fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Hele toekomst van de media onder 1 dak (filmpje)

Wie met radio ‘bezig’ is, moet wel iets van media in het algemeen afweten. De scheidingslijnen worden immers met de dag vager. Het begrip ‘Media Fast Forward’, zal u bijgevolg niet helemaal onbekend zijn. Toch even één en ander opfrissen? Volg maar…

Media Fast Forward wordt georganiseerd door de VRT, reclameregie Var en Media Invest Vlaanderen. Het is een belangrijk evenement over media-innovatie. Inspiratie opdoen rond de media van morgen? Netwerken met toplui binnen de media-innovatiewereld? Het wordt allemaal uitgelegd op één plek. Morgen, vrijdag 14 december worden een tachtigtal sprekers verwelkomt die aan ruim duizend bezoekers vertellen over de nieuwste ontwikkelingen in media-innovatie en de media van morgen.

Wie meer wil weten over voice interface, augmented reality of the segment of one is bij Media Fast Forward aan het juiste adres. Tussen de verschillende tracks door kunnen bezoekers ook terecht in een hele speciale ‘straat’, waar 46 start-ups hen inwijden in de nieuwste technologieën. Of ze wandelen door innovation street en beleven er de innovatieve prototypes van de VRT.

Schoon en slim volk

Op Media Fast Forward lopen de bezoekers niet alleen experten in media-innovatie tegen het lijf. Ook heel wat bekend volk doet mee. Aster Nzeyimana (VRT Sandbox Sessions), Stijn Vlaeminck (Future of Sports Media) en Tim Verheyden (gast closing talkshow) presenteren verschillende tracks tijdens Media Fast Forward.

Andries Fluit (hoofd multimedia De Tijd), Wouter Van Driessche en Ine Renson (De Standaard), Alain Claes (Medialaan), Marc Hallez (Ment TV) en Jozefien Daelemans (Charliemag) zijn er. Tomas Van Den Spiegel, in een vorig leven topbasketballer, is een van de gastsprekers in de track Formats that work. Daarnaast worden ook een aantal vertegenwoordigers van buitenlandse omroepen verwelkomt; BBC, The Guardian, NOS en AVRO-TROS.

Streaming en achteraf

Naast alle gastsprekers en start-ups zet Media Fast Forward ook de expertise en innovaties van de publieke omroep zelf in de kijker. Zo kunnen de bezoekers ontdekken welke technologie er schuilgaat achter de app van ‘De Warmste Week’, hybride radio beleven en te weten komen hoe ‘Jij kiest’ de ideeën van kiezers samenbracht voor de nieuwsredactie.

Wie er niet bij kan zijn, kan terecht op VRT NU. Daar wordt de closing talkshow live gestreamd. Ook achteraf is de opname er nog te bekijken. Dit ‘slotgala’ vindt plaats in de Henry Le Boeuf-zaal, voor de gelegenheid omgedoopt tot Encarta 95. Genoemd naar de eerste encyclopedie op dvd, ooit!. Nostalgie alom…

° Media Fast Forward


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in techniek
Het Avondblad van 11 december (video & slides)

Het Avondblad van 6 december: de DAB+ special

Kerstmisradio van het ‘andere soort’

Het Avondblad van 3 december (video)

Het Avondblad van 2 december

Ook DAB+ is niet immuun voor spooksignalen

Sluiten