RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Groen licht voor 8 nieuwe lokale radiozenders

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vlaams minister Media, Benjamin Dalle, geeft groen licht aan acht lokale radio-omroepen om uit te zenden op de FM-band. De Vlaamse regering gaf eerder dit jaar nog acht frequenties vrij op de FM-band. Geïnteresseerde partijen hadden tot 31 mei 2019 tijd om hun kandidatuur in te dienen voor het verwerven van een pakket. In totaal werden achttien dossiers ingestuurd, voor twee pakketten waren er geen kandidaten.

Daar waar er meer dan kandidaat was, werd een bijkomende toetsing gedaan aan de hand van aanvullende objectieve kwalificatiecriteria. Nu de erkenningen verleend werden, kunnen de zendvergunningen aangevraagd worden bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Eénmaal die zijn toegekend, kan er effectief gestart worden met uitzenden.

Minister Dalle is tevreden met het besluit. “Radio is springlevend: er zijn acht nieuwe radiozenders die straks het rijke Vlaamse lokale radiolandschap zullen versterken. Lokale radio wordt veelal gemaakt door echt gepassioneerde radiomakers met een groot hart voor de radiosector. We mogen trots zijn op al die lokale radio’s, ze staan vaak heel dicht bij de mensen en wat er leeft binnen de regio, gemeente of stad.”


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Kurt
Kurt
29 november 2019 - 12:58 12:58

Wel of geen erkenning, eigenlijk maakt het weinig uit of je nu erbij bent of niet! Vanaf de bekendmaking van het nieuw frequentieplan was het al duidelijk genoeg dat de Vlaamse lokale radiosector al die jaren tevoren gewoon stilstaat. De belangenvereniging (vrro) die 6 jaar geleden in het leven is geroepen vind ik niet overtuigend en zou wat meer opener mogen zijn naar het openbaar toe wat betreft social media en hun eigen website.

PVM
PVM
26 november 2019 - 21:58 21:58

Gelukkig is radio Bingo er deze keer wel bij. Na een aantal jaren alleen online en regelmatig met een evenementenfrequentie mogen ze terug op FM. Roeselare heeft weer zijn eigen radiozender!!!

Alex
Alex
26 november 2019 - 17:13 17:13

Jammer voor Radio PROS dat ze er opnieuw niet bij zijn.

David
David
26 november 2019 - 15:19 15:19

Mooi dat Bingo terug is; blij voor hen! Succes in Roeselare.

Herman
Herman
26 november 2019 - 13:05 13:05

“Dit is opnieuw een verrijking van het sterke Vlaamse lokale radiolandschap,” Ja, mijnheer Dalle, echt waar, een verrijking. De man van de radiovereniging die zo tegen ketenvorming was heeft nu 7 (zeven!) frequenties… Hoe geloofwaardig is dit spelletje nog ?

Erwin
Erwin
27 november 2019 - 23:23 23:23
Antwoord aan  Herman

Lachertje sommige frequenties met babyfoon vermogens, vraag mij af wat hiervaking van het radiolandschap dan wel mag zin. Te belachelijk voor woorden.

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx