fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

Het Avondblad van 10 december (video)

Schoon en slim radiovolk op tv

Vanavond starten de finaleweken van ‘De slimste mens ter wereld’ op VIER. Tien kandidaten maken nog kans op de eervolle titel en de plechtige oorkonde. Op donderdag 20 december weten we wie er in de voetsporen treedt van VRT-journalist Xavier Taveirne (foto bovenaan, net na zijn overwinning). Ha, maar die werkte eerder toch voor de radio? Klopt, af en toe nog steeds. Schoon radiovolk is trouwens wel vaker slim radiovolk. Ook in 2018 is dit opnieuw het geval. StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier en Radio 1-presentatrice Layla El-Dekmak zijn er nog bij. Rani De Coninck werkte eerder voor Donna en 4FM. Julie Colpaert begon als nieuwslezer bij Qmusic. MNM-presentator Peter Van de Veire zien we ook terug. Net als minister van Media Sven Gatz. En is die niet een beetje de chef van iedereen in radioland? (JLB)

Nieuw bij VBRO en podcast om van te leren

De Vlaamse zanger Louis Flion versterkt sinds enkele weken de weekendprogrammatie bij VBRO, de Nederlandstalige netwerkradio uit Brugge. De man kan als het ware te voet naar zijn werk, want hij woont in Zedelgem, op de spreekwoordelijke boogscheut afstand van de studio’s dus…/… Een podcast om bij te leren, eentje van het bekende Gimlet podcast-platform. Het principe is heel eenvoudig: twee personen bespreken een normaal iets, een voorwerp. De ene moet de andere proberen te overtuigen waarom dat ‘awesome’, is. Tijdens die gesprekken leert u enorm veel bij over het onderwerp in kwestie.Spelenderwijs, zoals dat heet. (Patrick De Smit, HvG)

Radiopiraat krijgt hulp van AT

Op social media is zaterdagavond een opmerkelijk filmpje opgedoken. Hierin belt Jelle Russchen, opsporingsambtenaar van het Nederlandse Agentschap Telecom (AT), vergelijkbaar met het Vlaamse BIPT, een landpiraat op omdat hij verkeer van vliegveld Eelde stoort. Er wordt gevraagd om de illegale zender uit te zetten. Uit de gevoerde gesprekken blijkt dat de opsporingsambtenaar weet dat de piraat ‘Wolter’ heet, ook z’n telefoonnummer heeft en de man bijgevolg kent. Waarom het AT heeft gekozen voor een vriendelijk telefoontje en de illegale zender geen boete heeft opgelegd en niet meteen uit de lucht heeft gehaald is onduidelijk. (radio.nl)


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
Broadcast Partners
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Stond u ooit in de lift met Salvatore Adamo? Radio 1 wil het weten... Terwijl
Conclusie: 'Weinig reden tot spontane vreugdedansjes' Gisteren, dinsdag 19 november publiceerde de Vlaamse Regulator voor
Radioprogramma's die een tv-versie krijgen, het is eerder gedaan. We denken daarbij spontaan aan 'Depré
Guy De Pré (foto bovenaan) maakte donderdag jongstleden nog eens zijn opwachting in Het Blad.
'Leentje buur spelen'? Ach, als het voor de eindgebruiker maar wat oplevert... Hij heeft er
Keurgroep jaggers (vitalo's voor onze noorderburen), gaat tv maken met een plusje Tegenwoordig wordt zonder
Wie Roos Van Acker niet kent is niet van deze wereld. Ze loodste eerder haar
Evy Gruyaert (foto bovenaan) gaat vanaf het voorjaar van 2008 een prominente rol spelen in

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Google personaliseert radionieuws via je Assistant (video)

Evy van ‘tijdelijk’ naar ‘vast’ bij Nostalgie (video)

Queen nog steeds royaal op 1 in Nederland (video)

Het Avondblad van 9 december (filmpje)

Nederland: nieuwe LPAM-licenties verlengbaar

Grand Prix Radio verder met Ziggo Sport

Sluiten