RadioVisie

  • .
    .

Geen Eurovisiesongfestival en toch ontsnapt u niet

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook al is het Eurovisiesongfestival dit jaar afgelast wegens de corona-maatregelen, toch betekent dit niet dat deze bizarre competitie van muzikale smaken, genres en stijlen – gelardeerd met een overdosis ‘extravaganza’ – niet van zich zal laten horen bij de publieke omroep. De VRT-netten hebben de handen in elkaar geslagen zodat die ene gouden stelregel overeind blijft: ‘The show must go on’. 

Peter Van de Veire kondigde deze ochtend bij MNM de verschillende plannen al aan. Omdat RadioVisie meestal probeert aan zich aan haar eigen core business te houden, slaan we de vele tv-initiatieven over en bekommeren we ons  meteen over de… radio. De Grootste Familie en Music and More zijn de omroep-afdelingen die de festivalkoorts proberen aan te wakkeren, ook VRT NWS doet mee.

Op MNM brengt Hooverphonic volgende een live versie van ‘Release Me’ bij Peter Van de Veire, tijdens de ochtendshow die zijn naam draagt. Hij ook nodigt enkele Belgische ex-deelnemers uit om live een cover te brengen van hun favoriete Songfestival-nummer. Tom Dice (met Kato), Blanche en Kate Ryan staan alvast geprogrammeerd. 

Bij Radio 2 kunnen fans, via de website van de zender, van maandag 11 tot vrijdag 15 mei om 16.00 uur, stemmen op hun favoriete Eurovisie-nummers. Iris Van Hoof leest het definitieve rapport voor op zaterdag 16 mei, van 13:00 tot 16:00 uur. De stemlijst zal bestaan uit alle deelnemers van het Eurovisiesongfestival, zowel nationaal als internationaal. 

Tijdens de uitzending van deze lijst gaat Bart Verbeeck in gesprek met artiesten die een band hebben met het Eurovisiesongfestival. Onder andere Barbara Dex, Laura Tesoro, Lisa del Bo, Nicole & Hugo en Alex Callier van Hooverphonic komen langs. Luisteraars kunnen volgen in de app en vragen stellen. In de dagen voordien wordt er in ‘De Topcollectie’ (13:00-16:00 uur) eveneens aandacht besteed aan het festival. Opvallende juryleden, ex-deelnemers en presentatoren, onder wie Luc Appermont, Marcel Vanthilt en Peter Van de Veire, vertellen straffe verhalen.

VRT NWS lanceert op dinsdag 12 mei een podcast over de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival – de verjaardag in mineur – met experts als André Vermeulen en artiesten onder wie Alex Callier van Hooverphonic. De podcast is via vrtnws.be en de gebruikelijke kanalen terug te vinden in de reeks ‘Podvis’. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx