Het Avondblad: 5 april (video) Te kort voor een lang verhaal, te interessant om weg te gooien

Leestijd: 2 minuten

Radio Star krijgt hogere zendmast

De lokale Radio Star uit Herzele krijgt weldra een 48 meter hoge zendmast, ter vervanging van de huidige mast van 36 meter. De lokale radio Star is gevestigd in de gemeentelijke Wattenfabriek en daarom zal de gemeente Herzele de kosten van 22.000 euro voor de nieuwe mast voor haar rekening nemen. Het radiostation draagt zelf de kosten voor de bekabeling en de plaatsing van de antennes. Het gaat dus om de mast voor de frequentie 106.5 in Herzele. Radio Star kreeg bij de jongste erkenningsronde ook een tweede frequentie (105.4) in Sint-Lievens-Houtem. Die tweede frequentie is – voor zover ons bekend – nog niet geactiveerd.

Gnoosic: nieuwe muziek ontdekken

Tussendoor even snel deze tip voor muziekfans meegeven. Gnoosic is een webdienst gebaseerd op Gnod, een zichzelf aanpassend systeem dat leert over de wereld, door de bezoekers te vragen wat zij graag hebben en wat niet. Gnoosic is daar een versie van, speciaal voor muziek. U vult in welke muziek u graag hoort, waarna u suggesties krijgt voor nog meer songs die u zouden kunnen interesseren. Het is wel een project in ontwikkeling, want de database moet voortdurend groeien. U neemt hier een kijkje of u legt er een oor te luisteren. Beiden mag ook.

Kijk uit voor vallende…  antennes

In het Nieuwlande plaatsje, vlakbij Elim (Nederland), heeft Agentschap Telecom zaterdag 31 maart een illegale radiozender ontmanteld. Bij het verwijderen van een antenne uit de zendmast ging het plots helemaal verkeerd. De bewuste antenne lijkt bovenop een politie-agent terecht te komen. Volgens een woordvoerder is het echter allemaal goed afgelopen en werd de man niet echt geraakt. Agentschap Telecom was niet bereikbaar voor een reactie. De piraat zou hebben uitgezonden op 95.90 MHz.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

High Definition vinyl is op komst (video) Op naar de 100 kHz Binnen afzienbare tijd zou de ouwe, trouwe platenspeler opnieuw een plaatsje kunnen krijgen in de radiostudio. Vinyl is al een tijdje aan een opmars bezig - omdat het beter kl...
Denemarken: Vergunning Pop FM verlengd (audio) Enige kandidaat die zich aanmeldde voor het... In Denemarken heeft de maatschappij Bauer Media de toelating gekregen om de programma's van één van haar stations, Pop FM, ook de komende jaren nog via de FM uit te zenden. De lice...
Radionomy wordt AudioValley en zoekt nieuw kapitaal Alexandre Saboundjian blijft geloven i... De Radionomy Group gaat voortaan door het leven als AudioValley en gaat op zoek naar nieuwe investeerders. Dat meldt L’Echo, de Franstalige zusterkrant van De Tijd. Het bekendst...
Het avondblad van 18 april (video) Omdat we nieuws nooit zomaar willen negeren Kleine lokale, grote internationale  Eerst even melden dat Radio Monza (foto onder) uit Kinrooi vandaag z'n tweede frequentie in gebruik heeft genomen. Er wordt nu ook uitg...
Frankrijk: DAB+ van start in het noord-westen En dat is ook goed nieuws voor (een deeltje ... Binnen zeer afzienbare tijd starten in het noordwesten van Frankrijk de eerste radiostations via DAB+. De nationale mediaregulator CSA (Conseil supérieur de l'audiovisuel) heeft ee...
Het Avondblad: 17 april (audio) Om de dag niet zonder nieuws af te sluiten... Ja Sire, er wordt nog tv gekeken Netflix heeft er in het eerste kwartaal 7,4 miljoen klanten bijgekregen. Zowel binnen als buiten de Verenigde Staten was de groei van het aantal...
Deel of print dit artikel
Amptec
Spotlight
TVV Sound
Amptec
Amptec

2 gedachten over “Het Avondblad: 5 april (video)

 • do 5 apr 2018 om 19:37
  Permalink

  De gemeentebesturen van Haaltert en Herzele zijn gul voor hun vrije radio’s. 25.000 euro voor P.R.O.S (internetradio’s) en 20.000 euro voor Star (zendmast). Wie doet het hen na ?

  Beantwoorden
  • do 5 apr 2018 om 22:59
   Permalink

   Dankzij het feit dat radio Nostalgie altijd dezelfde muziek draait en hun verzoekprogramma = een veekeuring is, zie onderstaande link*, heb ik deze lokale radiostations herontdekt.
   Thuis luisteren we naar radio PROS/ via de internetradio en in de auto naar radio Star.
   Geen luisteraarsbedrog bij de lokale radio, wat bij Nostalgie wel het geval is, daar moeten alle verzoekjes of inzendingen voor hun top 1000 eerst gekeurd worden en alleen de grijsgedraaide/ plat gedraaide platen mogen gedraaid worden.
   Het zijn de 2 lokale radiostations waarvoor ik zitten duimen heb dat ze een fm frequentie kregen van Sven Gatz.
   Radio Star kreeg 2 frequenties, maar mijn radiohart brak in 10 000 stuken toen ik vernam dat Haalterts enige echte lokale radio PROS geen fm frequentie meer kreeg en zijn 105.8 fm moest afgeven aan City music.

   Radio PROS was er altijd en is er nog steeds voor zijn luisteraars. Radio PROS en radio Star zijn hun luisteraars wel genegen, dit is lokale radio zoals het hoort te zijn!
   Wel spijtig dat er bij radio Star niet zo veel presentaties zijn, bij radio Star is hun verzoekprogramma op zondag precies wat te kort om te voldoen aan de vraag, misschien moeten ze daarmee om 9u starten ( en de uitzending van de Eucharistieviering wat verschuiven) zodat ze alle verzoekjes er door krijgen?
   Ik wens de ploeg van radio Star wel heel veel succes toe met hun frequentie in Sint-Lievens-Houtem die inderdaad nog niet actief is. Ben ook benieuwd wanneer ze die gaan activeren. Hun laatste eetfestijn was een succes, ben er met de familie naar toe geweest en het was zeker de moeite, ze gaan ons daar zeker nog terugzien.
   .
   Heel blij dat wij hier in Haaltert & Herzele zulke lokale radiostations hebben.
   Het is inderdaad wel zo dat radio Star in Haaltert niet zo goed te ontvangen is op sommige plaatsen hopelijk is het beter met de verhoogde mast.

   Via deze weg ook nog van harte dank aan de ploeg van radio PROS dat ze niet opgeven en doordoen via het internet, met succes! 😀

   *https://radiovisie.eu/tien-jaar-radio-nostalgie/

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *