RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

George Klein (83), radio-icoon en Elvis-buddy, overleden (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In het Amerikaanse Memphis overleed George Klein, een radio-icoon en een levenslange vriend van Elvis Presley. Hij werd 83 en overleed dinsdag. Priscilla Presley, Elvis’ ex-vrouw, deelde zijn overlijden gisteravond mee.

Klein en Elvis werden in 1948 boezemvrienden op Humes High School in Memphis en dat bleven ze tot Elvis’ dood in 1977. Klein maakte deel uit van Presley’s entourage, bekend als de ‘Memphis Mafia’. Hij was ook de getuige op Elvis’ huwelijk en genoot ervan om verhalen te vertellen over de tijd die ze samen doorbrachten.

In zijn thuisstad was Klein decennialang, vanaf de jaren ’50 tot in de jaren ’90, een heel groot radiofiguur op 56 AM WHBQ, mede dankzij zijn zware doorwinterde radiostem. Hij schreef al heel vroeg geschiedenis toen hij als jonge blanke deejay als eerste ook zwarte muziek begon te draaien. Heel wat lokale plaatjes, als ‘Woolly Bully’ van Sam The Sham en ‘Keep on Dancing’ van The Gentrys, werden nationale Amerikaanse hits dankzij Klein.

Later, op hogere leeftijd, kreeg Klein een eigen programma op het Elvis-kanaal op de satellietradio Siriux XM. In 2013 werd hij opgenomen in de Tennessee Radio Hall of Fame. Op YouTube is overigens een massa materiaal te vinden uit de vroege en latere jaren van George Klein. Hij heeft er zelfs een eigen kanaal ‘Memphis Sounds with George Klein’.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx