RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Goeiemorgen Morgen! trekt vijf weken naar de provincieharten

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Goeiemorgen Morgen!, de nieuwe ochtendshow van Radio2, trekt vanaf maandag 27 februari vijf weken lang door Vlaanderen. Iedere week een andere provincie. De focus ligt daarbij op verrassende verhalen over dialecten, familienamen en vooroordelen. “We komen met de complete radioshow naar het hart van elke provincie.”

Vlaanderen kreeg intussen al een maand de kans om al dan niet te wennen aan de vernieuwde ochtend van Radio2. Nu willen Peter Van de Veire, Kim Van Oncen, Margaux Bogaert, Charlotte Crul en Chaima Saysay vijf weken lang alles over jouw regio ontdekken. Waarom is het zo leuk om in de regio te wonen?  Wat zijn de strafste troeven?

Maar ze hebben het ook over vooroordelen. Die bestaan over en in elke regio, maar waar komen die vooroordelen vandaan? Ze onderzoeken de oorsprong van onze achternamen. In Oost- en West-Vlaanderen komen heel andere namen voor dan in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel.

Sommige namen zijn intussen zo zeldzaam dat ze met uitsterven bedreigd zijn. En wat hebben een pimpampoentje, een eemelbjeistje, kribbediejezeke en biesjemeuleke met elkaar gemeen? Goeiemorgen Morgen! zoekt ook naar de betekenis van een dialectwoord en nodigt alle luisteraars uit om dat dialectwoord in hun eigen taal door te sturen.

Elke donderdag trekt het ochtendteam naar het geografische hart van de regio en maakt er een live-programma. Er is bezoek van bekende inwoners en verrassende artiesten afkomstig uit de regio, live muziek én (natuurlijk) een verrassing.

Margaux van de regio gaat op donderdag op zoek naar de Verrassende Vijf, vijf plaatsen die je absoluut moet leren kennen. Ze rekent daarvoor op de hulp van de Radio2-luisteraar. Die kennen het leukste plekje van hun regio dat de moeite waard is om te ontdekken.

Waar en wanneer?

  • Week van 27 februari: Limburg (op donderdag 2 maart vanuit Zonhoven)
  • Week van 6 maart: Oost-Vlaanderen (op donderdag 9 maart vanuit Destelbergen)
  • Week van 13 maart: Vlaams-Brabant en Brussel (op donderdag 16 maart vanuit Kortenberg)
  • Week van 20 maart: West-Vlaanderen (op donderdag 23 maart vanuit Kortemark)
  • Week van 27 maart: Antwerpen (op donderdag 30 maart vanuit Zandhoven)

Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Robert
Robert
21 februari 2023 - 23:04 23:04

Pfff… Trekt op niets… Bol het af . Saaier dan saai

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx