RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Grand Prix Radio opnieuw in Spa-Francorchamps

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Met het einde van de zomervakantie die door het wispelturige weer helemaal ontregeld raakte, ontwaken de F1-teams uit hun siësta. Met het geliefde Ardense circuit op het menu hopen de organisatoren niet alleen op een invasie van oranje supporters, dit als aanloop naar de afspraak in Zandvoort, maar ook op een spannend duel tussen Max Verstappen en de titelverdediger Lewis Hamilton.

Een intense strijd, die door het incident tussen beide protagonisten op Silverstone, in een hogere versnelling belandde. Genoeg redenen voor Grand Prix Radio om met de grote middelen naar de bosrijke omgeving af te zakken om de gedwongen thuisblijvers nauwer bij de gang van zaken te betrekken.

Wie, wat en hoe?

Even ter herinnering: Om de teruglopende interesse in de F1 door de afzwaaiende zevenvoudige wereldkampioen Michael Schumacher te compenseren, zocht Ziggo Sport naar een partner om de verslaggeving uit te breiden. Onder impuls van expert Olav Mol en voormalige presentator bij Radio Veronica Alexander Stevens, startte Grand Prix Radio met – aanvankelijk – weinig middelen en een beperkt budget. 

En om de behoorlijk ingewikkelde racewereld op twee en op vier wielen te doorgronden, werden de nodige ervaren medewerkers in huis gehaald. Jeroen Bleekemolen, Tim Coronel en Giedo van der Garde zorgden snel voor de passende duiding waardoor vele facetten van deze sport nauwelijks nog geheimen hadden.

Max steeds met de max

De komeetachtige opmars van Max Verstappen, die zonder blikken of blozen in de clinch ging met sterren als Fernando Alonso, Charles Leclerc en Nico Rosberg, was koren op de molen van Grand Prix Radio. Men zag de interactiviteit met de fans via DAB+, computer, smartphone, de app en lokale evenementenfrequenties pijlsnel toenemen.

Korte gevatte bijdragen en rechtstreekse verslagen, doorspekt met dansbare hits, vergrootten bovendien de interesse van de adverteerders. Vandaar dat de organisatoren van de Belgische Grand Prix zonder dralen de nodige faciliteiten verleende om opnieuw met een zeer gedetailleerde verslaggeving uit te pakken.

Het programma

Vanaf vrijdag 27 augustus om 08:00 uur tot en met zondag 29 augustus hoeven de fans via het multimedia spektakel Visual Radio, vanuit een studio nabij het cartcenter aan Blanchimont, geen seconde van de gebeurtenissen te missen. Bovendien beloofden talrijke Nederlandse racers, presentatrice en voormalige zangeres van 24/7 Nance, plus Humberto Tan om langs te komen.

Jack Plooij schuimt ondertussen continu de pitsstraat af om impressies en bedenkingen te hamsteren. Olav Mol blijft uiteraard de commentator van dienst tijdens alle vrije oefensessies, de kwalificaties en de wedstrijd zelf. De bezoekers langs de omloop kunnen trouwens alles via 92,0 FM volgen. (FVM)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Grand Prix Radio: Nederlandse radio vanuit Wallonië

Met het einde van de zomerpauze komt ook het F1-seizoen op het bosrijke circuit van Lees verder

Grand Prix Radio: offshore radio op F1-tempo

Radio maken vanop een schip ergens in de Middellandse zee. Het levenswerk van de voormalige Lees verder

Grand Prix Radio: must voor racefans (video)

Onbekend is onbemind maar met de toekenning van de ‘Radio Online Award’ voor de categorie Lees verder

Grand Prix Radio tijdelijk via DAB+

Dat België een federale staat is merk je dagelijks aan honderden dingen, ook binnen de Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Wallonië: nieuw beheerscontract RTBF in laatste rechte lijn

De regering van de Federatie Wallonië-Brussel beslist volgende maand over het nieuwe (vijfjaarlijkse) beheerscontract met Lees verder

Blad 1634: WorldDAB, DAB+ in UK en Wallonië (video)

• WorldDAB Summit 2022 morgen in Londen • UK: Al 148 lokale radio's via kleinschalige Lees verder

Wallonië: het beste van NRJ nu op het digitale platform van RTBF

De samenwerking mag niet zo verbazen want reclameregie RMB is in beide gevallen de commerciële Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
24 augustus 2021 - 14:01 14:01

Neem aan dat Grand Prix Radio begin september ook te ontvangen is op FM/DAB+ in Zandvoort. Op het netwerk van MTVNL waren vrij recent nog tijdelijke stations als Mi Amigo en Kermis FM te horen, dus mag tijdens de Dutch Grand Prix deze leuke zender zeker niet ontbreken.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx