RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Geslaagde workshop radio bij FM Goud (audio)

Lokale en regionale radiostations dragen scholieren steeds vaker een warm hart toe. En/of omgekeerd. CityMusic (Aalst) organiseerde in maart nog ‘Afterschool Radio’, in samenwerking  met de Sint-Jozefschool in Mere. Leerlingen uit de derde graad ontdekten het medium en alles wat met audio te maken heeft.

Bij PROS neemt op 9 mei aanstaande het vijfde leerjaar 5C van KCD Denderleeuw een uurtje het commando over. En eergisteren, dinsdag 9 april, was er meer van dat in Noord Limburg. Het bibliotheek en cultuurcentrum BICC Peer organiseerde een workshop radio bij FM Goud. Het regionale station mocht vijftien enthousiaste kinderen tussen de acht en de twaalf jaar ontvangen. Pittig detail: de workshop was weken op voorhand al uitverkocht.

“Ik mocht een toffe bende ontvangen”, blikt radiobaas Michel Vanderfeesten tevreden terug. “Eerst heb ik hen wat algemeenheden verteld over de radio. Vervolgens mochten de kinderen al hun vragen afvuren. Daarna was het hands on en verwerkten ze in groepjes van drie een krantenartikel tot spreektaal. Ze hebben dat ook effectief ingesproken, waardoor ons regionale nieuwsbulletin even in hun handen lag. We zenden het op woensdag 10 april uit. Het resultaat staat inmiddels ook al op onze SoundCloud.” (TB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx