RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Groot Alveringem maakt ruimte voor Radio Space

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Space is een evenementenzender die in de Westhoek vier dagen lang z’n opwachting gaat maken. Startend op donderdag 8 september (16:00 uur) en dit tot en met maandag 12 september (11:59 uur). Over zowat anderhalve maand te beluisteren op 94.9 FM in de regio Groot-Alveringem.

Space viert dan meteen het feit dat men precies veertig jaar geleden voor het eerst te horen was. Het grote avontuur begon op 11 september 1982 maar zou helaas slechts twee jaar duren. Op 11 november 1984 hield men er alweer mee op. Tot een volle uitzendweek is het team ook nooit gekomen. Space startte als weekendradio en is dit gebleven tot de laatste uitzenddag. Ook dit nieuwe evenementenavontuur is kort, daarom begint men vroeg met de promotie ervan.

Uiteraard is de mond-op-mond reclame belangrijk. Een ander ‘voordeel’ is de eerder dun bevolkte regio waarbij iedereen, iedereen kent. Kortom, het nieuws verspreidt zich sneller dan in verstedelijkte regio’s. En uiteraard is er in de regio ook niet ieder weekend iets groots te beleven. De komst van een vierdaagse lokale radio waarbij zat iedereen betrokken wordt, is dat wel. Bovendien is er nog een geheim wapen om de aandacht te trekken. Alhoewel… geheim.

Het is gewoon mooi om zien hoe ook een aloude techniek worden ingezet. Eentje die in versneld tempo aan tet verdwijnen is: het gebruik van flyers en affiches. Er worden er niet minder dan drieduizend van verspreid in Groot Alveringem door een team enthousiaste medewerkers. De outdoor affiches op A3-formaat, worden op borden geplakt en omstreeks 18 augustus langs alle wegen geplaatst. De indoor affiches, eveneens op A3-formaat, worden deels naar de sponsors gestuurd om zichtbaar voor het publiek aangebracht te worden.

Radio Space zal te beleven zijn in t Ateljeetje, Kerkstraat 6 in Hoogstade. (TB)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx