fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 12 november (video)

‘Eenzame’ Will op 1 bij Jouwradio

De twaalfde editie van de ‘Vlaamse 100 Aller Tijden’, versie Jouwradio zit er weer op. Naar jaarlijkse traditie wordt die lijst op 11 november uitgezonden. De verrassende nieuwe nummer 1 was voor Will Tura met ‘Eenzaam zonder jou’. ‘De roos’ van Ann Christy, die vorig jaar won, staat nu op 4. In de top 3 vinden we verder ‘Ruimtevaarder’ van Kommil Foo (2) en ‘De lichtjes van de Schelde’ van Bobbejaan Schoepen (3). Het is niet de eerste keer dat Will Tura deze lijst aanvoert. In 2015 en 2016 stond zijn ‘Hemelsblauw’ ook al bovenaan. Wie de uitzending gemist heeft, of gewoon nog eens wil luisteren, is er een nieuwe kans op zondag 18 november, tussen 10:00 uur 16:30 uur.

Eén podcast, heel veel zenders

Gisteren 11 november werd het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht en werden de vele doden geëerd. Met tal van herdenkingen, veel plechtigheden en belangrijke sprekers. In deze podcast hoort u gewone mensen hun verhaal vertellen. Verhalen die van ouders op kinderen zijn overgeleverd…/… Zonder radio toch alle omroepbanden beluisteren? Gewoon vanachter uw computer, desnoods met uw mobieltje of tablet? Het kan, klik hier maar eens en ontdek de verrassende kakofonie van duizenden radiostations, binnen… klikbereik.

Uit de verhalentrommel van oom Bull

Op 6 mei 2003 brachten Michael Bakker en Rob Olthof een bezoek aan de toen 93-jarige Bull Verweij. De film die toen werd gemaakt is nu door Alex van den Hoek bewerkt en nog tot vrijdag aanstaande te zien bij de 192 Videostream. Om de vijf uur wordt hij herhaald. Bull Verweij vertelt mooie verhalen over ondere andere de golflengtewissel van Veronica, de Nierstichting actie, het binnenvaren van de Norderney en het Radio 192 lied van Ben Cramer. Met unieke beelden uit de historie van deze ooit super populaire zeezender.

Nooit meer zonder Martine of Danny

Goed nieuws voor de fans van Martine Tanghe en Danny Verstraete. De kans dat ze nooit meer van het scherm verdwijnen is een stuk groter geworden. Mogelijk worden ze er zelfs jonger op. Een Chinees bedrijf heeft de technologie ontworpen om artificiële nieuwslezers in te zetten. In het verbazende filmpje merkt u nauwelijks het verschil nog met een echte mens. De virtuele nieuwslezers zullen werken voor Xinhua News Agency. Virtuele nieuwslezers kunnen 24/7 ingezet worden. Nu nog virtuele kijkers uitvinden en het circus hoeft nooit meer te stoppen.


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Gratis edit software voor arme(re) radiomakersAd Roland vertelt podcastgewijs over hitparadesDe nieuwste luistercijfers uit Nederland
MEDIALAAN bouwde twee nieuwe radiostudio'sFelix Meurders volgt Tineke de Nooij op als winnaar 'Zilveren Reissmicrofoon'Patrick
Ruud de Wild en Giel Beelen in de jury bij selectiedag  Jongerenplatform ZTACK, dat afgelopen
Rani Deconinck wordt (een weekje) vervangen door Ann Van Elsen bij JoeKarolien Debecker kan privé
Vorige week vond in het Amerikaanse Mountain View (Californië) de Google I/O plaats, een ontwikkelaarsconferentie
U weet dat wij fervente fans zijn van podcasts. Niet alleen omdat het om audio
Zevenhonderd Joe-luisteraars en één Bart fietsten de 'Vélo'-routeWereldwijd zijn er 700.000 podcasts. Hoe vindt u
Audio van Radio Veronica: de Tipparade van 5 mei 1973De geschiedenis van de Nederlandse Radio

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
1 op 5 Vlamingen luistert digitaal naar radio
Analyse ‘Herstelbesluit’ van Sven Gatz
Het Avondblad van 11 november (audio & video)
Zondagse versterking bij TOPradio
Het Avondblad van 10 november (audio & video)
Febiac pleit voor datum afschaffing FM-band
Sluiten