RadioVisie

  • .
    .

Goedemorgen, dit is Mi Amigo, ik ben Stan – 1 (audio)

Radio is in hoofdzaak een medium om naar te luisteren. Dankzij het internet en digitale techieken kunnen we u bij RadioVisie steeds vaker meenemen in onze geluidsarchieven. De voorbije weken doken we in ‘Het Blad’ (eerder Radioblad) regelmatig historische programma’s op. Om het overzichtelijk te houden, wordt dat soort audio tegenwoordig opgenomen in een nieuwe rubriek. Om goed uw dag te beginnen, stipt om 07:07 uur. Nostalgie, muziek en de sfeer van toen. 

Het is dinsdag 17 mei 1977: U luistert naar ‘Stan Haag Vandaag’

Hij was de a-typische DJ, maar des te meer een presentator. We verklaren ons nader. Zij die programma’s presenteren, bij in hoofdzaak muziekradiostations, worden in Nederland steevast DJ’s genoemd, in Vlaanderen houdt men het meestal bij de benaming ‘presentator’. In 1976 leidde dat bij Radio Mi Amigo soms voor enige verwarring omdat er zowel Nederlanders als Vlamingen werkten.

Neem daarbij dat Stan Haag, over hem hebben we het, ook niet in het rijtje snel pratende, swingende en animerende radiomakers thuishoorde. Met zijn warme, gemoedelijke stem, was hij eerder de vriend des huizes die langskwam, behoorlijke volzinnen bouwde, een vleugje humor niet schuwde en de luisteraars op hun gemak stelde. Dat we niet zomaar wat uit onze mouw schudden; kan u zelf vaststellen.

We gaan vandaag exact 43 jaar terug in de tijd, naar 17 mei 1976. Het is de eerste dag van de zomerprogrammering bij Mi Amigo. Stan presenteert elke ochtend twee uur het programma ‘Stan Haag vandaag’. Een eerste deel van tussen acht en negen, een tweede van elf tot twaalf uur. Na een promotiespot voor Playa de Aro begint Stan, zoals gewoonlijk, met zijn ‘Mars van de dag’. Bart van Leeuwen onderbreekt live vanaf het zendschip het programma met actuele verkeersinformatie en hij leest ook nieuws.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx