden van het medium, wellicht een goede tip om te investeren. Zoveel identieke kansen doen zich niet voor en men heeft er geen schip voor nodig, tenzij om voet aan wal te zetten. Er is ook een bijdrage via hun Facebook-groep. (PD)

Bart beetje malcontent maar toch tevreden

Radio-‘veteraan’ Bart van Leeuwen voelt zich een beetje miskend. Dit zei de 64-jarige presentator woensdagavond, 9 januari, in het NPO 5 radioprogramma ‘Volgspot’ waar hij een uur lang te gast was. “Ze vergeten zo gauw wat je allemaal gedaan hebt”. Hij zei wel trots te zijn op zijn hele radiocarrière die in 1973 begon bij de zeezender Veronica. Bart van Leeuwen was uitgenodigd bij de publieke zender omdat hij er vanaf komende zondag voor de omroepvereniging KRO – NCRV het programma ‘Het theater van het sentiment’ gaat presenteren. Ook een instituut an sich. In ‘volgspot’ werd teruggeblikt op Van Leeuwen’s loopbaan die nu al meer dan 45 jaar duurt. (TvH)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De man die de lont in het radiovat stak, wordt onverminderd geëerd Als u snel
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
UK: DAB+ is de goedkoopste uitzendvorm Nederland: nieuwe DAB+ testvergunningen voor (sommige) lokale omroepen Italië:
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
Iedere ochtend - bij het krieken van dag - neemt RadioVisie u mee naar een
Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Een destructief luisterspel met Wiet (audio)

Zeewolde: Middengolf letterlijk neergehaald

Het Avondblad van 9 januari

Qualcomm legt focus op 5G en Wi-Fi 6

Evy Gruyaert met eerste ’40 Something’ (video)

BX1 start eigen (web)radio voor Brussel (video)

Sluiten