fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Hajo Beeckman wint Grote Prijs Jan Wauters (video)

Tijdens Taaldag 10, in de legendarische Studio 4 van het Flageygebouw in Brussel, is VRT-journalist Hajo Beeckman uitgeroepen tot winnaar van de ‘Grote Prijs Jan Wauters 2018’. Van de tien genomineerde kandidaten werk(t)en er zes voor de radio.

‘De Grote Prijs Jan Wauters’ bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid “die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit”. Met deze prijs wil de publieke omroep de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.

De jury werd voorgezeten door Thérèse Wauters. De weduwe van Jan las namens de jury een laudatio voor. De andere juryleden waren Annie Van Avermaet (voormalig directeur van het Instituut voor Levende Talen, KU Leuven), Leo Hellemans (voormalig gedelegeerd bestuurder VRT), Wim Vanseveren (directeur deBuren), Birgit Van Mol (nieuwsanker VTM), Kristof Demasure (woordvoerder SBS Belgium), An De Moor (Talenbeleidcoördinator Odisee & KU Leuven campus Gent en Brussel) en Ruud Hendrickx (taaladviseur VRT).

De jury motiveerde haar keuze voor winnaar Hajo Beeckman als volgt: “Hij neemt ons met rustgevend gemak en in een heerlijk helder Nederlands bij de hand en loodst ons surfend over de filegolven door de ochtendspits en door het avondlijke Nacht-und-Nebel-verkeer. Een jurylid verwoordde het als volgt: met onze winnaar luister je naar de file, ook als je niet in de file zit.”

De derde ‘Publieksprijs Jan Wauters’ ging naar Wim Opbrouck. Er werden bijna vierduizend stemmen uitgebracht. Een op de vijf koos voor ‘Bake Off Vlaanderen’-presentator Wim Opbrouck, een tv-programma van Vier. De jury was lovend: “Zijn teksten en presentatie zijn snoepjes voor de taalliefhebber.”

Waren ook genomineerd voor de ‘Grote Prijs en Publieksprijs Jan Wauters 2018’: Ayco Duyster (Radio 1), Cara Van der Auwera (Klara), Chaima Saysay (MNM), Gilles De Coster (Radio 1, Canvas en Vier), Kim Debrie (Radio 2), Lode Roels (Radio 1), Merijn Casteleyn (VTM) en Thomas Vanderveken (Canvas).

° Foto bovenaan: Hajo Beeckman en Wim Opbrouck (credits VRT)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Norkring versterkt en steekt de Nederlandse grens overBrahim krijgt Gers vijf weken naast zich bij
Vandaag vinden alle inwoners van de stad Kortrijk een kaartje van Studio Brussel in hun
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Volgende week vier keer naar Woodstock met Lies bij KlaraWaarin 'kleine' jongens, toch grote Vlaamse
Jan Knudde, momenteel nethoofd van Radio 2, zal vanaf oktober de leiding bij Radio 1
De Vereniging van Vlaamse Podiumartiesten (Vlapo) en de VRT hebben zopas een constructief gesprek gehad
Een geschiedenis van '100 Jaar Nederlandse radio' in veel podcast-delenOok in de media is het

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Katia Segers: “Laakbare praktijk VBRO moet stoppen”

Het Avondblad van 24 oktober (video)

Norkring krijgt tweede licentie DAB+

Overtreedt VBRO het Mediadecreet?

Radio Lede start kinderradio: Radio Kadee

Nog maar één week Radio Seagull op AM (video)

Sluiten