RadioVisie

  • .
    .

Herkansing voor de ‘Joepie Top 50’ van 28 april 1974

Voor de Nederlandse kust lagen er in het voorjaar van 1974 vier zeezenders; Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal, Radio Mi Amigo & Caroline en Radio Atlantis. De vaste dj’s van Mi Amigo waren Bert Bennett, Joop Verhoof, Peter van Dam, Frans van der Drift, Mike Moorkens, Norbert en Ad Petersen. Laatstgenoemde presenteerde elke zondagmiddag de ‘Joepie Top 50’, een week vooraf opgenomen in zijn eigen studio in Culemborg. 

Petersen was al enkele jaren in dienst van de NOS waar hij de programma’s van Joost den Draaijer en Felix Meurders produceerde voor Hilversum III. In de show van laatstgenoemde was hij onder zijn eigen naam – Ad Roland – op 20 maart 1974 uitgebreid aan het woord geweest over Vlaamse muziek en Radio Mi Amigo. Belgische producties, het Vlaamse lied en Franstalige platen, daarin onderscheidde Mi Amigo zich van de Nederlandse zeezenders Veronica en Noordzee Internationaal. 

Norbert aan het werk in de studio van het Caroline House in Amsterdam

Er waren ondertussen ook Engelstalige avonduitzendingen van Radio Mi Amigo Internationaal, live verzorgd door onder meer Brian Anderson en Norman Barrington. Omdat medewerking aan een zeezender in België al sinds eind 1962 strafbaar was, had Mi Amigo zijn uitvalsbasis in Nederland. Het nieuwe pand in Breda was vooral voor de Belgische medewerkers veel makkelijker bereikbaar dan het eerdere Caroline House in Den Haag. 

Er werd wekelijks vergaderd en Nouschka, later dat jaar bekend als Haike Debois, had er een kantoorfunctie. Tijdens de wekelijkse dj-vergadering in Breda werden de opgenomen banden ingeleverd en per tender buiten de drie mijls-zone naar de MV Mi Amigo voor de Scheveningse kust gebracht. Niet alle programma’s werden in de Bredase studio, boven de platenzaak Spronk, opgenomen. Frans van der Drift mocht bij Ad Petersen in Culemborg langsgaan en Bert Bennett maakte gebruik van de Radio Mi Amigo-studio die door Will Steentjes was geplaatst bij collega Joop Verhoof in Enschede.   

Een man van grote verdienste achter de schermen bij Mi Amigo, is Eddy Govert aka Eddy van Mouffaert (foto). In de Start-geluidsstudio’s van Sylvain Tack in Buizingen was hij de bedenker en maker van de Mi Amigo-jingles en van veel reclames van het station. In deze ‘Mi Amigo Joepie Top 50’, aflevering 17 van 28 april 1974, komen veel van zijn producties voorbij. Eén van die reclames is bijvoorbeeld voor zijn eigen elpee met accordeonmuziek als ‘Le grand Julot’. 

Achter Ronald en Donald in de Top 10 zit alweer Eddy Govert, die met ‘Kwek kwek kwek’, in allerlei landen en onder verschillende titels, een enorme hit had. Veel andere Top 50-platen zijn eveneens verassend. Aanstaande zaterdag 1 mei zijn ze allemaal te horen via FouteMuziekradio tussen 12:00 en 15:00 uur. Ferry Eden presenteert. (FB)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘RNI Top 50’ van 22/01/1972 met Ferry Eden

‘Blijft hij of gaat hij weg’, dat was bij Radio Noordzee Internationaal (RNI), begin 1972 Lees verder

‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden (audio)

Remake van de lijst van 30 oktober 1976 Zoals wel vaker in de geschiedenis van Lees verder

Ferry Eden met ‘nieuwe’ Mi Amigo Top 50

Zaterdag 25 april op FouteMeziekRadio   Het is lente 1978 op het zendschip MV Mi Amigo in Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Mi Amigo Radio (de échte) start op 8 januari

Na een té enthousiaste aankondiging om te beginnen op 30 oktober 2021 ... won de Lees verder

Stan Haag ‘voor eeuwig op wacht’ (véél audio)

Vandaag is het alweer twintig jaar geleden dat Stan Haag, radiolegende in Nederland én Vlaanderen, Lees verder

Logboek Radio Mi Amigo gevonden en bewaard

De blijvend durende missie van Douwe Dijkstra Radio- en bij uitbreiding ook zeezender- maar vooral Lees verder

1974: ‘Lokreclames’ in de Mi Amigo Top 50 (video)

Het einde van de maand oktober zit vast aan enkele onwrikbare gewoontes. Grote delen van Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x