RadioVisie

  • .
    .

Grand Prix Radio: must voor racefans (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Onbekend is onbemind maar met de toekenning van de ‘Radio Online Award’ voor de categorie ‘Beste Radiostation’ in het Hilversumse museum van ‘Beeld en Geluid’ viel Grand Prix Radio onlangs verdiend in de prijzen. De jury sprak haar waardering uit voor het werk van een ploeg, die ondanks beperkte middelen, altijd de tomeloze interesse voor snelheid met een flitsende vormgeving en met een professionele journalistieke aanpak combineerde.

Voorzichtige start

Een verhaal, dat trouwens enkele jaren geleden op een zeer bescheiden basis en met relatief weinig verwachtingen uit de startblokken schoot. Net toen de zevenvoudige wereldkampioen Michaël Schumacher definitief de F1 de rug toekeerde, zorgde het Nederlandse televisiestation Ziggo Sport voor een reeds lang gewenste uitbreiding van de verslaggeving.

Onder impuls van de oud Radio Veronica-presentator Alexander Stevens en de alom gerespecteerde journalist Olav Mol, werd Grand Prix Radio opgericht. Dit om zij die het zonder de bewegende beelden moesten doen, beter bij de acties op de circuits te betrekken. En om de vrij complexe racewereld op twee en op vier wielen beter te begrijpen, werden de nodige ervaren medewerkers in huis gehaald. Jeroen Bleekemolen, Tim Coronel en Giedo van der Garde zorgden snel voor de passende duiding waardoor vele facetten van de sport nauwelijks geheimen meer hadden.

Max brengt de max

De komeetachtige opmars van de in Hasselt geboren zoon van oud F1-rijder Jos Verstappen betekende een godsgeschenk. De vaak controversiële rijstijl van Max Verstappen, de coureur met een patent op bloedstollende inhaalmanoeuvres, joegen de kijkcijfers onvermijdelijk de hoogte in.

Zeker wanneer ‘Mad’ Max in 2016 handig van het uitvallen van de twee topfavorieten Lewis Hamilton en Nico Rosberg, tijdens de Spaanse Grote Prijs in Barcelona, profiteerde om op imperiale wijze zijn palmares met een allereerste overwinning te kleuren. Grand Prix Radio surfte vrolijk mee op deze onverwachte triomf en nodigde de fans uit om alles ook via DAB+, iPhone, smartphone, computer te volgen. Tevens werd geprobeerd om via lokale evenementenrequenties op FM, zoals tijdens het weekend in Francorchamps, een extra platform aan te bieden.

Op het ritme van de rondscheurende bolides

Met een mix van ‘all time’ dansbare hits en korte bijdragen, waaronder samengevatte reacties van de F1-piloten tijdens de verplichte donderdagse persconferenties net voor het raceweekend, hoeven de fans helemaal niets te missen. Of de journalisten zich in Melbourne, in Monaco, in Singapore of in Monza bevinden, geen enkel detail ontsnapt aan hun aandacht.

En wie door omstandigheden zonder televisie valt, krijgt steeds het racecommentaar van Olav Mol, op zondag, aangeboden zonder publicitaire onderbrekingen. Aan weergaloze passie en aan kennis van zaken bovendien geen enkel gebrek waardoor zelfs de saaiste race toch nog een boeiend verloop krijgt. Dit in tegenstelling tot  de vaak hemeltergende commentaren bij de grotere spelers. Voor zover men daar enige moeite doet om de gebeurtenissen correct te verwoorden.

Prioriteit aan de motoren

Heel opvallend: het beperkt aantal interventies van de presentatoren waaronder de ‘Marconi Award’-winnaar in 2017 Adam Curry en Luc van Rooij. Geen ellenlange speeches waardoor de beleving bijzonder fris en aangenaam klinkt. De eventueel ‘dode’ momenten in de actualiteit worden steeds vakkundig gevuld met een boeiende terugblik op de verreden F1 Grand Prix vanaf 1991. Ideaal dus om het geheugen op te frissen. En wie niet zo’n liefhebber is van de krachtpatserij van Ferrari, Mercedes en Mc Laren, kan bij Grand Prix Radio ook terecht voor de Moto GP’s, de Dakar Rally, de verschillende uithoudingsraces zoals Le Mans en de talrijke reeksen van de toerismewagens.

Geïnteresseerden verwijzen we daarom graag naar grandprixradio.nl waar men niet alleen kan luisteren maar men zich ook kan inschrijven voor de nieuwsbrief.


 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

NPO Radio 2 DJ’s warmen zich op voor ‘Top 2000’

Op 7 december aanstaande verzamelen alle presentatoren van NPO Radio 2 in het Top 2000 Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Nederland: regering hakt knoop door over veiling FM-kavels

In Nederland mogen commerciële radio-aanbieders in de toekomst nog maximaal drie FM-kavels bezitten. Dat heeft Lees verder

Advies blijft: FM afschakelen vanaf 2027 in Nederland

Digitale radio is een feit en raakt ingeburgerd, maar niet razendsnel. De FM-band zingt het Lees verder

Veronica Sorry, Rob?

Waarom Rob Stenders zich in een twee voor twaalf situatie bevindt en dit ook de Lees verder

1962: En hier is Radio Veronica voor… de huisvrouw (audio)

Hans Knot blikt terug op een onderzoek uit 1962 waarin men uitvlooide waarom huisvrouwen vooral Lees verder

Gerbrandy-zendtoren wordt wederom Grootste Kerstboom ter wereld

Zaterdag 10 december is er al voor de 24ste keer het ontstekingsfeest, met optredens. Xander Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx