RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Google lanceert een eigen podcast app

Apple heeft zijn iTunes voor podcasts en nu ook Apple Music. Google heeft ook een muziek app, Play Music, met bijhorende streaming dienst. Maar podcasts kon je tot nu enkel op Android toestellen beluisteren via apps van derden, want Google had geen eigen podcast app voor smartphones.

Daar komt nu verandering in, met Google Podcasts, de app die deze week uitgebracht werd voor Android. Daar zal je enerzijds aanbevelingen vinden voor podcasts die jou zouden kunnen interesseren – op basis van jouw voorkeuren en de Google algoritmes uiteraard. Maar je kan zelf ook podcasts aan dat lijstje toevoegen. 

Het mooie is dat Google Podcasts ook geïntegreerd zal worden in de Google Assistant. En dus gesynchroniseerd wordt op alle toestellen waar je die Assistant gebruikt. Beluister je een podcast op je smartphone, dan zal je naadloos kunnen verder luisteren op je Google Home slimme luidspreker bijvoorbeeld.

Google geeft, heel handig, duidelijke instructies zodat podcasts gemakkelijk gevonden kunnen worden door de app. Het bedrijf wil ook podcasting verder ontwikkelen als een echt story telling medium. En dat is mooi – denk maar aan de afleveringen van Caliphate, om te weten hoe knap een podcast kan zijn om een verhaal te vertellen. In de toekomst wil Google het podcast medium trouwens echt innoveren. Er wordt daarbij o.a. gedacht aan ondertiteling, zodat ook mensen met een auditieve beperking kunnen luisteren, en waardoor het gemakkelijker zou worden om te ‘luisteren’ in een lawaaierige omgeving.

De laatste jaren zijn er heel wat mogelijkheden onbenut gelaten in podcastland, zoals het indelen in hoofdstukken, het koppelen van links aan segmenten in een podcast… We zijn benieuwd wat Google ervan maakt.

° Listen up: Google Podcasts is now on Android
° Google’s no frills Podcasts app is the start of something beautiful


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx