fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het weekendblad: 7 & 8 april (audio)

Geen avondblad op zaterdag, wel een weekendblad. En zoals het een zichzelf respecterende uitgave betaamt, besluiten we met een extra bijlage. En wat voor één. Maandag aanstaande, 9 april zijn we er weer met het vertrouwde Avondblad om 16:00 uur.

De 1000 van Radio 1

Wordt het opnieuw Led Zeppelin’s ‘Stairway to heaven’ dat aan de top van de Classics 1000 van Radio 1 prijkt? Je hoort het zaterdag 14 april iets voor 18:00 uur. Over een week dus. Vanaf aanstaande maandag 9 april om  09:00 uur en dat zes dagen lang loodsen Ayco Duyster, Lieve De Maeyer, Annelies Moons en Evert Venema de luisteraars doorheen hun all time favourites. De lijst is een gevolg van (wat dacht je) de ingestuurde drie lievelingsnummers van de luisteraars. Of anderen uw smaak delen, komt u enkel te weten als u zelf luistert of de lijst bekijkt die nummer na nummer online verschijnt tijdens de tweede paas- werk of paas- vakantieweek.

De 750 van Radio Veronica

Ook bij Radio Veronica gooien ze er opnieuw een lijst tegenaan. En daar is de nummer 1 wel al bekend. Hun ‘Album Top 750’ is van maandag 9 tot en met vrijdag 20 april iedere werkdag tussen 09:00 uur en 22:00 uur te volgen. De ontknoping is om iets voor 16:00 uur op vrijdag 20 april. Luisteraars kozen massaal voor ‘Ten’ het debuutalbum van Pearl Jam. Anouk staat maar liefst twaalf keer in de lijst. Bløf is met tien noteringen de succesvolste Nederlandse band én Nederlandstalige act. Kensington mag zich de hoogst genoteerde Nederlandse act noemen, want het album ‘Rivals’ behaalde de vijfde positie.

De 600.000 van Zwitserland

In Zwitserland zijn in 2017 bijna 600.000 ontvangers verkocht die (ook) geschikt zijn voor DAB+. Het gaat om 304.000 ‘gewone’ toestellen en 290.000 autoradio’s. Van alle nieuwe auto’s wordt inmiddels 85% uitgerust met een digitale radio. Er zijn plannen om vanaf 2020 te starten met het afschakelen van het FM-netwerk. Dit jaar al zal digitale verspreiding via de ether de belangrijkste distributiemethode worden. Eind 2024 moet de transformatie zijn voltooid. Eerder was al bekend geworden dat in Zwitserland ruim 60% van de luistertijd op een digitale manier wordt doorgebracht. Dit gebeurt via zowel internet als via DAB+.

De 63+ vrije radio minuten van RadioVisie

We hebben even genoeg van de Nederlandse jingles en programmafragmenten die we de voorbije week uit het archief opdiepten. Om het evenwicht toch nog enigszins te herstellen, hebben we ruim een uur jingles, commercials, weerberichten en andere aankondigingen van eigen bodem in één lange montage gezet . U hoort korte en langere opnames van o.a. Radio’s Milo, Flash, 2000, 94, Horizon, Metropolys, Go, Noordzee en vele, vele anderen. Eén ding hebben ze gemeen, alle opnames dateren uit de paasperiode van de maand april 1988. Precies dertig jaar geleden dus.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 20 februari – 051 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Luistercijfers najaar 2019: dit zeggen de radiohuizen

Straks worden de Vlaamse CIM-RAM luistercijfers voor september tot en met december 2019 bekendgemaakt. Voor Lees verder

2001: ‘Ik droomde van commerciële radio’

Weekend! Weeral tijd dus om virtueel op de koffie te gaan bij minister van media Lees verder

Het radiodagboek van 18 februari – 049 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

MNM zet 4 stippen tegen pesten

Afgelopen vrijdag ging de Vlaamse Week tegen pesten van start. Ook MNM steunt de STIP Lees verder

Blad 411: Akkerdjie, Culture Club, Ajoin Music (video)

Omdat hij niet mag vloeken bij de VRT, doet hij het maar in een podcast. Lees verder

‘Media in een samenleving in transitie’

VRT, VUB en UGent lanceren samen leerstoel Gisterenavond, maandag 10 februari heeft de VRT samen Lees verder

Het radiodagboek van 11 februari – 042 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in archieven, dab+, hitlijst, nederland
Het Avondblad: 6 april (video)

Onbedoelde ‘Week van het geluid’ (video)

Nostalgische column Hans Knot (16)

Het Avondblad: 5 april (video)

Dab+ officieel van start gegaan in Oostenrijk

Het Avondblad: 4 april (audio)

Sluiten