RadioVisie

  • .
    .

Grote namen scharen zich achter Belgian Dance Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Morgen – 15 mei om 18 uur – gaat online het nieuwe radioproject ‘Belgian Dance Radio‘ van start. Initiatiefnemer Johan Ashton uit het Antwerpse Mol timmerde al enkele maanden in stilte aan dit nieuwe dansstation.

“Nu we al bijna 1 jaar stilliggen omwille zonder nachtleven, theater of evenementen kwam ik op het idee om een online radiostation op te richten”, vertelt Ashton, die al jaren actief is als freelance media-showbizz journalist met een mediabedrijfje Tmm Media. “In was in de jaren ’90 deejay bij lokale radio’s en ik was ook jaren vaste fotograaf in discotheek Illusion in Lier.”

Johan Ashton

“Dj’s hebben al meer dan een jaar geen werk en net daarom willen wij hen airtime geven op ons radiostation waar ze wekelijks een eigen radioshow kunnen brengen. We slaagden erin om grote namen aan te trekken zoals Dj Wout (Sylver), Robert Abigail, Robin Schulz (Duitsland), Paul Farrin (Groot-Brittannië), Pat Krimson (2 Fabiola) met een eigen ‘Atmoz’ Show, Dennis Cartier, Airwave, tot zelf ex-VRT stem Kevin Major met zijn dj-project ‘Flash Forward Project.”

Belgian Dance Radio brengt ook exclusief de legendarische Real Retro House radioshows terug en met de eigen ‘Illusion Show’ komt ook de Club Illusion terug tot leven. Het volledige programmaschema vind je hier.

“We willen vooral een radio zijn voor en door de dj’s en met de nadruk op de muziek en niet op het vele gepraat of uren reclame. Door onze goede relatie met de meeste grote platenlabels in België, Nederland, Duitsland, UK en de USA proberen wij de meeste releases al in airplay te krijgen nog voor ze de andere zenders bereiken. We krijgen van vele artiesten, dj’s en producers dankbaarheid en erkenning en dit is compleet wederzijds. Een Armin van Buuren, DJ Wout of zelfs een Afrojack aan te telefoon krijgen is geen moeilijkheid meer.”

Momenteel start het station online, maar de droom is op termijn op DAB+ te kunnen gaan. Belgian Dance Radio is intussen alvast terug te vinden via de radioportals MyTuner, onlineradiobox, ListenOnlineRadio en Juke.nl.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx