RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 14 augustus… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud

Peter van Dam heeft bezoek van The Gartnets

1974 was tegelijk het mooiste radiojaar in de geschiedenis van de Lage Landen, het meest dramatische en zonder twijfel ook het meest spannende, met de zomermaand augustus als absoluut hoogtepunt. Zij die er bij waren, als medewerker of als luisteraar, zullen het beamen. Atlantis, Caroline, Mi Amigo, Noordzee Internationaal en Veronica waren in de lucht tot groot jolijt van miljoenen.

Daarom blijven we in deze rubriek graag en veel aandacht besteden aan het jaar 1974 en aan Radio Mi Amigo. Al wisten we het toen nog niet, het station zou een ‘straf’ hoofdstuk toevoegen aan ‘Het grote boek der radiogeschiedenis’. Maar vooraleer dat zover was, was er eerst nog 14 augustus… Zeven jaar eerder was op die dag een einde gekomen aan de Britse offshore radio. Behalve aan Caroline, onder ander in de lucht vanaf… de MV Mi Amigo. 

Maar nu eerst terug naar 14 augustus 1974, we pikken in om 17:40 uur. Radio Mi Amigo heeft dan nog geen Stan Haag in dienst die tussen zes en zeven ’s avonds een verzoekplatenprogramma presenteert. Tot aan het einde van de middag werd dit tijdslot door Peter van Dam ingevuld. Daarna nam Radio Caroline de uitzendingen over. Op 14 augustus 1974 heeft ‘Damski’ een vertegenwoordiging van de groep The Garnets (foto bovenaan) in de studio voor een babbel. 

Deze Gentse groep zou niet zo heel veel later enkele jingles inzingen voor de Vereniging voor Vrije Radio, de voorloper van RadioVisie. Jingles die zouden gebruikt worden in de iconische documentaire radioreeks ‘De geschiedenis van de zeezenders’, die één jaar later integraal door Radio Mi Amigo zou worden uitgezonden. (JLB & TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx