In de radiowereld en in het bijzonder die van de zeezenders, is het ongetwijfeld één van de meest gezochte boeken ooit geweest. Een publicatie die de naam van het onderwerp, tegelijk die van het hoofdpersonage in deze (semi) biografie draagt. Simpel, eenvoudig, herkenbaar: Sylvain Tack. Meer moest dat niet zijn.
In 1986 verschenen bij de Standaard Uitgeverij en opgetekend en geschreven door journalist Johan de Graeve. Het was toen al zeven jaar na het verdwijnen van ‘zijn’ Radio Mi Amigo, toch was de interesse groter dan gedacht in de avonturen van de man achter dit Vlaams/Nederlandse offshore radioproject. Kortom: er werden gewoon te weinig exemplaren gedrukt vanher boek. Een jarenlange zoektocht naar een exemplaar kon beginnen. Dook er eentje op, dan werden er vaak exuberante prijzen voor gevraagd.
Enkele gedreven fans besloten daar wat aan te doen. Het duurde even, maar nu is er een heruitgave. Met ‘Sylvain Tack vertelt’ is er een nieuwe kans om het opmerkelijke verhaal van deze flamboyante persoonlijkheid te (her)ontdekken. Het verhaal van de Suzy-wafels, van het jongeren- annex muziekblad Joepie, het Start platenlabel, met eigen studio en artiesten. En uiteraard ook met het verhaal van Radio Mi Amigo. De jacht die de Belgische overheid op hem maakte, met als gevolg zijn vlucht naar Spanje. Tack’s vreemde capriolen in Panama en Haïti, waarna hij zichzelf uiteindelijk weer opnieuw uitvond.
Het verhaal van een memorabel man, verteld door hemzelf. In de originele publicatie zijn enkele tientallen pagina’s ingeruimd voor dat ‘nieuwe leven’, met heel veel tips en aanbevelingen voor een gezonde voeding en yoga. In deze nieuw uitgave zijn deze bladzijden – gelukkig- weggelaten en bleef enkele de essentie over.
° ’Sylvain Tack vertelt’ telt 196 bladzijden, met zwart-wit afbeeldingen. Die staan niet in de originele Standaard-uitgave. Bestellen kan bij de SMC shop of rechtstreeks via deze link. (SV)

Schitterend boek. Het leest als een trein. Dank aan de initiatiefnemers voor deze heruitgave. Op deze manier kun je zo veel jaren later alsnog kennisnemen van het verhaal van Sylvain Tack.