RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Google maakt podcasts afspeelbaar in zoekresultaten

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vorige week vond in het Amerikaanse Mountain View (Californië) de Google I/O plaats, een ontwikkelaarsconferentie waar alle plannen op het gebied van software en hardware werden gepresenteerd. Het bedrijf weet elk jaar weer te verrassen met opvallende features, indrukwekkende nieuwe producten en diensten, gericht op toegankelijkheid. 

Ook dit keer kwamen veel aankondigingen voorbij, eentje trok onze aandacht en kan je nu al uittesten in je browser: podcasts in de zoekresultaten. Zoek je naar een podcast, dan krijg je voortaan de laatste drie afleveringen in de resultatenlijst, en je kan die meteen beluisteren.

Daarvoor word je naar het subdomein podcasts.google.com gebracht. En dat is handig: zo krijg je bijvoorbeeld meteen de korte inhoud te zien. De player kan tien seconden vooruit of achteruit ‘gespoeld’ worden. En er is de optie om de podcast op normale snelheid, trager of sneller af te spelen. 

Wij gingen zelf aan het testen en merkten dat Google nog niet alle podcasts op die manier weergeeft. Zo is er bijvoorbeeld geen enkele Nederlandstalige productie terug te vinden. Bovendien blijken de Engelstalige podcasts in dit formaat nog wat te moeten sleutelen aan hun info, want Reply All wordt bijvoorbeeld niet ideaal weergegeven, maar met een code waar je niets aan hebt, terwijl The Verge (Vergecast) er wel perfect uitziet.

Google heeft vorig jaar trouwens ook een eigen Google Podcast app uitgebracht voor Android. Die heeft dezelfde functies, maar zorgt voor synchronisatie met podcasts op andere toestellen – tenminste indien je ingelogd bent op je Google account. Het nadeel is dat je enkel binnen één enkele podcast kan bladeren naar episodes, en dat je niet tegelijkertijd verschillende afleveringen kan zien op de site. (HvG)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx