RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Haalt Stadsradio Vlaanderen de deadline? (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Waarschuwing

Het verhaal van Stadsradio Vlaanderen is niet onomstreden. Al van bij het begin van het nieuwe frequentieplan (1 januari 2018) werd het netwerk door sommigen schuin bekeken, na de shutdown van een aantal FM-frequenties door de VRM, allemaal omroepen in overgang. De mensen achter Stadsradio kregen in totaal niet alleen een netwerk, maar ook een groot aantal lokale frequenties. Dat hadden er nog meer kunnen zijn, maar de overheid besloot enkele aanvragen uit te sluiten.

De opstart van het netwerk verliep niet bepaald vlot. Er werd verder gewerkt met reeds bestaande ‘stadsradio’s’, de uitzendingen werden voornamelijk gezien als gekoppelde en/of ontkoppelde interviews. De VRM deed maandelijkse controle via monitoring, Club FM diende klacht in wegens het niet nakomen van het dossier. Stadsradio Vlaanderen kreeg vervolgens een waarschuwing, en twee maanden de tijd om drie inbreuken op het mediadecreet (artikel 143/3, § 2) recht te zetten.

Technische uitrol

Veel tijd voor een zomervakantie zal er dan bij Stadsradio Vlaanderen waarschijnlijk niet zijn. Het netwerk moet tegen 15 september al zijn zenders opstarten, live-uitzendingen brengen tussen 06:00 en 23:00 uur, en minstens 30% Nederlandstalige muziek programmeren. Zo werd het allemaal in het aanvraagdossier vermeld, en zo moet het nu ook worden uitgevoerd.

De volledige technische uitrol is al een hele boterham, toch belooft het netwerk op sociale media ook nog om ‘binnenkort’ op DAB+ aanwezig te zijn. Die verplichting is er pas tegen 1 september 2019. Men heeft zich echter niet tijdig gehouden aan de geplande technische uitrol. Mogelijk spelen dit soort elementen nog een rol in de lopende procedure over de toewijzing, voor de Raad Van State.

‘Nieuw speelgoed’

Presentator Guy Van Antwerpen kondigde deze week aan ‘zeer gelukkig’ te zijn dat hij ‘nieuw speelgoed heeft gekregen van Geert’ (live studio). Op foto’s is een eerder provisoire studio te zien, degelijk materiaal (waaronder een Axia) dat is uitgestald op gewone bureau-tafels.

Het nieuwe ‘speelgoed’ werd zaterdagmiddag door Van Antwerpen uitgetest, hij ontving Eric Goossens live tussen 12:00 en 14:00 uur. Tijdens de uitzending was te horen dat de studio uitkijkt op de Brabofontein op de Grote Markt in Antwerpen. Stadsradio Vlaanderen wil vanaf 3 september een doorstart maken met live uitzendingen, een concrete programmering is echter nog nergens te vinden.
Namen noemen

Gelukkig zijn er sociale media, en lekken er daar toch al een paar nieuwe namen uit. Zo maakte het netwerk zelf al bekend dat er vanaf 3 september ‘JoJo in The Morning’ zal zijn tussen 06:00 en 09:00 uur. Er zijn wel wat Jo’s terug te vinden in de brede regi-Jo, uit de (vroegere) radiowereld, de wereld van DJ, of zelfs het poppentheater JoJo in Borgerhout. Of zo!

En anderen

Elders kondigde Frank Claeys zelf aan dat hij vanaf 7 september terug radio gaat maken, elke vrijdagavond een programma tussen 19:00 en 22:00 uur. Guy van Antwerpen was eerder al aangekondigd voor een doordeweeks programma, horizontaal tussen 10:00 en 12:00 uur. Hij presenteert dan ‘Het beste uit de Top 40’, samen met Serge Hadermann, ieder een uur.

Ook Frank De Laet was al bekend, hij zou de ‘Laet Night Show’ doen (00:00 tot 02:00 uur), maar er kwam een stemoperatie tussen, waarvan hij gelukkig behoorlijk herstelt. Elke dinsdag en donderdagavond hebben Stalmans & Deleus gasten, tussen 21:00 en 00:00 uur. Op zaterdagavond (20:00 tot 21:00) is er nog ‘Pita Said’, met een programma dat naar eigen zeggen al meer dan 5.000 volgers zou hebben.

