RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Geen countrymuziek meer op de New-Yorkse FM-band

De Amerikaanse audiogroep Audacy, het vroegere Entercom, zorgde vorige vrijdag (22 oktober) voor een kleine schokgolf in de Amerikaanse countrymuziekindustrie toen het onverwacht het format van het New-Yorkse radiostation WNSH-FM wijzigde van country naar ‘classic hiphop’, onder de noemer ‘94.7 The Block’.

Hierdoor is er op de FM-band in New York geen enkel radiostation meer met countrymuziek. In september stond WNSH op de 21ste plaats in de New Yorkse luistercijfers met een aandeel van 1,9 procent van de lokale markt. In juli haalde de zender nog 2,5 procent, het hoogste aandeel in de afgelopen zes maanden.

Het country-format is momenteel wel nog te beluisteren via het tweede (digitale) HD-kanaal van WXBK, de nieuwe kenletters van WNSH, maar enkel nog als non-stopkanaal.

New York was altijd al een moeilijke markt voor countrymuziek. WNSH (NASH-FM) werd in 2013 gelanceerd door Cumulus Media. Het was toen het eerste station met een countryformat sinds 1996 in New York City. Audacy nam WNSH in maart 2019 over van het noodlijdende Cumulus. De naam wijzigde toen van NASH-FM naar ‘New York’s Country 94.7’, omdat NASH een merknaam van Cumulus is.

De fans van het muziekgenre zijn er nu aangewezen op online muziekdiensten ofwel The Highway, het country-kanaal van de satellietradio SiriusXM. Er zijn in de regio nog twee andere countryradiostations – WJVC, Eastern Long Island en WKMK, Monmouth New Jersey – maar geen van beide heeft een signaal dat sterk genoeg is om New York City te dekken. Ook WNSH/WXBK kampt vanuit Newark, New Jersey, met een eerder middelmatige dekking in het oosten van Manhattan.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx