fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Goeiedagradio voelt sprankeltje hoop

Het Laatste Nieuws meldt in zijn weekendeditie voor het Pajottenland dat Goeiedagradio in Opwijk een behoorlijke kans maakt om de procedure bij de Raad van State te winnen, die het begin dit jaar aanspande tegen de Vlaamse overheid.

Het gaat hier om de procedure over het frequentiepakket 108 (Londerzeel 105.3 en Opwijk 87.8), dat op 1 december 2017 door minister van Media Sven Gatz werd toegewezen aan Familie Radio Enjoy. Goeiedagradio, dat via een andere vzw in Aalst nog over één frequentie beschikt, had voor het pakket 108 een dossier ingediend via de vzw Radio Trod. Het station kwam in de rangschikking pas als derde (op vier kandidaten) uit de bus met 72,07%, na Familie Radio Enjoy (75,56%) en Radio Sint-Jan (73,28%).

De Raad van State behandelt normaal gezien op 21 januari deze zaak (samen met een reeks andere), maar het HLN-artikel blijft eerder vaag over het advies van de auditeur. De krant schrijft enkel dat “de auditeur van de Raad van State voorstelt om het frequentieplan van Mediaminister Sven Gatz te vernietigen”. Dit klopt niet helemaal, want het frequentieplan werd al eerder vernietigd. 

Het lijkt er dus eerder op dat (nog) niet de inhoudelijke beoordeling van de betrokken dossiers, maar enkel de vorm – het ontbreken van een frequentieplan zelf – hier hun rol zullen spelen.

Zoals bekend werd dat frequentieplan al vernietigd op 25 oktober en is de Vlaamse overheid intussen volop bezig met een herstelbesluit. De kans is groot dat dit herstelbesluit nog voor eind januari in het Belgisch Staatsblad verschijnt. De vraag van één miljoen is dan ook of de overheid het herstelbesluit tijdig in het staatsblad krijgt.

Indien dat het geval is verandert de huidige spoedprocedure weer in een normale procedure, die later behandeld zal worden.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Federation Radio Z, een belangengroep van onafhankelijke lokale radio’s in Wallonië en Brussel, kant zich
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
FM Goud kreeg militaire onderscheiding De Persgroep breidde uit en kreeg nieuwe naamMi Amigo Radio
Het Antwerpse Radio FG dat per 1 januari 2018 uit de lucht moest omdat het
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Zelfs zonder extra bomen wordt Antwerpse Park alsmaar groter'Slimme Luidsprekers' hebben het moeilijk om door
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Aantal reacties
2 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
3 Personen die reageerden
gertEvert De SmedtMBK Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
MBK
Gast
MBK

Radio Enjoy is over de hele lijn gewoonweg teleurstellend. Er zit geen structuur over de ganse programmering en bovendien vertelde daar nog een clown op de radio dat hij…en je leest het goed…”de allerbeste radio is ….en dat iedereen het zal hebben geweten”. Afvoeren die handel en hopelijk in de toekomst opnieuw Goeiedagradio in de plaats.

gert
Gast
gert

goeiedag radio is een pc radio en draait om reclame vergaren en het blad zelf zoveel mogelijk in de kijker zetten en bovendien hoorde ik een soort van robotstem die er de platen afkondigde,heeft niemand boodschap aan toch in opwijk,liever een radio met lokale verankering zoals enjoy fm die de muziek van bij ons positief in de belangstelling zet!

gert
Gast
gert

mag ik je erop attent maken dat er nog andere “clowns” zijn ook,die van stadsradio vlaanderen die eerder ook al uitpakten met de titel “met de beste djs v belgie”,ook al gezien op social media hoor!

Evert De Smedt
Gast
Evert De Smedt

Nee, Gatz gaat de “getroffen” radio’s die geschorst worden de 21ste, direct terug erkennen (op basis van hetzelfde ingediende dossier) zodra het nieuwe frequentieplan/herstelbesluit er is. De radio’s die de zaak hebben aangespannen, gaan terug vanaf nul een nieuwe zaak moeten starten bij de RvS.

Meer in Lokale helden
Er is ‘leven’ op de 107 in Antwerpen
Ninove wordt verblijd met SU fm
M fm verliest veelzijdig radiomaker
Op café met Radio Centraal
Stadsradio Halle; ook om naar te kijken
PROS verkoopt kerstballen voor Zoë
Sluiten