RadioVisie

  • .
    .

Geen verkeersupdates meer op NPO 3FM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Nederlandse NPO 3FM is gestopt met het uitzenden van verkeersupdates. Dit heeft de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB bevestigd op Twitter: “We zullen alleen nog incidenteel te horen zijn als het giga uit de hand loopt… maar dat zal voorlopig niet gebeuren.” 

Nu was er door het vele telewerken van huis uit door de corona-crisis de afgelopen weken al weinig verkeersinformatie, maar de afgelopen dagen stonden er alweer af en toe files. Op de jongerenzender zijn deze dus niet meer te horen. NPO Radio 1 en NPO Radio 2 gaan nog wel door met deze service.

45 jaar verkeersinformatie

Door het schrappen van de bulletins komt er een einde aan ruim 45 jaar verkeersinformatie op het derde publieke radiokanaal. In de jaren ’70 was deze info voornamelijk te horen aan het einde van de nieuwsuitzendingen en werden de berichten door het ANP voorgelezen. Later werd het programma op Hilversum 3 ook op de halve uren en tussendoor onderbroken voor verkeersinformatie.

Halverwege de jaren ’80 nam de verkeerspolitie in Driebergen de bulletins op de halve uren, alsmede de belangrijke meldingen inzake spookrijders tussendoor, voor haar rekening. Het ANP bleef de berichten voorlezen na het nieuws op de hele uren. In 1998 ging de ANWB alle verkeersbulletins op 3FM verzorgen. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx