RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

GO! Atheneum is De Strafste School

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

MNM heeft het GO! Atheneum in Aalst uitgeroepen tot De Strafste School van 2018. Ze liet een diepe indruk na op de jury. De kersverse winnaar kreeg de award vanochtend uit handen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Van 16:00 tot 19:00 uur staat de studio van Tom De Cock in Aalst en zijn er optredens van SLM, Henri PFR, Niels Destadsbader en Kraantje Pappie. Tijdens het laatste uur volgt er een afsluitend radiofeest met 5NAPBACK (winnaar MNM Start To DJ 2016).

Samen grenzen verleggen

Al voor het achtste jaar op rij ging de jongerenzender van de VRT op zoek naar de laureaat voor de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Om zich in te schrijven kon elke Vlaamse en Brusselse school een filmpje insturen waarin de leerlingen tonen dat “als één groep samen grenzen verleggen” in het DNA van hun school zit.

De vijftien inzenders kregen een bezoek van een jury bestaande MNM-dj Tom De Cock, Nora Gharib, vertegenwoordigers van de Vlaamse Scholierenkoepel en de leden van de sterrenjury (Michiel De Meyer, Henny Seroeyen, Angelina Flor Pua, Aster Nzeyimana, Adil El Arbi en Bilall Fallah). Dat leverde veel spektakel – en zelfs een wereldrecord – op. Om de jury weg te blazen stelden de leerlingen van GO! Atheneum Aalst zich de uitdaging om het officieel record ‘simultaan knuffelberen knuffelen’ te verbreken. Dat lukte en leverde heel wat mooie beelden op.‘Vakantie in vijftien landen, op één week!’

Tom De Cock: “Ik heb de voorbije acht jaar bijna honderdtwintig scholen bezocht. Maar dit went nooit. Elke dag staan de kranten bol van negatief nieuws over ons onderwijs. Tot je gaat kijken naar wat er achter die schoolpoorten allemaal gebeurt. Hoe leerkrachten hun leerlingen inspireren, hoe scholen tot het uiterste gaan om kansen te creëren. En om leute te maken. We doen daar veel te zuur over, en zouden vaker dankbaar moeten zijn. Onze toekomst zit op die schoolbanken. En ik heb daar na deze editie weer erg hoge verwachtingen van. Aan onze vijftien straffe finalisten: merci.”

Nora Gharib: “Ik heb moeten afkicken na de jurybezoeken. Wat een trip! Het was fantastisch om een vlieg op de muur te mogen zijn in vijftien scholen, alsof we in vijftien landen op vakantie geweest zijn op één week tijd. En dan die hele school één zien worden: een voorrecht.”

Hilde Crevits: “Een school is zoveel meer dan alleen een laboratorium van kennis. Scholen vormen onze jongeren voor de rest van hun leven. Er zijn ontelbare straffe scholen in Vlaanderen. Dat ondervind ik telkens opnieuw tijdens mijn vele schoolbezoeken. In de strafste school zorgen leerlingen, leraren en directies samen voor een schitterende schoolsfeer én ongetwijfeld voor betere schoolresultaten. Het enthousiasme van dit project is zo hartverwarmend. Ik wil alle deelnemende scholen en de winnende school dan ook feliciteren. Zij hebben opnieuw zoveel creativiteit, diversiteit, warmte, vriendschap  en humor getoond en samen grenzen verlegd.

° Fotocredits: VRT


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx