fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Grand Prix Radio: must voor racefans (video)

Onbekend is onbemind maar met de toekenning van de ‘Radio Online Award’ voor de categorie ‘Beste Radiostation’ in het Hilversumse museum van ‘Beeld en Geluid’ viel Grand Prix Radio onlangs verdiend in de prijzen. De jury sprak haar waardering uit voor het werk van een ploeg, die ondanks beperkte middelen, altijd de tomeloze interesse voor snelheid met een flitsende vormgeving en met een professionele journalistieke aanpak combineerde.

Voorzichtige start

Een verhaal, dat trouwens enkele jaren geleden op een zeer bescheiden basis en met relatief weinig verwachtingen uit de startblokken schoot. Net toen de zevenvoudige wereldkampioen Michaël Schumacher definitief de F1 de rug toekeerde, zorgde het Nederlandse televisiestation Ziggo Sport voor een reeds lang gewenste uitbreiding van de verslaggeving.

Onder impuls van de oud Radio Veronica-presentator Alexander Stevens en de alom gerespecteerde journalist Olav Mol, werd Grand Prix Radio opgericht. Dit om zij die het zonder de bewegende beelden moesten doen, beter bij de acties op de circuits te betrekken. En om de vrij complexe racewereld op twee en op vier wielen beter te begrijpen, werden de nodige ervaren medewerkers in huis gehaald. Jeroen Bleekemolen, Tim Coronel en Giedo van der Garde zorgden snel voor de passende duiding waardoor vele facetten van de sport nauwelijks geheimen meer hadden.

Max brengt de max

De komeetachtige opmars van de in Hasselt geboren zoon van oud F1-rijder Jos Verstappen betekende een godsgeschenk. De vaak controversiële rijstijl van Max Verstappen, de coureur met een patent op bloedstollende inhaalmanoeuvres, joegen de kijkcijfers onvermijdelijk de hoogte in.

Zeker wanneer ‘Mad’ Max in 2016 handig van het uitvallen van de twee topfavorieten Lewis Hamilton en Nico Rosberg, tijdens de Spaanse Grote Prijs in Barcelona, profiteerde om op imperiale wijze zijn palmares met een allereerste overwinning te kleuren. Grand Prix Radio surfte vrolijk mee op deze onverwachte triomf en nodigde de fans uit om alles ook via DAB+, iPhone, smartphone, computer te volgen. Tevens werd geprobeerd om via lokale evenementenrequenties op FM, zoals tijdens het weekend in Francorchamps, een extra platform aan te bieden.

Op het ritme van de rondscheurende bolides

Met een mix van ‘all time’ dansbare hits en korte bijdragen, waaronder samengevatte reacties van de F1-piloten tijdens de verplichte donderdagse persconferenties net voor het raceweekend, hoeven de fans helemaal niets te missen. Of de journalisten zich in Melbourne, in Monaco, in Singapore of in Monza bevinden, geen enkel detail ontsnapt aan hun aandacht.

En wie door omstandigheden zonder televisie valt, krijgt steeds het racecommentaar van Olav Mol, op zondag, aangeboden zonder publicitaire onderbrekingen. Aan weergaloze passie en aan kennis van zaken bovendien geen enkel gebrek waardoor zelfs de saaiste race toch nog een boeiend verloop krijgt. Dit in tegenstelling tot  de vaak hemeltergende commentaren bij de grotere spelers. Voor zover men daar enige moeite doet om de gebeurtenissen correct te verwoorden.

Prioriteit aan de motoren

Heel opvallend: het beperkt aantal interventies van de presentatoren waaronder de ‘Marconi Award’-winnaar in 2017 Adam Curry en Luc van Rooij. Geen ellenlange speeches waardoor de beleving bijzonder fris en aangenaam klinkt. De eventueel ‘dode’ momenten in de actualiteit worden steeds vakkundig gevuld met een boeiende terugblik op de verreden F1 Grand Prix vanaf 1991. Ideaal dus om het geheugen op te frissen. En wie niet zo’n liefhebber is van de krachtpatserij van Ferrari, Mercedes en Mc Laren, kan bij Grand Prix Radio ook terecht voor de Moto GP’s, de Dakar Rally, de verschillende uithoudingsraces zoals Le Mans en de talrijke reeksen van de toerismewagens.

Geïnteresseerden verwijzen we daarom graag naar grandprixradio.nl waar men niet alleen kan luisteren maar men zich ook kan inschrijven voor de nieuwsbrief.


 


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in evenementenradio, internetradio, nederland
Instrumentals Forever ruilt Radionomy voor Torontocast

Het weekendblad van 8 & 9 september (audio)

Het Avondblad van 7 september (audio & video)

Nostalgische column Hans Knot (38)

Het Avondblad van 5 september

Deelnemers ‘The Radio Project’ bekend (video)

Sluiten