RadioVisie

  • .
    .

Grand Prix Radio: Nederlandse radio vanuit Wallonië

Met het einde van de zomerpauze komt ook het F1-seizoen op het bosrijke circuit van Francorchamps weer op kruissnelheid. Met ene Max Verstappen in hoofdrol. Door zijn recente demonstraties in Oostenrijk en Duitsland hopen de Waalse organisatoren stiekem op een Nederlandse invasie. Het circuit ligt niet eens zover uit hun buurt en u weet hoe Oranje-supporters zijn…

De Waalse hoop was niet ijdel, want inmiddels zitten de campings bomvol, geen hotelkamer blijft ongebruikt in de regio. Niet onlogisch dus dat ook het Nederlandse Grand Prix Radio alle registers, letterlijk en figuurlijk opentrekt met tijdelijke radio-uitzendingen voor, tijdens en een beetje nà het gebeuren.

De Waalse overheid kende zonder het minste probleem een tijdelijke zendvergunning toe (92.0 FM), voor Nederlandstalige uitzendingen aan het radiostation van de oud-Veronicanen Alexander Stevens, Adam Curry, Luc van Rooij en F1-expert Olav. Grand Prix Radio laat ook weinig aan het toeval over.

Van de verplichte donderdagse persmeetings met de rijders tot de zaterdagse kwalificatiesessie en de integrale race op zondag, alles wordt uitgezonden. Jack Plooij en de overname van het commentaar op betaalzender Ziggo Sport van Olav Mol, bevorderen sfeer en betrokkenheid.

Vanwege de buitengewoon positieve reacties op het visual radioconcept vorig jaar, dat het radio kijken vanuit Monaco promootte (foto bovenaan), sleutelt Grand Prix Radio nu volop aan een vervolg. Vanaf 2020 wil men vanop verschillende plaatsen tijdens de raceweekends rechtstreeks uitzenden.

De kans dat men in Francorchamps ook met het nodige studiomateriaal zal neerstrijken om de bezoekers een blik achter de schermen te gunnen, neemt toe. Maar voor nu: Grand Prix Radio nog tot zondagavond middernacht in de wijde Ardennen te volgen op 92.0 FM, via de app en via DAB+. (FvM)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx