RadioVisie

  • .
    .

Grand Prix Radio krijgt uitzendrechten

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ondanks het wegvallen van vele Grote Prijzen waaronder het nachtelijke spektakel in Singapore en het zo verhoopte vuurwerk in de duinen van Zandvoort, behielden vele mediabedrijven het volste vertrouwen in de F1. Meer nog: Grand Prix Radio schaarde zich door het binnenhalen van de exclusieve verslaggeving bij een zeer selecte club. Een straffe ontwikkeling in een boeiend verhaal dat schoorvoetend begon als voorzichtige aanvulling op het gebruikelijke commentaar van Olav Mol bij Ziggo Sport. 

Michaël Schumacher had net een punt achter zijn imposante carrière gezet, Fernando Alonso en Sebastian Vettel haalden het onderste uit de kan, maar het was toch wachten op het wonderkind uit Hasselt Max Verstappen. Geen wonder dat Grand Prix Radio met de meer dan ervaren Alexander Stevens, Luc van Rooij en Robin Lefeber de kaart van de inmiddels tot Nederlander genaturaliseerde coureur trokken. De daarop volgende successen van het Red Bull-goudhaantje legden Grand Prix Radio geen windeieren. De toenemende bekendheid vertaalde zich in de komst van een aantal adverteerders met naam en faam.

Stilte voor de storm

Het hoofdzakelijk uptempo gerichte muziekformat, met elke werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur een flinke lading ‘old school tracks’, biedt uiteraard een meerwaarde. Zeker toen voormalig Radio Veronica-icoon en ex-MTV medewerker Adam Curry de rangen vervoegde. Even pakten de donkere wolken zich boven Grand Prix Radio samen toen, ondanks het geslaagde expereriment met visual radio vanuit Monaco, de multimediamogelijkheden plots en zonder enige vorm van uitleg beperkt werden. 

  • Tekst gaat verder onder de foto

Met de geleidelijke versoepeling van de corona-maatregelen, stegen de kansen om het voorlopig gehalveerd wereldkampioenschap F1, te verslaan. Terwijl RTL-Duitsland tijdens een grote besparingsronde besloot om vanaf 2021 volop voor de aankomende voetbalevenementen te kiezen, greep Sky de kans om hun positie te versterken. Grand Prix Radio versierde, tot ieders verbazing, een contract waarbij tijdens elk raceweekend de trainingen, de oefensessies en de wedstrijd zelf rechtstreeks mogen gevolgd worden. Overuren dus voor Olav Mol en ook voor Jack Plooij, die in het ‘vierkantje’ en in de pitsstraat de piloten  mag ondervragen .

In woord en in beeld

Voor de kijkers liggen mooie en boeiende vooruitzichten in het verschiet. Zeker omdat de actuele samenwerking met het Formula One Management van eigenaar Liberty Media wordt uitgebreid met het aanbieden van extra content via de Formula 1 Pro TV app. Hoe men dit luik concreet gaat invullen, wordt wellicht binnenkort duidelijk als de volledige pers en het publiek bij de races worden toegelaten. Afspraak dus op 1 september aanstaande. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx