fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Google personaliseert radionieuws via je Assistant (video)

Google werkt in de Verenigde Staten aan een gepersonaliseerd audionieuws on-demand via zijn Google Assistant. Het gaat voorlopig nog om een prototype waarbij je op elk moment en op elke plaats een gepersonaliseerd en steeds up-to-date radionieuws ter beschikking hebt via je Assistant. De dienst wordt binnenkort uitgerold naar een select testpubliek, zo blijkt uit een post op de Google Blog.

Aan het project werken grote Amerikaanse nieuwsorganisaties mee als The New York Times, The Washington Post, AP, USA TODAY, CNBC, CNET, Billboard, The Hollywood Reporter, plus een aantal lokale spelers.

Ook twee radiostations zijn betrokken in het experiment: KQED uit San Francisco en WNYC uit New York, de best beluisterde publieke radio’s in beide miljoenensteden. Publieke radio wil in dit geval zeggen dat ze volledig draaien op donaties van luisteraars en dat ze de structuur hebben van een non-profit. Voor hun programma’s vallen ze deels terug op het overkoepelende NPR.

Op jouw maat en interesses

Het lijdt geen twijfel dat dit soort on-demand radionieuws op termijn een ferme concurrent zal worden van het traditionele radionieuws, zoals we dat altijd al hebben gekend. Beeld je maar eens in: je vraagt aan je Assistant de hoofdlijnen te geven uit de bronnen en onderwerpen die je interesseren. Je kunt van bericht naar bericht springen, een bericht dat je al kent onderbreken of vragen om een bericht te pauzeren of te herhalen, omdat je aandacht even was afgeleid. Op elk moment van de dag staat de Google Assistant klaar met de nieuwste berichten op jouw maat en interesses.

Om dit nieuws te personaliseren gebruikt Google de AI-algoritmes van Google News, zoals je die vandaag al hebt op je Android-toestellen. De deelnemende nieuwsorganisaties beschikken over een tool om de berichten kant en klaar toe te voegen aan deze audionieuwsdienst. Ze moeten zowel vormelijk als inhoudelijk een aantal richtlijnen volgen. Op dit moment moet een kort bericht korter zijn dan twee minuten, terwijl middelgrote berichten (reportages) tussen de twee en de vijftien minuten mogen duren. Het afspeelpatroon tussen korte en lange berichten kan variëren van gebruiker tot gebruiker.

Het grootste voordeel, vanuit het oogpunt van de consument, is dat Google geen enkele gesponsorde inhoud toestaat in zijn audionieuws. Advertenties binnen de berichten zijn verboden. De bron van het bericht krijg je uiteraard wel te horen, dus voor de uitgevers wordt dit vooral een service om zo een groter en regelmatiger publiek op te bouwen. De deelnemende nieuwsorganisaties krijgen voor de productiekosten van hun audiojournalistiek wel een vergoeding via het Google News Initiative.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Related Post
Zit BNL Radio in woelig water?

De muziek uit de lage landen wordt steeds stiller… Grote Plannen Op Paasmaandag, 13 april Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Evy van ‘tijdelijk’ naar ‘vast’ bij Nostalgie (video)

Kolder en Klodder – 53 (video)

PROS verkoopt kerstballen voor Zoë

Sluiten