De beslissing van de VRM is hier terug te vinden.

Aankondiging nieuwe programmatie


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

10 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
ND
ND
14 augustus 2018 - 15:20 15:20

Intussen is de West-Vlaamse 93.6 MHz on-air. Misschien niet helemaal op maximaal vermogen, maar toch stukken beter als je vergelijkt met wat Club FM de laatste jaren de ether instuurde op die frequentie.
Voorlopig draait er een 80’s CD’tje zonder onderbrekingen. Geluidskwaliteit is stukken beter dan Oostende.

Kevin
Kevin
7 augustus 2018 - 11:37 11:37

Dimitri 103.9fm Dendermonde komt nog muziek te horen met name rbs, dat komt er nog aan , en ja aan die verschuivingen zijn er idd radio’s verdwenen die dat niet zouden mogen verdwenen zijn maar ja beslissingen zijn beslissingen hé. Of nu beter is is nog maar de vraag hé .

Dimitri
Dimitri
6 augustus 2018 - 20:06 20:06

Gevestigde zenders moeten wijken voor nieuwe projecten die maar moeilijk van de grond komen zo is in Dendermonde de 103.9 na 8 maanden nog altijd ongebruikt terwijl een goed draaiend station als Beiaard uit de ether moest.

wim
wim
6 augustus 2018 - 19:26 19:26

antwerpen, kruibeke, mechelen lopen niet sycroon als je van haasdonk naar antwerpen rijdt dan verspringt kruibeke met antw een keer of 6 tussen zwijndrecht en Kennedy tunnel als je dan telkens 5sec verschil hoort begin je al te zappen naar iets anders
psweet iemand wanneer 105.4 en 107 in antw one air komt

jo-jo
jo-jo
6 augustus 2018 - 18:50 18:50

jojo
ik gok op Jo van Belle

pedro
pedro
8 augustus 2018 - 00:11 00:11
Antwoord aan  jo-jo

jo met de banjo mss hihi

bob mertens
6 augustus 2018 - 17:55 17:55

spijtig dat goedmenende radiomensen moeten wijken voor iemand zonder enige kennis van zaken.
Dat diezelfde stofzuigerverkoper oud-medewerkers inzet om zijn zogezegde 20-jaar Radio Antigoon ervaring proberen te staven, is niet minder dan oneerlijk.
Ik ben benieuwd hoelang de (blauwe?) politiek een hand boven zijn hoofd blijft houden.

Kurt
Kurt
6 augustus 2018 - 14:13 14:13

Ik kan mis zijn maar van in het begin al vond ik dat Stadsradio Vlaanderen het te groots wil uitpakken. Luister maar naar FAMILIE RADIO ENJOY FM, begin dit jaar kregen ze een licentie 87.8fm en 105.3fm. Ze moesten vanop nul komma nul opstarten maar exact een half jaar hadden ze nodig gehad om mooi op de beide frequenties (met goede zendsignalen) meteen te gaan uitzenden en bovendien met geproken programma’s. Echte vakmensen daar bij familie radio enjoy fm …….. stadsradio vlaanderen!!!!!!

Kevin
Kevin
6 augustus 2018 - 12:07 12:07

ben benieuwd naar de deadline van stadsradio voor mij blijft dat toch maar iets speciaals en ja daar is nog hoop werk willen ze in orde zijn . Maar zijn zo nog van die projectjes die me vragen stellen , radio rkb heeft jingels voor moment wordt daar enkel 107.6fm vernoemd (wat met 104.9fm misschien op latere tijdstip kan). maar ze leveren alle hits altijd hee waar ken ik dat nog van ….. maar ja das een andere zender hé , als men als stadsradio in orde wil zijn dan begint nu de tijd wel te spannen jongens speeltijd is gedaan, of dachten ze men merkt dat wel niet hahaha klein foutje zenne .

Johan Vermeulen
Johan Vermeulen
6 augustus 2018 - 09:52 09:52

Er is bij Stadsradio Vlaanderen inderdaad nog wel wat werk aan de winkel. Antwerpen (107.4) en Mechelen (105.5) krijgen een stereo-signaal, maar het Waasland (107.2) moet het met een mono-signaal stellen.

Don`t copy text!
10
0
Deel hier gerust uw gedachtenx