RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Goeiedagradio voelt sprankeltje hoop

Het Laatste Nieuws meldt in zijn weekendeditie voor het Pajottenland dat Goeiedagradio in Opwijk een behoorlijke kans maakt om de procedure bij de Raad van State te winnen, die het begin dit jaar aanspande tegen de Vlaamse overheid.

Het gaat hier om de procedure over het frequentiepakket 108 (Londerzeel 105.3 en Opwijk 87.8), dat op 1 december 2017 door minister van Media Sven Gatz werd toegewezen aan Familie Radio Enjoy. Goeiedagradio, dat via een andere vzw in Aalst nog over één frequentie beschikt, had voor het pakket 108 een dossier ingediend via de vzw Radio Trod. Het station kwam in de rangschikking pas als derde (op vier kandidaten) uit de bus met 72,07%, na Familie Radio Enjoy (75,56%) en Radio Sint-Jan (73,28%).

De Raad van State behandelt normaal gezien op 21 januari deze zaak (samen met een reeks andere), maar het HLN-artikel blijft eerder vaag over het advies van de auditeur. De krant schrijft enkel dat “de auditeur van de Raad van State voorstelt om het frequentieplan van Mediaminister Sven Gatz te vernietigen”. Dit klopt niet helemaal, want het frequentieplan werd al eerder vernietigd. 

Het lijkt er dus eerder op dat (nog) niet de inhoudelijke beoordeling van de betrokken dossiers, maar enkel de vorm – het ontbreken van een frequentieplan zelf – hier hun rol zullen spelen.

Zoals bekend werd dat frequentieplan al vernietigd op 25 oktober en is de Vlaamse overheid intussen volop bezig met een herstelbesluit. De kans is groot dat dit herstelbesluit nog voor eind januari in het Belgisch Staatsblad verschijnt. De vraag van één miljoen is dan ook of de overheid het herstelbesluit tijdig in het staatsblad krijgt.

Indien dat het geval is verandert de huidige spoedprocedure weer in een normale procedure, die later behandeld zal worden.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VK: Bauer schrapt lokale ochtendshows in Birmingham

Bauer Media Audio gaat verder met het snijden in het aantal lokale radioprogramma’s. Sinds vorige Lees verder

Digitale Regio Aalst en Oilsjt Mjoezik bundelen de krachten

Digitale Regio Aalst en Oilsjt Mjoezik hebben in 2020 de krachten al eens gebundeld om Lees verder

Blad 982: VRM, Minerva, Peter Van de Veire (video’s)

• VRM geeft weer vermanende vingertjes • Gewezen Radio Minerva-dj (91) trouwt • Peter Van Lees verder

Radio Lede live van op de Sterdagen

Ook dit jaar staat de mobiele studio van Radio Lede opgesteld op de Leedse Sterdagen. Lees verder

Blad 981: Telenet, Radio Star & Nostalgie

• Kleine mijlpaal in de televisiegeschiedenis • MFL-radiomarathon bracht al 14.609,50 euro op • Wallonië: Lees verder

Blad 979: Radio Noordzee, Tequila, NPO themakanalen

• Ook kerstkanaal van Radio Noordzee keert terug • Jaarlijkse quiz van Radio Tequila afgelast Lees verder

Blad 976: Radio Benelux, NPO Radio 2, Pinguin Radio (video)

• Radio Benelux zoekt (menselijke) versterking • Stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000, Lees verder

Blad 974: Spotify, Alhara, Radio Rand (audio & video)

• Spotify verwijdert shuffle-knop op verzoek van Adele • Radio voor de Palestijnse zaak • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Evert De Smedt
Evert De Smedt
1 januari 2019 - 14:00 14:00

Nee, Gatz gaat de “getroffen” radio’s die geschorst worden de 21ste, direct terug erkennen (op basis van hetzelfde ingediende dossier) zodra het nieuwe frequentieplan/herstelbesluit er is. De radio’s die de zaak hebben aangespannen, gaan terug vanaf nul een nieuwe zaak moeten starten bij de RvS.

MBK
MBK
31 december 2018 - 09:37 09:37

Radio Enjoy is over de hele lijn gewoonweg teleurstellend. Er zit geen structuur over de ganse programmering en bovendien vertelde daar nog een clown op de radio dat hij…en je leest het goed…”de allerbeste radio is ….en dat iedereen het zal hebben geweten”. Afvoeren die handel en hopelijk in de toekomst opnieuw Goeiedagradio in de plaats.

gert
gert
1 januari 2019 - 15:23 15:23
Antwoord aan  MBK

goeiedag radio is een pc radio en draait om reclame vergaren en het blad zelf zoveel mogelijk in de kijker zetten en bovendien hoorde ik een soort van robotstem die er de platen afkondigde,heeft niemand boodschap aan toch in opwijk,liever een radio met lokale verankering zoals enjoy fm die de muziek van bij ons positief in de belangstelling zet!

Kurt
Kurt
30 mei 2019 - 11:53 11:53
Antwoord aan  gert

Z’n lokale verankering heeft deze radio ook niet hoor. Integendeel zelfs, velen willen eigenlijk de originele Radio Tamara terughoren in plaats van de “tamara 2.0 – versie” wat enjoy fm nu het geval is.

Eddy Van Campenhout
Eddy Van Campenhout(@on7de_eddy)
31 mei 2019 - 16:57 16:57
Antwoord aan  Kurt

Beste Kurt, onze trouwe luisteraars zijn ons gevolgd naar het internet. Nog wekelijks leveren we internetradio’s af bij luisteraars. Enjoy FM is inderdaad geen Tamara versie origineel.

gert
gert
1 januari 2019 - 15:27 15:27
Antwoord aan  MBK

mag ik je erop attent maken dat er nog andere “clowns” zijn ook,die van stadsradio vlaanderen die eerder ook al uitpakten met de titel “met de beste djs v belgie”,ook al gezien op social media hoor!

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x