Geen ‘Plaatje maar weer’ Spice van de bank gehaald om Ben te vervangen

Leestijd: 2 minuten

Even ‘geen plaatje’ van onze maandagse columnist Ben Bode. U krijgt zijn groeten en de verzekering dat hij maar heel even wegblijft. Maar omdat u uw column op de eerste dag van de week gewoon bent en RadioVisie een behoorlijke traditie van columnisten heeft, kunnen we beroep doen op een prima gestoffeerde invallersbank. We halen er een echte dame vanaf. Da’s dan ook weer een primeur. Alleen al haar naam, Spice, doet vermoeden dat ze geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Daarom past ze bij de rest van ons team. Als geen ander... 

De kracht van de ‘eenling’

Vorige week beleefde ik iets waarvan ik dacht het nooit te zullen meemaken. Ik kwam thuis, ‘s avonds uiteraard, naar goede gewoonte, en vond mijn digicorder zoemend terug, maar voor de rest gaf hij geen teken van leven meer. Het ding had de geest gegeven. Voor ik de klantendienst zou bellen, googlede ik even wat mijn lotgenoten ondernomen hadden in zo’n geval.


Lees verder onder de advertentie


En dan kwam het grappige: ik typte “digicorder de geest gegeven” en Google toonde mij maar liefst 546 resultaten! Verrast door zoveel uitkomsten typte ik “digibox is kapot”. Dat gaf 1130 resultaten. Wat er vooral opvalt bij het overzicht, zijn de deelnemers aan de betrokken fora. De schrik sloeg mij om het hart toen ik hun commentaar las.

Ik moest mijn plan trekken, de klantendienst kon niet helpen en hield u aan het lijntje. Met andere woorden, ik mocht ‘dag’ zeggen met het handje tegen mijn digitale tv. Ik hield mijn adem in en belde naar de klantendienst. “Al onze lijnen zijn momenteel bezet, wij helpen u zo dadelijk verder”. Na twee minuten kreeg ik een dame te horen en ik mocht ‘s anderendaags een nieuwe digibox halen. Heb ik me dan druk om niets gemaakt?

Deze ervaring zorgt voor andere beslommeringen. Door het internet heeft iederéén een stem gekregen. Op zich is een slechte ervaring en dergelijke delen geen probleem, maar het wordt dat wel als het een vertekend beeld vormt van de werkelijkheid… Hoop en al zijn er vijfhonderd mensen die geen goede ervaring hebben met een klantendienst, maar staan daar honderdduizend klanten tegenover die wel goed geholpen zijn. Daar vinden we niets van terug.

Zo slaagt een piepkleine minderheid erin om iets volledig te verzieken en een gezond kritische maatschappij om te buigen in een ongezond cynische maatschappij. 

Spice (voor de vrienden)

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het vinylmoment van Manneke Pop – 23 (video) Psycho Chicken van The Fools In de 25-30 jaar dat ik nu met radio bezig ben, was er ook nog een tijd dat ik graag drive-in-shows deed. Ja, van die echte drive-in-shows, van Zaffelare tot Zoetenaaie, van Zichen...
Nostalgische column Hans Knot (27) 1968: Vragen over de komst van lokale radio Berichtjes in de kranten waar deze column over gaat, waren voor mij de reden om een schaar te pakken en ze uit te knippen. Want het ging niet alleen over radio maar het kon ook nog...
Column Patrick Kicken: Muziek en context 'Ik kom de vakantie wel door' De lange en stevige traditie van columnisten bij RadioVisie blijft onverminderd voortduren. Vanaf deze week verwelkomen we immers ook Patrick Kicken. Voor één keer op donderdag, va...
Plaatje maar weer – 18 (video) Afstuderen met een 'onzin-project' over Radio Noordze... U had het kunnen raden., deze week heb ik het over dat schokgolvende afstudeerproject van twee jongelieden die zopas een onderzoek over de bomaanslag op Radio Noordzee Internationa...
Jos ON8VRT uit Blankenberge – slot (audio) Mijn hobby verdween toen het allemaal digitaal ... In 2004 werden de studio’s van RVi vernieuwd. De blijdschap werd echter alweer vergald in de maand oktober van datzelfde jaar. Ik vernam in ‘Het Journaal’ van TV1 dat Radio Vlaande...
Kolder en Klodder – 28 (video) ‘Den Tuveneir’ Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Eindelijk wereldkampioen Het zou een week worden vol actie. Radiomensen zijn ook maar voetba...
Deel of print dit artikel
Amptec
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Amptec
Amptec

Eén gedachte over “Geen ‘Plaatje maar weer’

 • di 6 mrt 2018 om 00:33
  Permalink

  Hmmm. Dit is uiteraard puur subjectief, maar ik vind 500 mensen eigenlijk al best veel. 50 of 5 zou pas iets anders zijn, maar dat terzijde.
  Aan de andere kant: sommige van die mensen hebben misschien wel meermaals een slechte ervaring met het desbetreffende bedrijf gehad en pas dan hun ongenoegen op internet geuit. (Ok, zo zijn ze niet allemaal maar toch.) Ik was bijvoorbeeld klant bij een bepaalde Volkwagengarage en heb daar enorm veel door de vingers gezien: raam met verkeerde lijm gelijmd en daardoor terug kapotgesprongen, wiel vergeten vast te zetten en stootrubber vergeten terug te plaatsen na een herstelling (was levensgevaarlijk!!!! en ja heb zo een dag rondgereden maar gelukkig niet op de autosnelweg en werd zelfs eerst nog uitgelachen toen ik terug ging totdat de technieker zelf het stuur in handen nam en zag dat de wagen zomaar helemaal naar links trok), elektrische ramen werken een half jaar en telkens terug kapot (en niet de zekering!) nu al voor de derde keer op rij
  met telkens een hoge kost (450 Euro alstublieft!) door volgens mij telkens een slechte herstelling en zo nog 5 van die klachten!! Misschien heeft die garage ook enkele tevreden klanten, maar u kan begrijpen dat het op een gegeven moment allemaal wel wat te veel is en dat we dan anderen toch wel tegen zulke prutsers dienen te beschermen. Ok, even afgeweken, maar het ging om het punt (zonder zelf al te cynisch te worden, hahaha).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *