Het Avondblad: 5 april (video) Te kort voor een lang verhaal, te interessant om weg te gooien

Leestijd: 2 minuten

Radio Star krijgt hogere zendmast

De lokale Radio Star uit Herzele krijgt weldra een 48 meter hoge zendmast, ter vervanging van de huidige mast van 36 meter. De lokale radio Star is gevestigd in de gemeentelijke Wattenfabriek en daarom zal de gemeente Herzele de kosten van 22.000 euro voor de nieuwe mast voor haar rekening nemen. Het radiostation draagt zelf de kosten voor de bekabeling en de plaatsing van de antennes. Het gaat dus om de mast voor de frequentie 106.5 in Herzele. Radio Star kreeg bij de jongste erkenningsronde ook een tweede frequentie (105.4) in Sint-Lievens-Houtem. Die tweede frequentie is – voor zover ons bekend – nog niet geactiveerd.

Gnoosic: nieuwe muziek ontdekken

Tussendoor even snel deze tip voor muziekfans meegeven. Gnoosic is een webdienst gebaseerd op Gnod, een zichzelf aanpassend systeem dat leert over de wereld, door de bezoekers te vragen wat zij graag hebben en wat niet. Gnoosic is daar een versie van, speciaal voor muziek. U vult in welke muziek u graag hoort, waarna u suggesties krijgt voor nog meer songs die u zouden kunnen interesseren. Het is wel een project in ontwikkeling, want de database moet voortdurend groeien. U neemt hier een kijkje of u legt er een oor te luisteren. Beiden mag ook.


Lees verder onder de advertentie


Kijk uit voor vallende…  antennes

In het Nieuwlande plaatsje, vlakbij Elim (Nederland), heeft Agentschap Telecom zaterdag 31 maart een illegale radiozender ontmanteld. Bij het verwijderen van een antenne uit de zendmast ging het plots helemaal verkeerd. De bewuste antenne lijkt bovenop een politie-agent terecht te komen. Volgens een woordvoerder is het echter allemaal goed afgelopen en werd de man niet echt geraakt. Agentschap Telecom was niet bereikbaar voor een reactie. De piraat zou hebben uitgezonden op 95.90 MHz.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Avondblad van 23 januari (audio) Koersradio, bestrafte radio en postume radio Koersradio te beluisteren via app De Belgische Wielerbond start, met ingang van het nieuwe wielerseizoen dit voorjaar, met een app waarmee u tijdens de koersen live zal kunnen m...
Linde Merckpoel weg bij Studio Brussel (video) Michèle Cuvelier presenteert vanaf 4 februa... "En dan moest ik jou nog iets vertellen: ik ga stoppen met de ochtendshow." Dat maakte Linde Merckpoel vanmorgen bekend op Studio Brussel. Ze neemt eind deze maand na 2,5 jaar afsc...
Oostenrijk: Sneeuw zorgt voor zenderproblemen Ook noodaggregaten raken zonder brandstof De zware sneeuwval waar Oostenrijk sinds begin dit jaar mee kampt, zorgt er niet alleen voor dat complete dorpen van de buitenwereld zijn afgesloten, maar ook voor problemen bij he...
Het Avondblad van 22 januari Een editie boordevol... winnaars' Het voetbal wint (erbij) En daar is de ‘sjotcast’… Leuk gevonden deze variatie op de... podcast. Voetbalredacteurs Gert Gysen en Guillaume Maebe van Het Nieuwsblad nemen u vanaf...
Radiomaker Frank De Laet overleden (video) Eerste dj zonder stembanden is niet meer Vorig jaar kreeg de Antwerpse radiomaker/presentator Frank De Laet het nieuws te horen dat er kwaadaardige gezwellen waren gevonden op zijn stembanden en strottenhoofd. Het kwam ha...
UK: Chris Evans is weer thuis (video) Maakte gisteren zijn comeback bij Virgin De beste pizza is Italiaans, de betere auto’s zijn Duits, champagne komt uit Frankrijk, tulpen uit Holland en echte radio uit het Verenigd Koninkrijk. Clichés? Misschien, maar u ko...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
Steven De TroyerJan D.M. Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

De gemeentebesturen van Haaltert en Herzele zijn gul voor hun vrije radio’s. 25.000 euro voor P.R.O.S (internetradio’s) en 20.000 euro voor Star (zendmast). Wie doet het hen na ?

Steven De Troyer
Gast

Dankzij het feit dat radio Nostalgie altijd dezelfde muziek draait en hun verzoekprogramma = een veekeuring is, zie onderstaande link*, heb ik deze lokale radiostations herontdekt.
Thuis luisteren we naar radio PROS/ via de internetradio en in de auto naar radio Star.
Geen luisteraarsbedrog bij de lokale radio, wat bij Nostalgie wel het geval is, daar moeten alle verzoekjes of inzendingen voor hun top 1000 eerst gekeurd worden en alleen de grijsgedraaide/ plat gedraaide platen mogen gedraaid worden.
Het zijn de 2 lokale radiostations waarvoor ik zitten duimen heb dat ze een fm frequentie kregen van Sven Gatz.
Radio Star kreeg 2 frequenties, maar mijn radiohart brak in 10 000 stuken toen ik vernam dat Haalterts enige echte lokale radio PROS geen fm frequentie meer kreeg en zijn 105.8 fm moest afgeven aan City music.

Radio PROS was er altijd en is er nog steeds voor zijn luisteraars. Radio PROS en radio Star zijn hun luisteraars wel genegen, dit is lokale radio zoals het hoort te zijn!
Wel spijtig dat er bij radio Star niet zo veel presentaties zijn, bij radio Star is hun verzoekprogramma op zondag precies wat te kort om te voldoen aan de vraag, misschien moeten ze daarmee om 9u starten ( en de uitzending van de Eucharistieviering wat verschuiven) zodat ze alle verzoekjes er door krijgen?
Ik wens de ploeg van radio Star wel heel veel succes toe met hun frequentie in Sint-Lievens-Houtem die inderdaad nog niet actief is. Ben ook benieuwd wanneer ze die gaan activeren. Hun laatste eetfestijn was een succes, ben er met de familie naar toe geweest en het was zeker de moeite, ze gaan ons daar zeker nog terugzien.
.
Heel blij dat wij hier in Haaltert & Herzele zulke lokale radiostations hebben.
Het is inderdaad wel zo dat radio Star in Haaltert niet zo goed te ontvangen is op sommige plaatsen hopelijk is het beter met de verhoogde mast.

Via deze weg ook nog van harte dank aan de ploeg van radio PROS dat ze niet opgeven en doordoen via het internet, met succes! 😀

*https://radiovisie.eu/tien-jaar-radio-nostalgie/

Meer in Actueel
Radio spelt les in ’t Parlement
Dab+ officieel van start gegaan in Oostenrijk
Het Avondblad: 4 april (audio)
Extra digitale streams voor MNM en StuBru
Kronehit blijft alleen in Oostenrijk
Het Avondblad van 3 april (audio)
Sluiten