RadioVisie

  • .
    .

Hele toekomst van de media onder 1 dak (filmpje)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wie met radio ‘bezig’ is, moet wel iets van media in het algemeen afweten. De scheidingslijnen worden immers met de dag vager. Het begrip ‘Media Fast Forward’, zal u bijgevolg niet helemaal onbekend zijn. Toch even één en ander opfrissen? Volg maar…

Media Fast Forward wordt georganiseerd door de VRT, reclameregie Var en Media Invest Vlaanderen. Het is een belangrijk evenement over media-innovatie. Inspiratie opdoen rond de media van morgen? Netwerken met toplui binnen de media-innovatiewereld? Het wordt allemaal uitgelegd op één plek. Morgen, vrijdag 14 december worden een tachtigtal sprekers verwelkomt die aan ruim duizend bezoekers vertellen over de nieuwste ontwikkelingen in media-innovatie en de media van morgen.

Wie meer wil weten over voice interface, augmented reality of the segment of one is bij Media Fast Forward aan het juiste adres. Tussen de verschillende tracks door kunnen bezoekers ook terecht in een hele speciale ‘straat’, waar 46 start-ups hen inwijden in de nieuwste technologieën. Of ze wandelen door innovation street en beleven er de innovatieve prototypes van de VRT.

Schoon en slim volk

Op Media Fast Forward lopen de bezoekers niet alleen experten in media-innovatie tegen het lijf. Ook heel wat bekend volk doet mee. Aster Nzeyimana (VRT Sandbox Sessions), Stijn Vlaeminck (Future of Sports Media) en Tim Verheyden (gast closing talkshow) presenteren verschillende tracks tijdens Media Fast Forward.

Andries Fluit (hoofd multimedia De Tijd), Wouter Van Driessche en Ine Renson (De Standaard), Alain Claes (Medialaan), Marc Hallez (Ment TV) en Jozefien Daelemans (Charliemag) zijn er. Tomas Van Den Spiegel, in een vorig leven topbasketballer, is een van de gastsprekers in de track Formats that work. Daarnaast worden ook een aantal vertegenwoordigers van buitenlandse omroepen verwelkomt; BBC, The Guardian, NOS en AVRO-TROS.

Streaming en achteraf

Naast alle gastsprekers en start-ups zet Media Fast Forward ook de expertise en innovaties van de publieke omroep zelf in de kijker. Zo kunnen de bezoekers ontdekken welke technologie er schuilgaat achter de app van ‘De Warmste Week’, hybride radio beleven en te weten komen hoe ‘Jij kiest’ de ideeën van kiezers samenbracht voor de nieuwsredactie.

Wie er niet bij kan zijn, kan terecht op VRT NU. Daar wordt de closing talkshow live gestreamd. Ook achteraf is de opname er nog te bekijken. Dit ‘slotgala’ vindt plaats in de Henry Le Boeuf-zaal, voor de gelegenheid omgedoopt tot Encarta 95. Genoemd naar de eerste encyclopedie op dvd, ooit!. Nostalgie alom…

° Media Fast Forward


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Rodec mengpaneel terug van (nooit helemaal) weggeweest

Superbooth in Berlijn kreeg de primeur bij de voorstelling van twee nieuwe prototypes waar een Lees verder

FM Goud: keuze voor de toekomst

Op zondag 5 juni is er tussen 14:00 en 17:00 uur een 'Open Studio Dag'. Lees verder

Waar Kol Israël de mosterd haalde (video)

1968 was het jaar waarin de technische tak van de Nederlandse Radio Unie (NRU) internationaal Lees verder

Lokale DAB+ in Vlaanderen: het speciale geval Victoria

Als enige van alle 59 lokale radio’s in Vlaanderen in de digitale ether gebruikt Victoria Lees verder

Telecomwereld aast steeds meer op televisiebanden

De Vlaamse Regering heeft vrijdag principieel beslist om de televisiekanalen 49, 53 en 59 (in Lees verder

Blad 1436: Radios Ukraine, Radio Free Europe, storingen

• Waalse radiostations zamelen 7 miljoen euro in voor Oekraïne • Meer middelen voor Radio Lees verder

Blad 1427: Sylvain, Stan, een quiz en DRM (audio)

• Zondagochtend, Radio 2 en De Pré Historie • Sommige examens zijn wél leuk • Lees verder

Waarom kortegolfradio nuttig blijft in tijden van oorlog

De beslissing van de BBC om, in het kader van de actuele gebeurtenissen in Rusland Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx