fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Hele toekomst van de media onder 1 dak (filmpje)

Wie met radio ‘bezig’ is, moet wel iets van media in het algemeen afweten. De scheidingslijnen worden immers met de dag vager. Het begrip ‘Media Fast Forward’, zal u bijgevolg niet helemaal onbekend zijn. Toch even één en ander opfrissen? Volg maar…

Media Fast Forward wordt georganiseerd door de VRT, reclameregie Var en Media Invest Vlaanderen. Het is een belangrijk evenement over media-innovatie. Inspiratie opdoen rond de media van morgen? Netwerken met toplui binnen de media-innovatiewereld? Het wordt allemaal uitgelegd op één plek. Morgen, vrijdag 14 december worden een tachtigtal sprekers verwelkomt die aan ruim duizend bezoekers vertellen over de nieuwste ontwikkelingen in media-innovatie en de media van morgen.

Wie meer wil weten over voice interface, augmented reality of the segment of one is bij Media Fast Forward aan het juiste adres. Tussen de verschillende tracks door kunnen bezoekers ook terecht in een hele speciale ‘straat’, waar 46 start-ups hen inwijden in de nieuwste technologieën. Of ze wandelen door innovation street en beleven er de innovatieve prototypes van de VRT.

Schoon en slim volk

Op Media Fast Forward lopen de bezoekers niet alleen experten in media-innovatie tegen het lijf. Ook heel wat bekend volk doet mee. Aster Nzeyimana (VRT Sandbox Sessions), Stijn Vlaeminck (Future of Sports Media) en Tim Verheyden (gast closing talkshow) presenteren verschillende tracks tijdens Media Fast Forward.

Andries Fluit (hoofd multimedia De Tijd), Wouter Van Driessche en Ine Renson (De Standaard), Alain Claes (Medialaan), Marc Hallez (Ment TV) en Jozefien Daelemans (Charliemag) zijn er. Tomas Van Den Spiegel, in een vorig leven topbasketballer, is een van de gastsprekers in de track Formats that work. Daarnaast worden ook een aantal vertegenwoordigers van buitenlandse omroepen verwelkomt; BBC, The Guardian, NOS en AVRO-TROS.

Streaming en achteraf

Naast alle gastsprekers en start-ups zet Media Fast Forward ook de expertise en innovaties van de publieke omroep zelf in de kijker. Zo kunnen de bezoekers ontdekken welke technologie er schuilgaat achter de app van ‘De Warmste Week’, hybride radio beleven en te weten komen hoe ‘Jij kiest’ de ideeën van kiezers samenbracht voor de nieuwsredactie.

Wie er niet bij kan zijn, kan terecht op VRT NU. Daar wordt de closing talkshow live gestreamd. Ook achteraf is de opname er nog te bekijken. Dit ‘slotgala’ vindt plaats in de Henry Le Boeuf-zaal, voor de gelegenheid omgedoopt tot Encarta 95. Genoemd naar de eerste encyclopedie op dvd, ooit!. Nostalgie alom…

° Media Fast Forward


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Broadcast Partners
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Zaandam knapt 'Dofijn' op Het was in de maand maart 1967 dat een flink aantal
In het Egyptische Sharm-el-Sheik vindt momenteel (28 oktober tot 22 november) de World Radiocommunication Conference
De publieke omroep zit met een vreemd probleem opgezadeld. Blijkbaar ergeren nogal wat luisteraars zich
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
5G-Broadcast zal niet (verder) worden ontwikkeld voor radio. Het wordt vrijwel exclusief een systeem voor
De VRT zal vanaf maandag 3 november Canvas+ en Ketnet+ ook voor de digitale antennekijkers
De koppen die bij de stemmen hoorden, toen die nog boordevol magie staken, straks op
Google Nest, voorheen bekend als de Google Home, werd deze week in België gelanceerd. 'Nest'

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Winnaars Belgodyssee 2018 zijn bekend

Het Avondblad van 12 december (video)

Kijk… luistercijfers (de laatste voor 2018)

‘1000 Klassiekers’ met uitgebreide familie

‘Valerie’ meest gedraaide song sedert 2005 (video)

Het Avondblad van 11 december (video & slides)

Sluiten