Het Avondblad: 5 april (video) Te kort voor een lang verhaal, te interessant om weg te gooien

Leestijd: 2 minuten

Radio Star krijgt hogere zendmast

De lokale Radio Star uit Herzele krijgt weldra een 48 meter hoge zendmast, ter vervanging van de huidige mast van 36 meter. De lokale radio Star is gevestigd in de gemeentelijke Wattenfabriek en daarom zal de gemeente Herzele de kosten van 22.000 euro voor de nieuwe mast voor haar rekening nemen. Het radiostation draagt zelf de kosten voor de bekabeling en de plaatsing van de antennes. Het gaat dus om de mast voor de frequentie 106.5 in Herzele. Radio Star kreeg bij de jongste erkenningsronde ook een tweede frequentie (105.4) in Sint-Lievens-Houtem. Die tweede frequentie is – voor zover ons bekend – nog niet geactiveerd.

Gnoosic: nieuwe muziek ontdekken

Tussendoor even snel deze tip voor muziekfans meegeven. Gnoosic is een webdienst gebaseerd op Gnod, een zichzelf aanpassend systeem dat leert over de wereld, door de bezoekers te vragen wat zij graag hebben en wat niet. Gnoosic is daar een versie van, speciaal voor muziek. U vult in welke muziek u graag hoort, waarna u suggesties krijgt voor nog meer songs die u zouden kunnen interesseren. Het is wel een project in ontwikkeling, want de database moet voortdurend groeien. U neemt hier een kijkje of u legt er een oor te luisteren. Beiden mag ook.


Lees verder onder de advertentie


Kijk uit voor vallende…  antennes

In het Nieuwlande plaatsje, vlakbij Elim (Nederland), heeft Agentschap Telecom zaterdag 31 maart een illegale radiozender ontmanteld. Bij het verwijderen van een antenne uit de zendmast ging het plots helemaal verkeerd. De bewuste antenne lijkt bovenop een politie-agent terecht te komen. Volgens een woordvoerder is het echter allemaal goed afgelopen en werd de man niet echt geraakt. Agentschap Telecom was niet bereikbaar voor een reactie. De piraat zou hebben uitgezonden op 95.90 MHz.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Avondblad van 19 oktober (video) Over Vincent, Rudy, Veronica en Annelies De polsslag van de planeet De opkomst van het populisme in Italië, het weinig benijdenswaardige lot van wetenschappers in Irak, een nieuwe theatershow van de dochter van Bram Ve...
Francofonen in Vlaanderen treuren om verdwijnen RTBF op AM "Groot deel van de 310.000 Fran... In haar tijdschrift “Nouvelles de Flandres” betreurt de Association pour la promotion de la francophonie en Flandre (APFF) het verdwijnen van de laatste AM-zender van de RTBF begin...
Radio 2 Antwerpen: Kortste ‘Start je dag’ ooit Presentatoren staan aan een ges... De luisteraars van Radio 2 Antwerpen moesten het deze ochtend een tijdlang doen zonder presentatoren en nieuwslezers want ze raakten… niet binnen in het radiogebouw aan het nummer ...
Herindeling DAB+ in Nederland? Plannen liggen klaar, knoop wordt eind van de maand doorgeh... Eind oktober moet er meer duidelijkheid komen over de herindeling van de digitale ethercapaciteit voor de radio (DAB+) in Nederland.  Vorig jaar maakte het Ministerie van E...
Spotify brengt app uit voor Wear OS (video) Bleef tot nu toe in de schaduw van de Apple Wa... Google heeft voor slimme uurwerken een speciale versie van het Android besturingssysteem: Wear OS. Tot nu toe een beetje in de schaduw gebleven van de nu reeds iconische Apple Watc...
VRT-radio schrapt ‘extra productiekost’ in samenwerkingen ‘Geloofwaardigheid i... De VRT-directie gaf vandaag in de commissie Media in het Vlaams Parlement uitleg bij de samenwerkingen van VRT-radio’s met Vlaamse organisaties. De directie herhaalde nogmaals: VRT...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
Steven De TroyerJan D.M. Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

De gemeentebesturen van Haaltert en Herzele zijn gul voor hun vrije radio’s. 25.000 euro voor P.R.O.S (internetradio’s) en 20.000 euro voor Star (zendmast). Wie doet het hen na ?

Steven De Troyer
Gast

Dankzij het feit dat radio Nostalgie altijd dezelfde muziek draait en hun verzoekprogramma = een veekeuring is, zie onderstaande link*, heb ik deze lokale radiostations herontdekt.
Thuis luisteren we naar radio PROS/ via de internetradio en in de auto naar radio Star.
Geen luisteraarsbedrog bij de lokale radio, wat bij Nostalgie wel het geval is, daar moeten alle verzoekjes of inzendingen voor hun top 1000 eerst gekeurd worden en alleen de grijsgedraaide/ plat gedraaide platen mogen gedraaid worden.
Het zijn de 2 lokale radiostations waarvoor ik zitten duimen heb dat ze een fm frequentie kregen van Sven Gatz.
Radio Star kreeg 2 frequenties, maar mijn radiohart brak in 10 000 stuken toen ik vernam dat Haalterts enige echte lokale radio PROS geen fm frequentie meer kreeg en zijn 105.8 fm moest afgeven aan City music.

Radio PROS was er altijd en is er nog steeds voor zijn luisteraars. Radio PROS en radio Star zijn hun luisteraars wel genegen, dit is lokale radio zoals het hoort te zijn!
Wel spijtig dat er bij radio Star niet zo veel presentaties zijn, bij radio Star is hun verzoekprogramma op zondag precies wat te kort om te voldoen aan de vraag, misschien moeten ze daarmee om 9u starten ( en de uitzending van de Eucharistieviering wat verschuiven) zodat ze alle verzoekjes er door krijgen?
Ik wens de ploeg van radio Star wel heel veel succes toe met hun frequentie in Sint-Lievens-Houtem die inderdaad nog niet actief is. Ben ook benieuwd wanneer ze die gaan activeren. Hun laatste eetfestijn was een succes, ben er met de familie naar toe geweest en het was zeker de moeite, ze gaan ons daar zeker nog terugzien.
.
Heel blij dat wij hier in Haaltert & Herzele zulke lokale radiostations hebben.
Het is inderdaad wel zo dat radio Star in Haaltert niet zo goed te ontvangen is op sommige plaatsen hopelijk is het beter met de verhoogde mast.

Via deze weg ook nog van harte dank aan de ploeg van radio PROS dat ze niet opgeven en doordoen via het internet, met succes! 😀

*https://radiovisie.eu/tien-jaar-radio-nostalgie/

Meer in Actueel
Radio spelt les in ‘t Parlement
Dab+ officieel van start gegaan in Oostenrijk
Het Avondblad: 4 april (audio)
Extra digitale streams voor MNM en StuBru
Kronehit blijft alleen in Oostenrijk
Het Avondblad van 3 april (audio)
Sluiten