RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Gebouwen RNW verkocht aan belegger (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De oude gebouwen van de Nederlandse Wereldomroep (RNW) nabij het MediaPark in Hilversum wisselen van eigenaar. RNW Media, zoals het voormalige internationaal georiënteerde omroepinstituut tegenwoordig heet, heeft de panden verkocht aan de Amsterdamse belegger Zinc Real Estate.

Radio Nederland Wereldomroep (Radio Netherlands Worldwide) was van 1947 tot 2012 de internationale publieke omroep van Nederland. Op 1 januari 2013 werd RNW Media opgericht, het is de eigentijdse opvolger van de Wereldomroep.

Momenteel is AvroTros gevestigd in het gebouw.  Ondanks deze verkoop blijft de publieke omroepvereniging voorlopig in het markante hoofdgebouw, met monumentale status, zitten. De publieke omroep betrok in 2014 het gebouw en onderschreef toen een huurovereenkomst voor een periode van vijftien jaar. Onder meer de radio-uitzendingen van NPO SterrenNL komen uit dit pand.

NPO Sterren NL is een radiokanaal van de Nederlandse publieke omroep datwordt verzorgd door de AvroTros. Het station is via internet en DAB+ te ontvangen en zendt enkel Nederlandse muziek uit. Het was onder de naam Sterren 24 ook al één van de publieke digitale thema tv-kanalen. De radiozender ging in 2010 van start onder de naam Sterren.nl. 

Het andere RNW-gebouw wordt gebruikt door RNW Media. In de tweede helft van 2021 komt het beschikbaar voor verhuur. Het gebouw van de Wereldomroep, in de vorm van een vliegtuig, werd in 1961 geopend door Koningin Juliana. Hoeveel de nieuwe eigenaar betaalt voor het pand is niet bekendgemaakt. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx