RadioVisie

  • .
    .

Graven in het RadioVisie-archief (3)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RadioVisie opent iedere zondag een deeltje van zijn digitale archieven uit de periode 1998-2014. Ook deze week visten we 10 artikels op die het verdienen om terug aan de openbaarheid te worden geschonken.

Voorafgaand aan de start van de landelijke commerciële radio in Vlaanderen was er politiek nogal wat te doen over het creëren van frequentieruimte, waarbij aan één groot taboe – de pertinente overbescherming van de FM-frequenties van de VRT-radio’s – niet mocht geraakt worden. Die frequentiestudie werd aan het Nederlandse Nozema gegeven, maar interessanter was hoe concurrent Broadcast Partners tegen dat verhaal aankeek.

In het Vlaamse radiogeheugen is voor de lokale radio’s, naast de turbulente erkenningsronde van 2017, enkel de erkenningsronde van 2003 min of meer bewaard gebleven. Over die laatste brachten we twee weken geleden al een vergeten bijdrage.

Nochtans waren er ook in 2007 en in 2013 kleine erkenningsrondes, met respectievelijk 16 en 8 lokale frequenties die beschikbaar kwamen. We hebben van de beide erkenningsrondes de belangrijkste artikels opgevist.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx