RadioVisie

  • .
    .

Hé Timur, maak van Sharid Alles je nieuwe sidekick! (audio & video)

Iedereen in radioland had het erover. Van alle kanten kreeg ik een linkje doorgeappt met teksten als ‘heb je dit al gehoord!’ en ‘dit kan toch niet!’. Ik dacht alleen maar: hehe, eindelijk gebeurt er eens iets spannends bij dat verder altijd véél te brave 3FM. Een van de redenen dat jij als DJ op de radio zit namelijk is dat je dingen kunt doen die wij als luisteraar ook wel zouden willen doen, maar niet kunnen of mogen. Wie zou niet eens even lekker de discussie met zijn of haar baas willen aangaan tegenover een groot publiek om daarna lachend ‘Sweet but psycho’ voor haar te draaien?

Herinner je je nog die beroemde scene uit dé film voor radiomakers, Private Parts, met en van Howard Stern? Hij noemt zijn programmaleider steevast ‘Pig vomit’ (varkenskots) on-air. Tot het moment dat hij het helemaal beu is en de studio indendert en ruzie met hem maakt, een gevecht om de microfoon ontstaand. Perfect gespeeld door acteur Paul Giamatti. In die categorie vind ik het stukje radio met Timur en Sharid dan ook. Je mag hopen dat er vantevoren over gebrainstormd is en dadelijk blijkt dat het opgezet is, dan is het helemaal perfect uitgevoerd.

Wat zovelen vergeten is dat we in de entertainmentbusiness zitten. Niet alles wat je doet in je show hoeft 100% waar te zijn. Als er dan wel zoiets spontaan gebeurt dan moet je het ook tot iets proberen te maken, het uitmelken tot vermaak en dat is wat Timur (foto boven) hier perfect gedaan heeft. Dat Sharid de studio instormt om zich ermee te bemoeien vind ik niet eens zo erg, het heeft tot dit relletje geleid en relletjes zijn goed voor je station. ‘There’s no such thing as bad press’ is wat Amerikanen steeds roepen. En nu weten we ook weer hoe de hazen lopen daar. Op papier mag dan wel de afspraak zijn: de zendercoördinator bemoeit zich niet met de inhoud van de programma’s, daar gaan de omroepen over, maar in de praktijk is dat natuurlijk een wassen neus.

Ik zeg dan ook: laat Sharid voortaan gewoon bij je programma zitten Timur! Ga maar lekker bekvechten on-air, over hoe het verder moet met 3FM, over of je niet teveel zit te lullen op het tijdstip 12:00-14:00 uur, of je terug moet naar NPO Radio 2 omdat je toch wel wat oud wordt voor 3. Ik zou iedere dag gekluisterd zitten aan de radio en met mij velen. Want het probleem bij veel radioshows is toch dat iedereen het maar zo lekker eens is. En waar twee mensen hetzelfde zeggen on-air, is er één te veel. Waarom denk je dat zoveel luisteraars het spannende van podcasts ontdekken? Omdat daar wel nog in het openbaar gediscussieerd wordt, meningsverschillen worden uitgevent en uitvergroot.

Foto: NPO 3FM | Michel Schnater

Ik vind dat zowel Sharid (foto boven) als Timur een groot compliment verdienen door op de dag dat Qmusic de nieuwe nummer 1 van Nederland wordt, iedereen het over 3FM heeft. En zelfs Mattie & Marieke ’s avonds bij Jinek over dit voorval gaan zitten praten. Neem nou van mij aan dat dít is wat radio anno 2021 nodig heeft om nog relevant te blijven: echtheid. Overigens snap ik ook wel dat Alles het risico zag dat die gozer, als ie telefonisch in de uitzending was gekomen, even snel geroepen had waar het Maneskin concert ging plaatsvinden.

Ik mag toch hopen dat Timur er vandaag uitgebreid op terugkomt in zijn show en het niet op z’n brave Hendrik’s gaat zitten doodzwijgen, want dan neem ik alle complimenten hierboven bij deze meteen terug. Meer van dit! Durf echt te zijn. Als NPO opperbaas Jurre Bosman naar een stok aan het zoeken was om Sharid de tent mee uit te jagen dan heeft hij die nu, als hij een beetje ballen heeft ziet hij in dat er toch niet meer zoveel verloren kan gaan bij 3FM. Maak er maar een spraakmakend station van! Schuif ook maar een keer aan om Timur de les te lezen.

Patrick Kicken

PS: Mocht zenderbaas Sharid het tóch niet zien zitten om dagelijks aan te schuiven bij Timur op 3FM dan hebben we nu dit soundboard.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Qmusic Nederland wijst NPO Radio 2 terug (audio)

Gisteren de naakte cijfers, de opgelijste kolommen en de pure feiten, vandaag de analyse. Want Lees verder

‘Een publieke radiozender op nummer 1 hoort niet’

Qmusic, de nieuwe nummer 1 van Nederland, met dank aan John de Mol Wat al Lees verder

Wat ik zo goed vind aan Giel Beelen (audio)

Het was weer eens zover deze week: het grote Giel Beelen (foto bovenaan) bashen was Lees verder

‘Angst regeert bij Radio 538’ (audio)

Dat was nog eens een klappertje hé, waarmee we het jaar uitgingen. Die arme Frank Lees verder

Wat was die Top 2000 toch weer een aanfluiting!

Het is het paradepaardje van de NPO. En alle NPO Radio 2 jocks willen er Lees verder

538: Velen passen ervoor om ook maar één dag te werken voor zo’n onveilig bedrijf

De enige logische stap die Radio 538 nog kan proberen om het tij te keren Lees verder

‘Het lijkt allemaal zo makkelijk, goede radio maken’

Zit je ook zo te genieten van de sfeer met kerst? OK, we mogen nergens Lees verder

Heeft de radio nog wel toekomst?

Het is de vraag die me het meest gesteld wordt als ik met collega’s of Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x