RadioVisie

  • .
    .

Geen plaatje maar weer (32)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In plaats van Ben Bode die zijn verjaardag aan het overleven is, hier Johan Van Hee, aka Johan Rood, bekend van Radio Delmare, als plaatsvervanger met (hoe kan het ook anders) technisch vernuft.

Waarom zijn zo velen tegen waterstof als brandstof van de toekomst? Weten zij niet dat ons hele bestaan afhangt van waterstof, namelijk de zon. De grootste waterstof voorraad die ons voorziet van licht, warmte en energie. Dan denk je dit is een thema voor de partij Groen. Neen dus, blijkbaar geen belangstelling voor dit onderwerp.

De politieke partij die vroeger nog Anders wilde Gaan Leven (Agalev) opgericht door Pater Versteylen en Ludo Dierickx (een neef van mijn moeder) zijn reeds lange tijd uit de partij gewerkt. Groen wil dus helemaal niet anders gaan leven. Veel lullen over meer fietspaden waar niemand op wil rijden. Ik wil de Belgen zien die met de fiets hun inkopen in de supermarkt willen doen in plaats van met de auto. Ik wel, zo lang het weer het toelaat.

Kom ik bij het zoeken op You Tube terecht bij een professor Lugtigheid een soort professor Kumulus (Piet Pienter & Bert Bibber), professor Gobelijn. Bij het horen van de naam dacht ik eerst ‘dit is weer zo’n grapjas’, maar het blijkt serieus te zijn. Elektrische auto’s met vele batterijen, accu’s aan boord zijn leuk voor korte afstanden. Maar heel de logistiek daarmee laten rijden gaat niet.

Daar heb je wat anders voor nodig, waterstof dus! Waterstof is wel 100% schone energie, maar het maken ervan is niet zo eenvoudig. Met stroom gaat wel, tenminste als we de overtollige stroom ervoor gaan benutten. BP wil op zijn terreinen in Rotterdam een waterstof fabriek oprichten, als de politiek mee wil. Shell gaat acht waterstof stations in de Benelux bouwen.

Op de goede weg dus, maar het kan beter. Je kan waterstof ook via chemische weg verkrijgen en daar heeft Gerard Lugtigheid wat op gevonden. In zijn lab maakt hij met natriumboorhydride, zuiver water en een katalysator een instant waterstof. Dus geen batterijen nodig. De stroom die wordt opgewekt door waterstof kan gelijk de motor aandrijven. Bij deze techniek zijn er geen hoge druktanks nodig enkel wat poedertjes en zuiver water… en rijden maar.

Dan denk je ‘dit is iets voor de groene partij’ en je mailt hen. Krijg ik enkel een antwoord via hun robot en verder niets. Ze zouden zich een gat in de lucht moeten springen, maar neen. Denk even goed na voor je gaat stemmen. Op welke partij. Groen krijgt voor mij de rode kaart!

Bekijk de onderstaande links voor meer details!

° H2Fuel-Systems , ° Test met waterstof


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Het) Paradijs is op YouTube te zien (video)

Radio Paradijs was vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 Lees verder

Plaatje maar weer – 70 (video)

BBC zou volgens Boris zenders moeten verkopen Het wordt steeds leuker met die Brexit. Omdat Lees verder

Plaatje maar weer – 69 (video)

Storm raast door medialand De Ciara-storm raasde door West-Europa met af en toe orkaankracht. Ja, Lees verder

Plaatje maar weer – 68 (video)

Find Love! Dating online. Tof, leuk en spannend. Maar waarom eigenlijk? Alleen omdat je met Lees verder

Plaatje maar weer – 67 (video)

Hilversum 3 bestond nog niet In de Begijnenstraat, de beruchte gevangenis in Antwerpen, zijn twee Lees verder

Plaatje maar weer – 66

Radio kopen? Morgen geleverd! Had ik dat geweten, dan had ik wel een ander beroep Lees verder

Plaatje maar weer – 65 (video)

Het geschiedde in die dagen Jaren geleden was kerst een feest ter ere van de Lees verder

Plaatje maar weer – 64 (video)

Rotterdam heeft ze al binnen (zonder centen) Vrijwilligers op het Eurosongfestival dat volgend jaar in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx