RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Goeienacht, dit is Gemini, mijn naam is Dielis (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het is zaterdag 22 mei 1983. Dit is Radio Gemini met Dielis Bergen en ‘Geef me de nacht’

Vandaag nemen we u meer naar 22 mei 1983. Voor één keer verlaten we de Noordzee om onze tenten op te slaan in Kortrijk bij Radio Gemini. Helemaal boven op de Kortrijkse Hallen, tegenwoordig heet dit gigantische expositie- en congrescentrum gewoon Xpo, bevonden zich toen de studio’s van Radio Gemini. Een Zuid-West-Vlaamse (lokale) radio die dankzij de medewerking van heel wat oud Mi Amigo-dj’s razend populair was geworden.

Ook Dielis Bergen werkte er. Geboren als Frans Schuurbiers en getogen als de Nederlandse hoofdredacteur van… RadioVisie. Elke zaterdag reisde hij vanuit het Nederlandse Breda om bij Radio Gemini ‘Geef me de nacht’ te presenteren. RadioVisie lezers van het eerste uur weten misschien nog dat in de jaren 70 het Nederlandse redactie-adres gevestigd was op de Delbergen in Breda. Daar is de naam Dielis Bergen van afgeleid. 

Elke zaterdagnacht konden luisteraars, waaronder veel nachtwerkers zoals bakkers, portiers, slechte slapers en taxichauffeurs verzoekplaten aanvragen, groeten overmaken en een babbel maken met de presentator over een centraal thema.  Op 22 mei 1983 (het Pinksterweekeinde) kon er gereageerd worden op de vraag of het weer van invloed was op het humeur van de beller. 

Dielis die zowel de presentatie als de techniek voor zijn rekening nam werd tijdens de uitzending altijd bijgestaan door Pol van Vlaanderen die de telefoon aannam en hielp met het uitzoeken van platen. Maar die bewuste nacht was hij er niet bij omdat hij eerder in de week betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. Omdat de uitzending door moest gaan had Dielis vanuit Breda Lian Backx (foto) meegenomen. 

Helemaal vreemd zijn de luisteraars en bellers uit het Kortrijkse niet voor haar. Zij vertelt op een gegeven moment de stemmen van veel bellers al te kennen omdat ze regelmatig de banden die Dielis laat meelopen, later steevast in Breda beluisterde. We gaan in twee delen terug naar 22 mei 1983, de radio staat afgesteld op de 103.6 FM. (TvH)TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx