fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het weekendblad: 7 & 8 april (audio)

Geen avondblad op zaterdag, wel een weekendblad. En zoals het een zichzelf respecterende uitgave betaamt, besluiten we met een extra bijlage. En wat voor één. Maandag aanstaande, 9 april zijn we er weer met het vertrouwde Avondblad om 16:00 uur.

De 1000 van Radio 1

Wordt het opnieuw Led Zeppelin’s ‘Stairway to heaven’ dat aan de top van de Classics 1000 van Radio 1 prijkt? Je hoort het zaterdag 14 april iets voor 18:00 uur. Over een week dus. Vanaf aanstaande maandag 9 april om  09:00 uur en dat zes dagen lang loodsen Ayco Duyster, Lieve De Maeyer, Annelies Moons en Evert Venema de luisteraars doorheen hun all time favourites. De lijst is een gevolg van (wat dacht je) de ingestuurde drie lievelingsnummers van de luisteraars. Of anderen uw smaak delen, komt u enkel te weten als u zelf luistert of de lijst bekijkt die nummer na nummer online verschijnt tijdens de tweede paas- werk of paas- vakantieweek.

De 750 van Radio Veronica

Ook bij Radio Veronica gooien ze er opnieuw een lijst tegenaan. En daar is de nummer 1 wel al bekend. Hun ‘Album Top 750’ is van maandag 9 tot en met vrijdag 20 april iedere werkdag tussen 09:00 uur en 22:00 uur te volgen. De ontknoping is om iets voor 16:00 uur op vrijdag 20 april. Luisteraars kozen massaal voor ‘Ten’ het debuutalbum van Pearl Jam. Anouk staat maar liefst twaalf keer in de lijst. Bløf is met tien noteringen de succesvolste Nederlandse band én Nederlandstalige act. Kensington mag zich de hoogst genoteerde Nederlandse act noemen, want het album ‘Rivals’ behaalde de vijfde positie.

De 600.000 van Zwitserland

In Zwitserland zijn in 2017 bijna 600.000 ontvangers verkocht die (ook) geschikt zijn voor DAB+. Het gaat om 304.000 ‘gewone’ toestellen en 290.000 autoradio’s. Van alle nieuwe auto’s wordt inmiddels 85% uitgerust met een digitale radio. Er zijn plannen om vanaf 2020 te starten met het afschakelen van het FM-netwerk. Dit jaar al zal digitale verspreiding via de ether de belangrijkste distributiemethode worden. Eind 2024 moet de transformatie zijn voltooid. Eerder was al bekend geworden dat in Zwitserland ruim 60% van de luistertijd op een digitale manier wordt doorgebracht. Dit gebeurt via zowel internet als via DAB+.

De 63+ vrije radio minuten van RadioVisie

We hebben even genoeg van de Nederlandse jingles en programmafragmenten die we de voorbije week uit het archief opdiepten. Om het evenwicht toch nog enigszins te herstellen, hebben we ruim een uur jingles, commercials, weerberichten en andere aankondigingen van eigen bodem in één lange montage gezet . U hoort korte en langere opnames van o.a. Radio’s Milo, Flash, 2000, 94, Horizon, Metropolys, Go, Noordzee en vele, vele anderen. Eén ding hebben ze gemeen, alle opnames dateren uit de paasperiode van de maand april 1988. Precies dertig jaar geleden dus.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, dab+, hitlijst, nederland
Het Avondblad: 6 april (video)

Onbedoelde ‘Week van het geluid’ (video)

Nostalgische column Hans Knot (16)

Het Avondblad: 5 april (video)

Dab+ officieel van start gegaan in Oostenrijk

Het Avondblad: 4 april (audio)

Sluiten